reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

Ja podziwiam za wybór wielorazowych pieluch, osobiście nie mialabym czasu na to przy dziecku tym bardziej jezeli bedzie tak absorbujace jak moj pierworodny [emoji6]
Co do wózka ja mam swój stary wózek po synu, na razie jest na strychu i nie wiem w jakim jest stanie [emoji16] Jak bedzie ok to gadole wykorzystam a pozniej kupie spacerowke. Moim marzeniem jest stokke traliz ale cena powala nawet uzywanych ale moze jeszcze sie trafi [emoji6]
Łóżeczko odkupuje od znajomej używane, przy synu mialam nowe za kupę kasy a sie polamalo więc nie bede sie w to bawic. Fotelik mamy z wozkiem chyba ze sie nie da wykorzystac to kupie maxi cosi i tez mysle nad uzywanym bo taki maluch czesto nie pojezdzi w tym dłużej niz 8-9 miesiecy [emoji6]
A co do pieluch wielorazowych to w sumie więcej czasu jakiś nie zajmuje poza praniem i suszeniem :p A dużo wygodniejsze są od zwykłych i można je dostosować do potrzeb dziecka na danym etapie, jest to też tańsze i bardziej eko :) Ja szyje na maszynie więc jeszcze zaoszczędzę na zakupie pieluch dodatkowo :D wgl całą wyprawkę chce uszyć :D zobaczymy czy się uda

reklama
Ja Mialam to samo w 1 ciazy. Teraz tez nie narzekam :)

Mowia ze to Na chlopca ;)
Słyszałam o tym. W pierwszej ciąży też mi chłopca wróżyli bo cera piękna. Jest córa ;)
Łóżeczko mam już po córce. Niestety bez opcji ściągnięcia boku, stąd pomysł o dostawce. Muszę się rozejrzeć w cenach. Trochę kuszą mnie takie na kółkach
Mój mąż dorobił opcję ściągania boku. Zdjął bok i dorobił 2 listwy rozporowe. A potem już całkiem poleciał z tematem i przerobił łóżeczko na domek z otwieranym oknem w ktorym córka spała. Dumna jestem:) jak znajdę zdjęcie to wstawię żebyście miały argument dla waszych partnerów że tylko wyobraźnia ich ogranicza :D
Wczoraj moja matka mnie lekko wyśmiała jak powiedziałam, że chce używać pieluch wielorazowych (oczywiście myślała, że chodzi o samą tetre... -.-) i mimo tłumaczenia jak fajne to jest walnęła "zobaczymy ile wytrzymasz... Haha".
Jak córka miała niecały rok to odkryłam wielorazówki. Jestem zachwycona, żałuję że tak późno. Są piękne, łatwe w obsłudze, eko i chociaż cena boli to przecież jak się kupi stosik to aż do odpieluchowania wystarczają. Jeszcze mój stosik leży dla kolejnego brzdąca^^

A mi dwie koleżanki odrodziły typowo dostawkę z uwagi na to że jest ona malutka i za chwilę dziecko z tego wyrasta. Doradziła mi normalne łóżeczko z opcją w ściągania jednej strony czyli też taka dostawka tylko większa.

Dostawka dla większego dziecka max 4-5 miesięcy. A drogie wiec nie wiem w sumie czy warto. Wiadomo każdy kupuje jak chce, ale ja choć na dziecko wydaje często na głupoty turaj chyba się nie skuszę :p

Słyszałam o tym. W pierwszej ciąży też mi chłopca wróżyli bo cera piękna. Jest córa ;)

Mój mąż dorobił opcję ściągania boku. Zdjął bok i dorobił 2 listwy rozporowe. A potem już całkiem poleciał z tematem i przerobił łóżeczko na domek z otwieranym oknem w ktorym córka spała. Dumna jestem:) jak znajdę zdjęcie to wstawię żebyście miały argument dla waszych partnerów że tylko wyobraźnia ich ogranicza :D

Jak córka miała niecały rok to odkryłam wielorazówki. Jestem zachwycona, żałuję że tak późno. Są piękne, łatwe w obsłudze, eko i chociaż cena boli to przecież jak się kupi stosik to aż do odpieluchowania wystarczają. Jeszcze mój stosik leży dla kolejnego brzdąca^^
Ooo super, że są tu mamusie wielorazowych pieluch <3 będzie wsparcie :D które rozwiazania sprawdzają się według Ciebie najlepiej? Bo przy takim maluszku to chyba spokojnie dają radę otulacze + wkłady (bambus/tera)?

Ja to ostatnio mam fazę na less waste a nawet zero waste ale pieluchy wielorazowe jakoś mnie przerażają - tutaj chyba nie przejdę ale nigdy nie mówię nigdy :p
Ja mam kumpele, która ma teraz 9 msc córkę i ona on noworodka jest "Wielorazowa" i mega chwali. Nieraz u niej jestem i widzę jak to wszystko fajnie funkcjonuje i sprawnie. Jestem pod wrażeniem.. Serio :) Gdyby nie ona chyba też bym w to nie poszła... Ale mega mnie tym zaraziła :)

A co do pieluch wielorazowych to w sumie więcej czasu jakiś nie zajmuje poza praniem i suszeniem [emoji14] A dużo wygodniejsze są od zwykłych i można je dostosować do potrzeb dziecka na danym etapie, jest to też tańsze i bardziej eko :) Ja szyje na maszynie więc jeszcze zaoszczędzę na zakupie pieluch dodatkowo :D wgl całą wyprawkę chce uszyć :D zobaczymy czy się uda
Oj nie zgodzę się że są wygodniejsze. My uzywalismy jakiś czas dla synka i z kupa o wiele więcej zachodu. Eko owszem ale chyba nie jestem gotowa tak się poświęcać :D mieliśmy z milovia i sprzedała wszystkie

Oj nie zgodzę się że są wygodniejsze. My uzywalismy jakiś czas dla synka i z kupa o wiele więcej zachodu. Eko owszem ale chyba nie jestem gotowa tak się poświęcać :D mieliśmy z milovia i sprzedała wszystkie
Mówiłam o wygodzie dziecka :p moja wygoda to drugi plan, choć też nie uważam, że jest to aż tak źle. System funkcjonowania z kupką w wielorazowych widziałam nie raz i uczestniczyłam w zmianie takiej pieluchy nawet w warunkach "wyjściowych" i nadal mnie to zachwyca heh. Ale każdy powinien robić to co dla niego jest najwygodniejsze i najlepsze :) mam nadzieję, że będzie mi się w tym dobrze funkcjonować :D

reklama
Moje też pierwsze.. Przeczytałam książkę Mamy dla Mamy (mega polecam). Czuję się już pewniej, ale im bardziej przeglądam dostępne oferty tym bardziej się gubię. Siadam do szukania z myślą, że wiem czego chce.. A jak kończę to już nic nie wiem.
Ja jeszcze niczego nie szukam...nieśmiało przeglądam reklamy ale jeszcze nie ,jeszcze poczekam. Poza tym musimy tyle innych spraw ogarnąć w międzyczasie, że na szczęście to zajmuje moja glowe . Widzisz a ja jeszcze nic kompletnie pożytecznego nie przeczytałam,jedynie pi trochu tylko czytam o poszczególnych tyg ciąży.
Muszę się w końcu ogarnąć w temacie

Do góry