reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Wiem, wiem.. Pije dużo, zaczynam nawet dzień wcześniej.
Nie raz się zdarzylo, że w laboratorium dostałam butelkę wody, i 30 minut musiałam siedzieć przed drzwiami, i nic.

Ja też tak miewam, że nie chce lecieć. Ale na ostatnim pobraniu poszło gładko aż się zdziwiłam. Może już wieczorem wypij więcej?

reklama
U mnie już w 10tyg widzieliśmy siusiaka :o
A podświadomie liczyłam na dziewczynkę. Zresztą wszyscy tak mówią że dziewczynki dają popalić, a moja cera... katastrofa :o !!
Zobaczymy czy w piątek na USG się to potwierdzi.
Najważniejsze żeby zdrowe było :) reszta to pikuś

Dziewczyny czy Was też męczą migreny ?
Co tydzień mam 2 dni takie.. że kładę się i budzę z bólem głowy.. Macie jakieś sposoby ?
Nie chce bardzo faszerować się apapem, tym bardziej że nie pomaga :(

Ja w razy miałam i pomagało tylko leżenie i sen.

Witam [emoji8]
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące[emoji8]
Ja byłam wczoraj na sorze. Wszystkim z bólami podbrzusza polecam wizytę dla uspokojenia, jednak najpierw można spróbować z nospą i apapem. Jak to nie pomoże to sor. U mnie w szpitalu na szczęście nie robią problemów i przyjmują[emoji6]
No i dowiedziałam się że z dzidzią ok, serduszko bije. I powiedział mi że obstawia chłopca [emoji3590] Jednak są też kiepskie informacje, bo nt podwyższone i teraz z ręką na ramieniu muszę czekać do prenatalnych. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Witam [emoji8]
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące[emoji8]
Ja byłam wczoraj na sorze. Wszystkim z bólami podbrzusza polecam wizytę dla uspokojenia, jednak najpierw można spróbować z nospą i apapem. Jak to nie pomoże to sor. U mnie w szpitalu na szczęście nie robią problemów i przyjmują[emoji6]
No i dowiedziałam się że z dzidzią ok, serduszko bije. I powiedział mi że obstawia chłopca [emoji3590] Jednak są też kiepskie informacje, bo nt podwyższone i teraz z ręką na ramieniu muszę czekać do prenatalnych. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

A może jakiś sprzęt kiepski? Lepiej zaczekaj na konsultację z innym lekarzem zamiast się martwić na zapas.
U mamyginekolog jest artykuł na ten temat. Jest tam napisane, że nie musi to oznaczać niczego złego :)

Witajcie dziewczyny! 3mam kciuki za wszystkie wizytujace i same dobre wieści maja byc [emoji16][emoji16]ja dzis sie nie wyspalam,córcia caly czas sie budzila,chyba sie niedostatecznie zmeczyla na placu zabaw wczoraj hihi [emoji16]ale pogoda mi rekompensuje wszystko. Takie piekne sloneczko, ze az sie chce zyc [emoji16]ja mam przeczucia na chlopca, ostatnio dowiedzialam sie na prenatalnych w 12tc,ze bedzie corcia i sie potwierdzilo, choc lekarz mowil na 80%,ale mu nie wierzylam, bo wczesniej mowil ze blizniaki a pozniej sie okazalo, ze jedna dzidzia,a moje torbiele odczytywal z usg jako brata blizniaka [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ja mam strasznie migreny.. Niestety u mnie tylko apap, okład żelowy schłodzony, łóżko i sen i nic innego. U mnie bez tabletki nie pójdzie..
A podświadomie liczyłam na dziewczynkę. Zresztą wszyscy tak mówią że dziewczynki dają popalić, a moja cera... katastrofa :o !!

Co tydzień mam 2 dni takie.. że kładę się i budzę z bólem głowy.. Macie jakieś sposoby ?

A może jakiś sprzęt kiepski? Lepiej zaczekaj na konsultację z innym lekarzem zamiast się martwić na zapas.
Czekam. Nie mam wyjścia. Jednak nie martwić się to abstrakcja [emoji12] No sprzęt musiał być dobry, skoro lekarz widzial wszystko dobrze na tyle, że nawet pokusił się o podanie płci.

Może za mało płynów pijesz i stąd boli głowa?

reklama
Hej dziewczynki! [emoji3531]

Ale wy produkujecie[emoji50] 100 wpisów od piątku musiałam przeczytać[emoji28][emoji23][emoji23] ale udało się :D gratuluję wszystkim wizyt, i powodzenia dla oczekujących usg. Ja mam dziś mdłości, myślałam prowadząc starszaka do przedszkola, że zatrzymam się w krzakach i zwymiotuje... :/ piękna pogoda dziś się szykuje u mnie.. Z resztą jak wczoraj.. Byliśmy z moim tz we Wrocku na spacerku, było pięknie <3 dziś na obaid pomidorowa z pomidorkow od babci. A co u Was? :*

Do góry