reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Moj dokladnie tak samo. Ani smoczkow, ani butelek nawet z moim mlekiem. Ja dopiero co zakonczylam tandem karmic i wychodzi na to, ze bede miala nastepny. Chociaz po cichu licze, ze uda sie mlodego odstawic tak do 30tc. W poprzedniej ciazy tak od 33-34 tc karmienie powodowalo skurcze dosyc bolesne. Bylam tym wykonczona, a mlody pil tylko 1-2 na dobe
Tez probowalam z moim mlekiem i jak bylam w szpitalu,probowalam zeby mąż podawal moje mleko i nic z tego. O matko tandem? A ile mialo starsze dziecko? Ja sie zawsze smialam, ze chce tandem karmic,ale wydawalo mi sie to nierealne, a jednak widze, ze jest szansa [emoji23]ja mloda chcialam odstawic ze wzgledu na krwiaka i zespol niepowsciaglowych wymiotow, mam zakaz seksu i karmienie w moim przypadku nie jest takie bezpieczne. Kiedy odstawil Ci sie starsze dziecko? Ja licze,ze moze pozniej w 2 trymestrze jak bede miec wiecej sily i cierplowosci sprobuje znowu odstawic.

reklama
Tez probowalam z moim mlekiem i jak bylam w szpitalu,probowalam zeby mąż podawal moje mleko i nic z tego. O matko tandem? A ile mialo starsze dziecko? Ja sie zawsze smialam, ze chce tandem karmic,ale wydawalo mi sie to nierealne, a jednak widze, ze jest szansa [emoji23]ja mloda chcialam odstawic ze wzgledu na krwiaka i zespol niepowsciaglowych wymiotow, mam zakaz seksu i karmienie w moim przypadku nie jest takie bezpieczne. Kiedy odstawil Ci sie starsze dziecko? Ja licze,ze moze pozniej w 2 trymestrze jak bede miec wiecej sily i cierplowosci sprobuje znowu odstawic.
Bardzo dlugo karmilam, ale od 2rz 1-2 na dobe. Szczerze bez tego usypianie to byl dramat. Odkad urodzil sie Olaf w styczniu, zaczal sie calkiem odstawiac. Przychodzic raz na kilka dni, pozniej raz na kilka tygodni, az przestal calkiem. Mial ponad 4 lata. To chyba tylko dlatego, ze on taki nasz wypieszczony wczesniak. Teraz nie zamierzam az tyle karmic. Chcialabym tak po roku zaczac odstawianie.

Jestem po wizycie, mój maluch ma już 6 cm i z USG to 12+4, puls 160 [emoji4]
Badania wyszły mi w normie tylko mam zleconą awidność toxoplazmozy, bo lekarza zaniepokoił wynik.
Nie wiem dziewczyny tylko jak patrzeć na wiek ciąży w aplikacji, powinnam ustawić tak żeby wiek był równy z tym z USG? [emoji848] Bo wyszło na to, że ciąża starsza o 4 dni.

Jestem po wizycie, mój maluch ma już 6 cm i z USG to 12+4, puls 160 [emoji4]
Badania wyszły mi w normie tylko mam zleconą awidność toxoplazmozy, bo lekarza zaniepokoił wynik.
Nie wiem dziewczyny tylko jak patrzeć na wiek ciąży w aplikacji, powinnam ustawić tak żeby wiek był równy z tym z USG? [emoji848] Bo wyszło na to, że ciąża starsza o 4 dni.
W UK za termin porodu przyjmuja date z USG prenatalnego, wiec ja bym sie sugerowala tym dzisiejszym pomiarem. Oczywiscie co USG moze wychodzic inaczej, ale pozniejsze juz nie maja znaczenia.

Kurcze to ja chyba za szybko te prenatalne mam.. Kazali mi przysjc za tydzien a to bedzie 11+4 z OM. Myslicie ze za szybko? Ogolnie do gin mam godzine drogi samochodem, na prenatalne to samo... a jazda samochodem to dla mnie jakas masakra przy mdlosciach:( Wolalabym nie jechac na darmo
Miałam w ciąży z Helenką w tym terminie. Będzie dobrze :)

U mnie znowu taki ból jakby kość ogonowa zara nad pośladkami. Ostatnio wszedł mi taki ból w lewa stronę ze weszło mi w pośladek i nie mogłam stanąć na nogę bo od razu rwalo. Nie wiem co to będzie później... emerytka
Też dołączam do grona tych z bolacym krzyżem. Nad lewym posladkiem boli tak że łapię się że dziwnie zaczynam chodzić. Coś da się z tym zrobić czy mamy cierpieć do końca?

Hej dziewczyny!!
Jak wasze mdlosci? U mnie zaczal aie 10 tc. I juz mam dość. Kiedy one minął i będzie normalnie. Czekam na badania prenatalne za 3 tyg. i juz sie schizuje nimi, bo pierwsze tyg. ciazy nie byly spokojne. Przeziebienie oraz opryszczka.

To moja pierwsza ciąża która się rozwija i rośnie prawidlowo. Ja miałam wczoraj i przedwczoraj takie dni ze poprostu co 15 minut fala płaczu cały czas się martwię o maluszka żeby było zdrowe itp.
W pierwszej ciąży brzuch widoczny dla innych wyszedł mi ok 20 tygodnia ciąży. Cóż , byłam też chudsza [emoji2357].
Teraz już mam taki jak w 20 TC.

Bol pleców i rwa kulszowa to też moja bolączka.

Dziś zaczynam 14 TC [emoji3590] kolejna wizyta w 18 tygodniu.
Moje objawy mijają, ale jestem co raz bardziej senna. Wieczorami usypiam miedzę 19-20 , wstaje o 5-6. Córka ze mną usypia. Dobrze ,że dłużej śpi :)
Screenshot_20191025-064338.jpeg

I mnie się dłuży. Ostatnio mam trochę więcej energii wieczorem ale wieczorne mdłości wciąż silne. Do tego rano po wstaniu bolą mnie stawy biodrowe i kolana :( chyba pora wyciągnąć poduszkę rogala do spania...

reklama
Hej dziewczyny!!
Jak wasze mdlosci? U mnie zaczal aie 10 tc. I juz mam dość. Kiedy one minął i będzie normalnie. Czekam na badania prenatalne za 3 tyg. i juz sie schizuje nimi, bo pierwsze tyg. ciazy nie byly spokojne. Przeziebienie oraz opryszczka.
Z każdym dniem powinno być lepiej. Im bliżej trymestru drugiego, tym lepiej . Tylko cierpliwość... Łatwo się mówi , ale nic nam.nie pozostaje. No i nie schizuj. Mnie doktor zawsze podkreśla ,żeby być dobrej myśli. W pierwszej ciąży , w pierwszym trymestrze tak mnie rozłożyło okrutnie grypsko ,że 2 tygodnie z łóżka prawie nie wstawałam z antybiotykiem . Bądź dobrej myśli :)[emoji3590]

Do góry