reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ale nie jesteście to sama. Nie Widzisz cienkiej granicy pomiędzy rozmową i wspieraniem, a zrobieniem z wątku przyszłych mam wątku o tym jak wygląda poronienie? Egoizm i przykre zjawisko. Współczuję tylko pozostałej grupie dziewczyn które musi to czytać bo w samą dyskusję i zaangażowanie tylko kilka z was.
Racja, olać pozostałą grupę osob. Ona się nie liczy… Żegnam

Egoizmem byłoby olać dziewczyny, które znalazły się w trudnej sytuacji i myśleć tylko o sobie.
Przykre zjawisko to kiedy by każda z nas nie dała wsparcia tym, które spotkała strata.

Przez takie myślenie kobiety po stracie są same!! Bez wsparcia i zrozumienia!!

Ja bardzo kibicuje każdej z nas żebyśmy urodziły cudowne , zdrowe dzidziusie. A każdej , która musiała się z nami pożegnać , żeby szybko wróciła z dobrymi wieściami!

@Asiczek84 Ja chyba przez niedawne straty w pierwszym trymestrze strasznie ostrożna jestem. Już 11 tydzień - za 1, 5 tyg idę na prenatalne. Jeśli tylko będzie wszystko ok to biorę przykład z Ciebie i codziennie godzinka.
Póki co 2-3x w tyg ćwiczę - albo basen albo rowerek ale tak 30-40 min.

Zresztą wczoraj zaliczyłam 30tke w Energy :O i mam wrażenie że siły do zabawy za dwoje :)

Dziewczyny korzystajcie z pogody ja biorę psa i idę na spacer :)
Ściskam XXX

@Asiczek84 Ja chyba przez niedawne straty w pierwszym trymestrze strasznie ostrożna jestem. Już 11 tydzień - za 1, 5 tyg idę na prenatalne. Jeśli tylko będzie wszystko ok to biorę przykład z Ciebie i codziennie godzinka.
Póki co 2-3x w tyg ćwiczę - albo basen albo rowerek ale tak 30-40 min.

Zresztą wczoraj zaliczyłam 30tke w Energy :O i mam wrażenie że siły do zabawy za dwoje :)

Dziewczyny korzystajcie z pogody ja biorę psa i idę na spacer :)
Ściskam XXX
No ja bardzo na spokojnie. Pilnuje tętna żeby nie skakało. Boje się znowu przytyć tak jak w pierwszej ciąży. Wtedy przytyłam 40 kg ale zaczynałam od 52 wiec w miarę do siebie wróciłam. Poza tym to zdrowe dla dziecka takie dotlenienie. Ważne żeby nie przesadzić z intensywnością:) nie dźwigać ciężarów i nie walić po brzuchu:)

Mi na początku szybko przybyło 2 kg, nawet lekarz zalecił żebym przytyła bo jestem z drobnych osób i niskiego wzrostu. Ale wczoraj się ważyłam i już jeden kg na minusie przez wymioty :(
Ja ok 2kg na plus
A jeśli mowa o wadze to jak z Wasza cera dziewczyny ? U mnie strasznie się pogorszyło co chwile coś wyłazi :(

Cera to tylko okolice brody mnie troche wysypało i szorstko.

Za to włosy wypadają i przetłuszczają się jak nigdy. Ale fryzjerka do mnie żartem że mam takue włosy że jak połowa wypadnie to i tak nie będzie różnicy bo mam ich tyle na głowie (tj. 4 głowy na jednej).

A u Was jak włosy?

Co do snu to się budzę w nocy w dzień zasypiam. A rano wstaję jednocześnie wyspana i zmęczona.

Ja ok 2kg na plus

Cera to tylko okolice brody mnie troche wysypało i szorstko.

Za to włosy wypadają i przetłuszczają się jak nigdy. Ale fryzjerka do mnie żartem że mam takue włosy że jak połowa wypadnie to i tak nie będzie różnicy bo mam ich tyle na głowie (tj. 4 głowy na jednej).

A u Was jak włosy?

Co do snu to się budzę w nocy w dzień zasypiam. A rano wstaję jednocześnie wyspana i zmęczona.

Kurczę… Jest twoimi włosami jestem przerażona. Z natury też mam bardzo Grube włosy i mam ich dość dużo ale wypadają mi jakbym była co najmniej chora… Przeraźliwie. Czytałam że tak może być po heparynie :/
Teraz stosuje jakieś wcierki skórę głowy i olejlniany bo to jest Wyciska więc mam taki dość dobry.

Dziewczyny, jest piękny dzień :) idźcie na wybory! My już obowiązek obywatelski spełniliśmy, dzieci jak zawsze podekscytowane doniosłością chwili, zawsze pozwalamy im wrzucać głosy. W Warszawie ruch w komisjach aż miło :)

Załączniki

• IMG_20191013_122540965.jpg
    IMG_20191013_122540965.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 93
Czytałam na Forum że wiele kobiet w ósmym, dziewiątym tygodniu widzi jak mały Okruszek rusza się w brzuszku. Może to głupie co napiszę ale tak zaczęłam się zastanawiać… Jak byłam wczoraj na tym usg i mój Okruszek nie Ruszał się ale było mu serduszko to po prostu jeszcze nie jego pora albo, co... spało? Nie wiem jak to wygląda czy na tak wczesnym etapie Dzieciątko zawsze się rusza czy zależności od tego kto ma farta na usg?

Czytałam na Forum że wiele kobiet w ósmym, dziewiątym tygodniu widzi jak mały Okruszek rusza się w brzuszku. Może to głupie co napiszę ale tak zaczęłam się zastanawiać… Jak byłam wczoraj na tym usg i mój Okruszek nie Ruszał się ale było mu serduszko to po prostu jeszcze nie jego pora albo, co... spało? Nie wiem jak to wygląda czy na tak wczesnym etapie Dzieciątko zawsze się rusza czy zależności od tego kto ma farta na usg?
Hej, ja byłam wczoraj na USG i mój Bobek się ruszał. Myślałam że mi się wydaje ale nawet lekarz się zaśmiał że do mnie macha. Wczoraj u mnie 10+1

reklama
Moze spać. Jak mialam usg w 10tyg z synem i spal to lekarz zaczal dość energicznie ruszac usg żeby go obudzić. Mozecie sobie wyobrazić że to nie bylo zbyt przyjemne ale skuteczne bo od razu zaczal sie ruszac :)

Do góry