reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Wiem, wiem.. Pije dużo, zaczynam nawet dzień wcześniej.
Nie raz się zdarzylo, że w laboratorium dostałam butelkę wody, i 30 minut musiałam siedzieć przed drzwiami, i nic.

Ja też tak miewam, że nie chce lecieć. Ale na ostatnim pobraniu poszło gładko aż się zdziwiłam. Może już wieczorem wypij więcej?

reklama
U mnie już w 10tyg widzieliśmy siusiaka :o
A podświadomie liczyłam na dziewczynkę. Zresztą wszyscy tak mówią że dziewczynki dają popalić, a moja cera... katastrofa :o !!
Zobaczymy czy w piątek na USG się to potwierdzi.
Najważniejsze żeby zdrowe było :) reszta to pikuś

Dziewczyny czy Was też męczą migreny ?
Co tydzień mam 2 dni takie.. że kładę się i budzę z bólem głowy.. Macie jakieś sposoby ?
Nie chce bardzo faszerować się apapem, tym bardziej że nie pomaga :(

Ja w razy miałam i pomagało tylko leżenie i sen.

Witam [emoji8]
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące[emoji8]
Ja byłam wczoraj na sorze. Wszystkim z bólami podbrzusza polecam wizytę dla uspokojenia, jednak najpierw można spróbować z nospą i apapem. Jak to nie pomoże to sor. U mnie w szpitalu na szczęście nie robią problemów i przyjmują[emoji6]
No i dowiedziałam się że z dzidzią ok, serduszko bije. I powiedział mi że obstawia chłopca [emoji3590] Jednak są też kiepskie informacje, bo nt podwyższone i teraz z ręką na ramieniu muszę czekać do prenatalnych. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Witam [emoji8]
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące[emoji8]
Ja byłam wczoraj na sorze. Wszystkim z bólami podbrzusza polecam wizytę dla uspokojenia, jednak najpierw można spróbować z nospą i apapem. Jak to nie pomoże to sor. U mnie w szpitalu na szczęście nie robią problemów i przyjmują[emoji6]
No i dowiedziałam się że z dzidzią ok, serduszko bije. I powiedział mi że obstawia chłopca [emoji3590] Jednak są też kiepskie informacje, bo nt podwyższone i teraz z ręką na ramieniu muszę czekać do prenatalnych. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

A może jakiś sprzęt kiepski? Lepiej zaczekaj na konsultację z innym lekarzem zamiast się martwić na zapas.
U mamyginekolog jest artykuł na ten temat. Jest tam napisane, że nie musi to oznaczać niczego złego :)

Witajcie dziewczyny! 3mam kciuki za wszystkie wizytujace i same dobre wieści maja byc [emoji16][emoji16]ja dzis sie nie wyspalam,córcia caly czas sie budzila,chyba sie niedostatecznie zmeczyla na placu zabaw wczoraj hihi [emoji16]ale pogoda mi rekompensuje wszystko. Takie piekne sloneczko, ze az sie chce zyc [emoji16]ja mam przeczucia na chlopca, ostatnio dowiedzialam sie na prenatalnych w 12tc,ze bedzie corcia i sie potwierdzilo, choc lekarz mowil na 80%,ale mu nie wierzylam, bo wczesniej mowil ze blizniaki a pozniej sie okazalo, ze jedna dzidzia,a moje torbiele odczytywal z usg jako brata blizniaka [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ja mam strasznie migreny.. Niestety u mnie tylko apap, okład żelowy schłodzony, łóżko i sen i nic innego. U mnie bez tabletki nie pójdzie..
A podświadomie liczyłam na dziewczynkę. Zresztą wszyscy tak mówią że dziewczynki dają popalić, a moja cera... katastrofa :o !!

Co tydzień mam 2 dni takie.. że kładę się i budzę z bólem głowy.. Macie jakieś sposoby ?

A może jakiś sprzęt kiepski? Lepiej zaczekaj na konsultację z innym lekarzem zamiast się martwić na zapas.
Czekam. Nie mam wyjścia. Jednak nie martwić się to abstrakcja [emoji12] No sprzęt musiał być dobry, skoro lekarz widzial wszystko dobrze na tyle, że nawet pokusił się o podanie płci.

Może za mało płynów pijesz i stąd boli głowa?

reklama
Hej dziewczynki! [emoji3531]

Ale wy produkujecie[emoji50] 100 wpisów od piątku musiałam przeczytać[emoji28][emoji23][emoji23] ale udało się :D gratuluję wszystkim wizyt, i powodzenia dla oczekujących usg. Ja mam dziś mdłości, myślałam prowadząc starszaka do przedszkola, że zatrzymam się w krzakach i zwymiotuje... :/ piękna pogoda dziś się szykuje u mnie.. Z resztą jak wczoraj.. Byliśmy z moim tz we Wrocku na spacerku, było pięknie <3 dziś na obaid pomidorowa z pomidorkow od babci. A co u Was? :*

Do góry