reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Hej. Co do prenatalnych . Ja robię USG. Moja pani doktor nie widzi sensu w moim wieku robić pappa. No chyba ,że coś przy badaniu samym ją zaniepokoi to zrobimy komplet.
A co do mdłości mnie pomagało żucie migdałów , gum i landrynek. No nic trzeba się uzbroić w cierpliwość i przetrwać.

Moja córa zaraz pójdzie spać , to poleżę sobie. Ogarniam córce pokoik , tzn będzie też dla drugiego dziecka. Chce jej namalować las brzozowy na ścianie. Jedno drzewo już skończyłam.

reklama
Heeelppp. Mdlosci...
Wiem, że temat przewijal się już tutaj ale zapomnialam już wasze sposoby na to paskudztwo. Dziś czuję, że pierwszy raz zwymiotuje. Dziś mogę śmiało powiedzieć, że te mdłości które miałam do tej pory byly niczym do dzisiejszych. Sorki za określenie, ale rzygi mam już w gardle. Migdały, gumy nie działaja... Co jeszcze???

A mi w takiej kryzysowej sytuacji już niestety nic i nawet zwymiotowanie nie przynosiło ulgi... :(

W poprzedniej ciąży lekarz sam zaproponował pappa. Posłuchałam go i zrobiłam. Mimo, że nie jestem w grupie ryzyka. Teraz mam innego lekarza i odradza mi testy. Mówi, że jestem młoda i zdrowa, więc on nie widzi potrzeby. Mimo wszystko chcę na własną rękę zrobić usg prenatalne. Zawsze lepiej wiedzieć czy dziecko po urodzeniu nie będzie potrzebowało specjalistycznej opieki. Wtedy musiałabym wybrać inny szpital. Koszt to 50€, czyli tragedii nie ma.

to odrazu zrob Nifty i bedzie wiadomo, bo.moim zdaniem pappa to tylko statystyka, jak bedziesz interpretowac 1do300 i 1do1000 tu i tu moze byc chore lub zdrowe

Niby tak ale nifty kosztuje z 2500 a pappa 500.
Ostatnio mi wyszły prawdopodobieństwa 1:30000 i wyższe w kolejnych chorobach wiec już nie musiałam wykonywać innych badań.
Jakby koszta były porównywalne pewnie bym zrobiła od razu a tak to jednak wole iść etapami

Hej. Co do prenatalnych . Ja robię USG. Moja pani doktor nie widzi sensu w moim wieku robić pappa. No chyba ,że coś przy badaniu samym ją zaniepokoi to zrobimy komplet.
A co do mdłości mnie pomagało żucie migdałów , gum i landrynek. No nic trzeba się uzbroić w cierpliwość i przetrwać.

Moja córa zaraz pójdzie spać , to poleżę sobie. Ogarniam córce pokoik , tzn będzie też dla drugiego dziecka. Chce jej namalować las brzozowy na ścianie. Jedno drzewo już skończyłam.

Pokaż [emoji4]

Tak miałam normalne USG[emoji4]
Teraz mam za 4 tygodnie .
Nie ma co się stresować [emoji4]

Pamietam jak dopiero rozmawiałyśmy o stresie bo brak objawów itd :) jak widać musimy się z tego cieszyć ze co i raz można odetchnąć.
Mega się cieszę!
Jak widziałaś ruchy dziecka to moze i ja zobaczenia środę bo mam wizyte a idziemy jakoś równo( termin mam niby na 24.05)

Pokaż [emoji4]
Trochę bałaganu , bo pokój w remoncie
IMG_20191017_101231.jpeg

reklama
Dzień dobry!
@Moni_89 czekamy na dobre wieści! Bo już pewnie jesteś po? :)

My właśnie wstałyśmy jakieś 20 minut temu (szok po 8!! ) :D Tak mnie ssie od rana i w nocy, że nie wiem co się dzieje ..
właśnie pasztet i ogórek kiszony na kanapeczki nam wjechał - zjadłam i zonk :( Ehh.. a już myślałam, że będzie lepiej. W nocy jak wstaje zrobić córce mleko wyjadam ptasie mleczko ... :o Mam nadzieje, że lada chwila zapanuje nad tym bo ile można? Będę gruba :(
Dzisiaj apka pokazała mi 8+0 czyli rozpoczynam 9 tydzień :) Mam nadzieje, że zacznie zaraz się wszystko wyciszać. Chociaż przypomniało mi się, że 9 tc był ostatnio dla mnie najgorszy...
Oj, też się właśnie to ssanie u mnie włączyło a dodatkowo poteguje je to ze nie mam na nic ochoty.
Czy ktoś polował dziś w Lidlu na jeansy ciążowe?? Ja kupilam te jasne rozm. 36 i 38 baaardzo fajne jak za tą cenę...tylko myślę który rozmiar zostawić...ehhhZobacz załącznik 1034750
Ja bym brala jedne i drugie, mi w pierwszej ciąży przydaly sie 2 rozmiary.

Zmęczona jestem, padam na twarz. Ledwo sie zebralam zeby pojechac na pobranie krwi a zaraz po syna trzeba do szkoly jechac, ogarnac obiad i skonczyc przemeblowanie.
Kiedy bedzie ten 13tc zeby juz zyskiwac energie, nie wiem jak przetrwam jeszcze te 3 tygodnie [emoji57]

Jeszcze 2.5 tygodnia i ja tez w końcu zobacze swoja fasolke, zazdroszczę Wam tych wizyt. Ja bym chociaz chciala wiedziec czy jest wszystko ok i ile brzdacy tam jest, ta niepewności mnie zabija.

Do góry