reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A ja Maczka. W każdej ciąży miałam dużą ochotę na fastfoody w pierwszych miesiącach. Później wyczytałam gdzieś że wyższy poziom cholesterolu służy rozwojowi połączeń neuronowych u płodu. Nie wiem na ile to jest prawda, ale poczułam się rozgrzeszona ;)

Pocieszyłaś mnie, to ja też się czuję. W 1 ciąży studiowałam i miałam wydział obok KFC ...wiadomo jak to się kończyło. Ale generalnie też wolę maczka

reklama
U mnie położne ważą, mierzą i badają przed każdą wizytą to podejrzewam że pewnie będą się ze mną umawiać kiedy nadejdzie 21 tydz. Muszę podpytać ciocie położna jak to wygląda.
Dziewczyny od stycznia 2019 wszedł w życie dokument o opiece okołoporodowej itd. Tam podobno położna ma przychodzić od 21 tc 1x w tygodniu a od 32 tc do porodu 2x w tygodniu. Wiecie coś na ten temat? Bo ja pierwsze słyszę
No a skąd położne miałyby wiedzieć ze jesteśmy w ciąży? O niczym takim nie słyszałam. Czyżby ZUS powiadamiał? A jak ktoś pod ZUS nie podlega? Ciekawe[/QUOTE]

Jezu, się narobiłam w kuchni, kręgosłup mi zaraz strzeli.. Ale już 2 ciasta są i sałatka gyros :) jutro po wizycie u lekarza ukrece szybką babkę i spokój.

Dziewczyny trochę się martwię tym osłabieniem. Możliwe ze ba samym początku ciąża tak daje w kosc? Ja nie mam sił na cokolwiek.... jak wstaje i stoję za długo to mi słabo, mdli. Ja całymi dniami leżę... pójście co sklepu i wejście na 4 piętro to dla mnie jakiś kosmos.

Jestem szczupła ale to już mnie martwi

Witajcie. Dziś miałam wizytę u lekarza. Badania ok choć jakiś ślad infekcji w moczu i hmg troszkę poleciała przez miesiąc z 13,9 na 12,5 ale jest w normie. Wyraźnie mniej jem, bo nie mogę, czasem wymiotuje i taki skutek. Dodatkowo -1,5 kg na wadze. Cytologia, HIV i kiła ujemne. Kolejna wizyta 6.11, zaś na USG prenatalne mam się umówić prywatnie jednak na 3 lub 4.11. Będzie to wtedy 12t4d. 30.10 kolejne pobranie krwi i i mocz do analizy. Wcześniej przed wizytą z uwagi na weekend listopadowy. Mi lekarz wyznacza wizyty co 3 tygodnie. Tez chodzicie co 3tyg czy rzadziej?

Mi teraz co tydzień wypada.
Hemoglobina poleciała całkiem na dół ,pomimo brania żelaza.

Dziewczyny trochę się martwię tym osłabieniem. Możliwe ze ba samym początku ciąża tak daje w kosc? Ja nie mam sił na cokolwiek.... jak wstaje i stoję za długo to mi słabo, mdli. Ja całymi dniami leżę... pójście co sklepu i wejście na 4 piętro to dla mnie jakiś kosmos.

Mam to samo, wszyscy mówią że to normalne... przy niskiej hemoglobinie bardzo odczuwam zmęczenie, jestem mega blada, zaczęły mi wypadać włosy i ostatnio okropnie boli mnie głowa, a jak się po coś schylę to zdarzają się zawroty. Z jedzeniem tez mam problem, większość rzeczy mnie odrzuca wiec od początku ciąży zeszło mi 2kg

Tez tak mam :( dziś szlam po syna do przedszkola do którego mamy ok. 300 metrów i taka zadyszka, serce wali, słabo. Lodówki otworzyć nie mogę bo od razu szarpie, od mięsa trzymam się daleko :( dziś stwierdziłam ze umyje ta lodówkę wiec nawet mi się to udało w chustce zawiązanej na twarzy. I wcale nie była brudna i z zapachem po prostu mam jakieś urojenia. Mam wrażenie ze wszystkie plagi na mnie spadły :(

Mam tak samo. Też leżę i leżę..czasami się gdzieś ruszę bo muszę ale nie mam siły posprzątać, prania wstawić, A gotować to nie gotowałam od miesiąca

Dziewczyny ja z tym zmęczeniem mam to samo, wstane na przykład pranie rozwiesić, czy blat przetrzeć w kuchni i za chwilę muszę iść się położyć.
Wejde do siebie do mieszkania na 2 pietro i już zadyszka. Córki (10 kg) nie daje rady dłużej niż 2-3 minuty trzymać na rękach.
Z bólamo głowy w tej ciąży miewam rzadko, ale w pierwszej ciąży to jakaś plaga była z tym bólem.
Chociaż teraz zaczynam 13 tydzień i powiem szczerze czasami czuję takie nagłe przypływy energii nie wiadomo skąd. Znikają one równie szybko co przychodzą, ale zawsze to jakiś progres [emoji6]

reklama
Do góry