reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ja kupiłam w Lidlu 2 pary leginsow i rajstopy. Jeansy były bardzo fajne, ale ja źle się w ciąży czułam w nich. Najlepiej mi było w luźnej koszuli nocnej.

Ja mam prenatalne jednak o 6 dni wcześniej :) Na ból brzucha biorę nospe 3 razy dziennie. Nie wiem czy nie będę potrzebowala czegoś mocniejszego. Za tydzień wizyta więc się dowiem. A około 13 tyg lekarz pomysli nad zabezpieczeniem szyjki, jak coś będzie niepokojącego.

Ja mam chłopaka i dziewczynkę ale chciałabym dziewczynkę przede wszystkim ze względów ekonomicznych. Dzidzia jak podrosnie będzie musiała dzielić pokój z siostrą więc lepiej jakby dziewczyna była. Do tego po córce mam masę ubrań i zabawek typowo dziewczęcych.
Ja bym chciała poznać szybko płeć bo jednak wyprawka ubranka są większość dedykowane dla danej płci. H&m ma gładkie ale mi się nie podobają całe szare czy białe.
Ja mam syna 5,5 i corke 3 a teraz jak sie urodzi to bedzie mlodsze od corki o 4 lata i o 6 od syna wiec spora rozbieznosc.

A mnie dziś brzuch pobolewa. Poprosiłam mamę ,żeby kupiła mi no-spe. Zatem odpoczywam

Nospa jest bezpieczna w ciąży?

Ja w końcu nie kupiłam, ale na weekend mam zamiar się wybrać do sklepu i kupić leginsy z dwie pary i w h&m ciążowe dzinsy[emoji4]

Ja zamiast h&m kupiłam w lumpiku z materiału elastycznego, ale wygląd jak jeansy. Teraz muszę znaleźć staniki ale to już nowe kupie nie z lumpa

A może jakiś sprzęt kiepski? Lepiej zaczekaj na konsultację z innym lekarzem zamiast się martwić na zapas.
U mamyginekolog jest artykuł na ten temat. Jest tam napisane, że nie musi to oznaczać niczego złego :)
nie martw sie, ja bylam i przeziernosc 1.9 a powiedzial ze nie moze ocenic kosci nosowej, pytalam czy widzi czy nie , a on ze nie ocenial bo ma zle usg...i co mam myslec

reklama
Nospa jest bezpieczna w ciąży?

Ja zamiast h&m kupiłam w lumpiku z materiału elastycznego, ale wygląd jak jeansy. Teraz muszę znaleźć staniki ale to już nowe kupie nie z lumpa
Bezpieczna ;)

Ja kupiłam 2 pary używanych jeansów z h&m na olx. Żal mi płacić 150 zł za spodnie, które mi tak krótko posłużą.
A też z chęcią bym pobuszowała po lumpach, ale z moim roczniakiem, który jeszcze nie chodzi byłoby ciężko.

Do góry