reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Mi lekarka powiedziała że znacznie gorsza jest anemia na początku ciąży zwłaszcza umiarkowana czyli taka jaką mam ja, niż pobieranie żelaza. Dziewczyny nie straszcie mnie bo ja akurat biorę żelazo od samego poczatku. Nie wierzę w to żeby lekarz chciał nam zrobić krzywdę.
Spokojnie lekarz wie co robi.
Każda z Nas jest inna. Niektóre mają choroby współistniejące, więc nie na co porównywać się.

reklama
Ja z witamin biorę tylko Prenatal Uno, za jakieś 3tyg zmieniam na te na drugi trymestr, jak ten czas leci!!! Do tego od dzisiaj tabsy na bakterie w moczu, ale jak was czytam to ani się nie umyłam przed sikaniem do kubka, no i za dużo się nie zastanawiałam czy to pierwszy mocz czy środkowy tylko waliłam od razu. No ale ten urosept to całkowicie ziołowy wiec mi pewnie nie zaszkodzi, szkoda tylko, że moczopędny bo teraz to już w ogóle co 5 sekund do wc :D

Dzisiaj miałam na obiad rosół z kaczki. Wali pierzem niesamowicie ale jak smakuje!! Mniam... no, ale teraz pora na podwieczorek, babeczka wedlowska na mnie czeka!
Polecam pastę Fitolizyna na problemy moczowe. Paskudna, ale skuteczna.

Tabletki są okrutne. To co robią z jelitami to kosmos. Ale trzeba to trzeba...

Z ciekawostek: w 3trymestrze brałam żelazo i nikt mi nie powiedział że to nie do końca dobrze. Córka miała żółtaczkę i pod lampką leżała długo. Także na finiszu dobrze przestać o ile nie ma wyraźnych zaleceń tylko "może pani sobie brać"
ja do końca brałam syn bez żółtaczki się urodził
A anemię mam od zawsze i prawie cały czas tabletki biorę

nie straszę żelazem że robi coś złego dziecku- żółtaczka jest przecież normalna ale córka nie byłaby taka żółciutka i nie spędziłaby pod lampką tygodnia gdyby lekarz mi powiedział że to żelazo to mi daje jako opcję. mądry lekarz to jednak podstawa, mój był nadgorliwy...

Czesc dziewczyny! Caly dzien was czytam,ale jakos dopiero sie zebralam na odpisanie. Wizytujacym gratuluje udanych wizyt [emoji16]

@AtomicTOY fajnie,ze jestes. I pamietaj nie czytamy dr Gogle [emoji12]on zawsze zaklada najgorsze. Glowa do gory i pozytywne myslenie [emoji16]

Mi lekarka powiedziała że znacznie gorsza jest anemia na początku ciąży zwłaszcza umiarkowana czyli taka jaką mam ja, niż pobieranie żelaza. Dziewczyny nie straszcie mnie bo ja akurat biorę żelazo od samego poczatku. Nie wierzę w to żeby lekarz chciał nam zrobić krzywdę.
Fajnie,ze jestes juz na zwolnieniu, od poczatku Ci sie nalezalo [emoji8]

reklama
Fajnie,ze jestes juz na zwolnieniu, od poczatku Ci sie nalezalo [emoji8]

Jestem spokojniejsza ale to również wynika z tego że od dwóch lat cierpię na Autofonie w uszach. Jest to takie zjawisko, gdzie bardzo głośno słyszysz swój oddech i własne głos. Przez ostatnie pół roku nie jestem w stanie normalnie funkcjonować bo popadam w załamania. W pracy codziennie przeżywam horror i co drugi dzień płakałam bo nie byłam w stanie rozmawiać z innymi ludźmi. Po dwóch latach udało mi się trafić do lekarza który stwierdził że moje Trąbki słuchowe są otwarte dlatego cały czas mam Autofonia… coś strasznego. Bardzo wierzę w to że w listopadzie mój problem się skończy bo będę miała zabieg na te trabki. Ale oczywiście był to jeden z kilku powodów żeby iść na szybkie zwolnienie[emoji4]

Do góry