reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Anulka to z jednej strony wizyta na sor cię uspokoiła a z drugiej dodała stresu,oby na prenatalnych było wszystko ok.

Powodzenia wszystkim na wizytach ja mam prawie miesiąc czekania, oj będzie się dluzyc.
Mnie dzisiaj też boli głowa i właśnie to chyba wina małych ilości płynów, wczoraj byliśmy w Tatrach, ograniczone korzystanie z WC to mało piłam i czuję efekt.

reklama
Czekam. Nie mam wyjścia. Jednak nie martwić się to abstrakcja [emoji12] No sprzęt musiał być dobry, skoro lekarz widzial wszystko dobrze na tyle, że nawet pokusił się o podanie płci.

W 1 ciąży lekarz też mi się pokusił o podanie płci i kupowałam różowe śpioszki, które nosił później jak się okazało chłopiec :))

Hej dziewczynki! [emoji3531]

Ale wy produkujecie[emoji50] 100 wpisów od piątku musiałam przeczytać[emoji28][emoji23][emoji23] ale udało się :D gratuluję wszystkim wizyt, i powodzenia dla oczekujących usg. Ja mam dziś mdłości, myślałam prowadząc starszaka do przedszkola, że zatrzymam się w krzakach i zwymiotuje... :/ piękna pogoda dziś się szykuje u mnie.. Z resztą jak wczoraj.. Byliśmy z moim tz we Wrocku na spacerku, było pięknie <3 dziś na obaid pomidorowa z pomidorkow od babci. A co u Was? :*

Współczuję.. to jest okropne uczucie jak nie wiesz czy wytrzymasz..Ja odkryłam, że trochę pomaga guma do żucia- ale taka zwykła.
U mnie chyba rosołek bo mam ochotę

U mnie już w 10tyg widzieliśmy siusiaka :o
A podświadomie liczyłam na dziewczynkę. Zresztą wszyscy tak mówią że dziewczynki dają popalić, a moja cera... katastrofa :o !!
Zobaczymy czy w piątek na USG się to potwierdzi.
Najważniejsze żeby zdrowe było :) reszta to pikuś

Dziewczyny czy Was też męczą migreny ?
Co tydzień mam 2 dni takie.. że kładę się i budzę z bólem głowy.. Macie jakieś sposoby ?
Nie chce bardzo faszerować się apapem, tym bardziej że nie pomaga :(
Strasznie Ci współczuję z tymi migrenami. Ja w pierwszej ciąży miałam kilkudniowe bóle głowy. Koszmarne wspomnienie. Teraz rzadko mnie boli głowa, ale jak już boli to zazwyczaj ratuje się Apapem. Tylko u mnie jest tak, że muszę wziąć proszek odrazu jak czuję, że mnie zaczyna boleć. Jak przeocze ten moment to potem nic mi już nie pomaga i się bujam z bólem głowy cały dzień.
Ja tez mam dzisiaj wizytę na 15.45 :) mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze!
Daj znać po wizycie [emoji3526] napewno bedzie dobrze!

Ooo pomidorowa był zjadła [emoji4]
A do mnie zadzwonił ginekolog i od dzisiaj mam brać na tarczyce az 75-tke..
Czułam, że coś nie tak jest. Jednak my kobiety to mamy intuicję.
Ja prenatalne mam 14.11 na 8.00. Jeszcze tyle czasu..
W ogóle dzisiaj mi się śniło, że zaszłam w ciążę [emoji1787][emoji1787][emoji1787] robiłam test I były dwie kreski.
Ja na obiad jeszcze nie wiem co zrobię ale na pewno coś z ryżem bo mam mega ochotę. Może potrawke z kurczakiem

U mnie od jutra zaczynamy 12tc według USG. Według OM 2 dni później od czwartku. Jak się czujecie w 12-13 tyg ciąży? Ja widzę po sobie że najgorzej było 2-3 tyg temu, kiedy spałam po kilka godz w ciągu dnia, a i mdlosci są ale już mniejsze i apetyt trochę wraca. A jak jest u Was? Tłumacze sobie że tylko 2-3 tyg. Tak do 14 tyg i będzie już lepiej z samopoczuciem, apetytem. Podobno II trymestr jest dużo lepszy, na się więcej siły energii.

Wczoraj czytałam o wzdęciach i zaparciach. U mnie wzdęcia też są. Wieczorami mam tak napompowany brzuch jakby kilka kg przybyło od razu. Co do zaparć nie mam problemu, budzie się z rana i wstaje do toalety zaraz. Wogóle budzić się z rana, druga połowa pazdernika i taka pogoda piękna. W sam raz do spędzania na jesiennych spacerach. W tym roku październik jest naprawdę piękny.

Hej dziewczynki! [emoji3531]

Ale wy produkujecie[emoji50] 100 wpisów od piątku musiałam przeczytać[emoji28][emoji23][emoji23] ale udało się :D gratuluję wszystkim wizyt, i powodzenia dla oczekujących usg. Ja mam dziś mdłości, myślałam prowadząc starszaka do przedszkola, że zatrzymam się w krzakach i zwymiotuje... :/ piękna pogoda dziś się szykuje u mnie.. Z resztą jak wczoraj.. Byliśmy z moim tz we Wrocku na spacerku, było pięknie <3 dziś na obaid pomidorowa z pomidorkow od babci. A co u Was? :*
Cześć Carlas.
Też niestety zmagam się z mdłościami. Jak tylko coś zjem muszę się położyć żeby się "przyjęło". Inaczej jedzenie czuję na końcu języka. Jutro wracam do pracy po 6 tygodniach chorobowego i aż boję się jak tam będę radzić sobie z mdłościami.
Wrocław to piękne miasto.
Ja dzisiaj mam na obiad leczo, które już zrobiłam w piątek, więc mam nadzieję, że z braku obowiązków lenistwo mnie dzisiaj nie pochłonie ;)

reklama
U mnie już 10tc. Jutro wizyta.. Aż się boję :/ mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, wyniki książkowe ale te mdłości.. w którym tygodniu odczułyście zmniejszające się dolegliwości z tego tytułu? :)

Do góry