reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ja kupiłam w Lidlu 2 pary leginsow i rajstopy. Jeansy były bardzo fajne, ale ja źle się w ciąży czułam w nich. Najlepiej mi było w luźnej koszuli nocnej.

Ja mam prenatalne jednak o 6 dni wcześniej :) Na ból brzucha biorę nospe 3 razy dziennie. Nie wiem czy nie będę potrzebowala czegoś mocniejszego. Za tydzień wizyta więc się dowiem. A około 13 tyg lekarz pomysli nad zabezpieczeniem szyjki, jak coś będzie niepokojącego.

Ja mam chłopaka i dziewczynkę ale chciałabym dziewczynkę przede wszystkim ze względów ekonomicznych. Dzidzia jak podrosnie będzie musiała dzielić pokój z siostrą więc lepiej jakby dziewczyna była. Do tego po córce mam masę ubrań i zabawek typowo dziewczęcych.
Ja bym chciała poznać szybko płeć bo jednak wyprawka ubranka są większość dedykowane dla danej płci. H&m ma gładkie ale mi się nie podobają całe szare czy białe.
Ja mam syna 5,5 i corke 3 a teraz jak sie urodzi to bedzie mlodsze od corki o 4 lata i o 6 od syna wiec spora rozbieznosc.

A mnie dziś brzuch pobolewa. Poprosiłam mamę ,żeby kupiła mi no-spe. Zatem odpoczywam

Nospa jest bezpieczna w ciąży?

Ja w końcu nie kupiłam, ale na weekend mam zamiar się wybrać do sklepu i kupić leginsy z dwie pary i w h&m ciążowe dzinsy[emoji4]

Ja zamiast h&m kupiłam w lumpiku z materiału elastycznego, ale wygląd jak jeansy. Teraz muszę znaleźć staniki ale to już nowe kupie nie z lumpa

A może jakiś sprzęt kiepski? Lepiej zaczekaj na konsultację z innym lekarzem zamiast się martwić na zapas.
U mamyginekolog jest artykuł na ten temat. Jest tam napisane, że nie musi to oznaczać niczego złego :)
nie martw sie, ja bylam i przeziernosc 1.9 a powiedzial ze nie moze ocenic kosci nosowej, pytalam czy widzi czy nie , a on ze nie ocenial bo ma zle usg...i co mam myslec

reklama
Nospa jest bezpieczna w ciąży?

Ja zamiast h&m kupiłam w lumpiku z materiału elastycznego, ale wygląd jak jeansy. Teraz muszę znaleźć staniki ale to już nowe kupie nie z lumpa
Bezpieczna ;)

Ja kupiłam 2 pary używanych jeansów z h&m na olx. Żal mi płacić 150 zł za spodnie, które mi tak krótko posłużą.
A też z chęcią bym pobuszowała po lumpach, ale z moim roczniakiem, który jeszcze nie chodzi byłoby ciężko.

Do góry