reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja wg OM tez 9+0. Termin na 29.05. A z usg na 27.05. Także tez jedna z młodszych majówek. A brzuch tez mam ogromny. Jak w 4 mc. W pierwszej cięży tak szybko nie było widać. Ogólnie od dwóch dni odczuwam zmęczenie. Wczoraj po przytulankach czułam jakby takie skurcze w środku i trochę się zestresowałam ale w sumie chyba wszystko ok.
Nie przejmuj się skurczami po przytulankach bo pytaliśmy z mężem naszego gin na wizycie to powiedział nam żeby się nie wystraszyć ponieważ po orgazmie mogę wystąpić skurcze i ze to normalne

reklama
Mam ten sam ból dotyczący kręgosłupa, czasem jest tak silny że nie mogę chodzić. Raz zdarzyło się że aż ryczałam bo nie mogłam wysiąść z samochodu, wiec mnie chłop wyciągał Tez obawiam się tej sytuacji kiedy dodatkowo dojdzie do tego ciężki brzuch...
Co do kłucia w sercu, tez mi się zdarzało, wyczytałam gdzieś ze po 11tyg zwieksza się ilość krwi, zaczyna szybciej krążyć w organizmie wiec można odczuwać kołatania serca i przyspieszone tętno ;)
U mnie znowu taki ból jakby kość ogonowa zara nad pośladkami. Ostatnio wszedł mi taki ból w lewa stronę ze weszło mi w pośladek i nie mogłam stanąć na nogę bo od razu rwalo. Nie wiem co to będzie później... emerytka

U mnie znowu taki ból jakby kość ogonowa zara nad pośladkami. Ostatnio wszedł mi taki ból w lewa stronę ze weszło mi w pośladek i nie mogłam stanąć na nogę bo od razu rwalo. Nie wiem co to będzie później... emerytka
To zapewne nerw kulszowy. Normalka w ciąży ale warto powiedziec lekarzowi jak będzie dokuczliwy

Kurcze to ja chyba za szybko te prenatalne mam.. Kazali mi przysjc za tydzien a to bedzie 11+4 z OM. Myslicie ze za szybko? Ogolnie do gin mam godzine drogi samochodem, na prenatalne to samo... a jazda samochodem to dla mnie jakas masakra przy mdlosciach:( Wolalabym nie jechac na darmo
Ja mam 10+1. Ginka dała mi 4 tygodnie rozstrzalu, w rejestracji mieli tylko 2 terminy z różnicą dwóch tygodni. Więc ten drugi wydawałby się idealny. Ale babka w rejestracji mówi że jak lekarzowi coś wypadnie to skończę bez prenatalnych. Tak to jest jak się chodzi za darmo [emoji14] pewnie dostanę ochrzan w 10+1 po co w ogóle przyszłam :D

Nie przejmuj się skurczami po przytulankach bo pytaliśmy z mężem naszego gin na wizycie to powiedział nam żeby się nie wystraszyć ponieważ po orgazmie mogę wystąpić skurcze i ze to normalne
Dzięki za informacje. Pierwszy raz tak czułam odkąd jestem w ciąży. Wcześniej jakoś nic takiego nie miałam wiec nie pytałam lekarza nawet o takie rzeczy:)

Hej kobietki, ja jeszcze musze poczekac na pierwsze USG do nastepnego piatku. Chcialabym juz miec to za soba, bo nie wiem na jakim etapie jestem. Jedyne co dobre, to nie mam zadnych objawow ciazy. Nawet cycki przestaly bolec. Cale szczescie, bo moj Olaf sie uparl i nie chce butelki.

Hej kobietki, ja jeszcze musze poczekac na pierwsze USG do nastepnego piatku. Chcialabym juz miec to za soba, bo nie wiem na jakim etapie jestem. Jedyne co dobre, to nie mam zadnych objawow ciazy. Nawet cycki przestaly bolec. Cale szczescie, bo moj Olaf sie uparl i nie chce butelki.
Witaj w klubie matek karmiacych [emoji16]moja od poczatku nie chce butelki,ani smoczka ani nic innego poza cycem. Teraz mysle i obmyslam plan jak to zrobic,zeby ja odstawic, ale juz widze, ze latwo nie bedzie

reklama
Witaj w klubie matek karmiacych [emoji16]moja od poczatku nie chce butelki,ani smoczka ani nic innego poza cycem. Teraz mysle i obmyslam plan jak to zrobic,zeby ja odstawic, ale juz widze, ze latwo nie bedzie
Moj dokladnie tak samo. Ani smoczkow, ani butelek nawet z moim mlekiem. Ja dopiero co zakonczylam tandem karmic i wychodzi na to, ze bede miala nastepny. Chociaz po cichu licze, ze uda sie mlodego odstawic tak do 30tc. W poprzedniej ciazy tak od 33-34 tc karmienie powodowalo skurcze dosyc bolesne. Bylam tym wykonczona, a mlody pil tylko 1-2 na dobe

Do góry