reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Nie martw się , ja zjadłam dzisiaj KFC :)
A ja Maczka. W każdej ciąży miałam dużą ochotę na fastfoody w pierwszych miesiącach. Później wyczytałam gdzieś że wyższy poziom cholesterolu służy rozwojowi połączeń neuronowych u płodu. Nie wiem na ile to jest prawda, ale poczułam się rozgrzeszona ;)

A ja Maczka. W każdej ciąży miałam dużą ochotę na fastfoody w pierwszych miesiącach. Później wyczytałam gdzieś że wyższy poziom cholesterolu służy rozwojowi połączeń neuronowych u płodu. Nie wiem na ile to jest prawda, ale poczułam się rozgrzeszona ;)
Hahaha no to teraz to już wszystkie jesteśmy rozgrzeszono:) dobre rzeczy czytasz:)

Polecam pastę Fitolizyna na problemy moczowe. Paskudna, ale skuteczna.
Oo dobrze wiedzieć. Właśnie się za czymś rozglądałam, bo zaczyna mnie łapać jakaś infekcja.
Haha, super wiadomość na koniec dnia. Poprawiła mi humor, a ja czuje sie rozgrzeszona. [emoji23][emoji23][emoji23]

No a skąd położne miałyby wiedzieć ze jesteśmy w ciąży? O niczym takim nie słyszałam. Czyżby ZUS powiadamiał? A jak ktoś pod ZUS nie podlega? Ciekawe

Ja jak zapisywalam się do gin, to wypełnialam deklaracje wyboru. I teraz przed każda wizytą, (nawet po te 3 skierowania co byłam) pierw zaglądam do poloznej, mierzy mnie, waży itp, biorę kartę i odniej idę do lekarza.
Nie wiem może to ona będzie mnie w domu nachodzic??

Hahahha ufffff.. Lepiej mi na duszy [emoji14]
Na Śniadanie burger
Obiad frytki
Teraz myślę o kolacji hahahah.
Zajadam się krówkami, nie wiem co mi się dzisiaj dzieje :D

Obowiązek nie ale możliwość dla przyszłej mamy
No tak ale w sumie dla pierworodek to jest super sprawa. Te co już maja to za sobą to w zasadzie wiedza co i jak. Ja np pamietam ze byłam mocno przerażona tym co jak gdzie na co po co
Ja uważam, że to mega spoko opcja jeżeli ktoś pierwszy raz rodzi, ale przy kolejnym porodzie to chyba zbędne.. osobiście nie wyobrażam sobie, że będzie mi położna przychodzić raz w tygodniu na pogadankę. :) Co nie zmienia faktu, że jedna, dwie wizyty przed porodem będę jak najbardziej wskazane - przynajmniej u mnie. Można dopytać jak z porodem, konkretnym szpitalem itd. Ciekawe tylko czy to faktycznie obowiązkowe, czy „dla chętnych”.
:D muszę spytać gina jak nie zapomnę :) Już przebieram z nogi na nogę bo pizza w piecu :D

Ja chodzę co 2 tygodnie, teraz wyjątkowo mam odstęp 3 tygodni, bo akurat tak się zapisałam na wizytę i tak kazał zostawić :)
Witajcie. Dziś miałam wizytę u lekarza. Badania ok choć jakiś ślad infekcji w moczu i hmg troszkę poleciała przez miesiąc z 13,9 na 12,5 ale jest w normie. Wyraźnie mniej jem, bo nie mogę, czasem wymiotuje i taki skutek. Dodatkowo -1,5 kg na wadze. Cytologia, HIV i kiła ujemne. Kolejna wizyta 6.11, zaś na USG prenatalne mam się umówić prywatnie jednak na 3 lub 4.11. Będzie to wtedy 12t4d. 30.10 kolejne pobranie krwi i i mocz do analizy. Wcześniej przed wizytą z uwagi na weekend listopadowy. Mi lekarz wyznacza wizyty co 3 tygodnie. Tez chodzicie co 3tyg czy rzadziej?

reklama
Do góry