reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Dziewczyny ja Was zupełnie nie oceniam i zgadzam się że jak ktoś ma problemy w ciąży lub takie stanowisko pracy ze może zagrażać dziecku to jak najbardziej ale niestety w Polsce jest tk dość popularne iść na chorobowe w ciąży.

Ja pracuje w sklepie musze tez obsluguwac klientów, dzwigac itp. ale jak z synem dostalam krwotoku to bylam tylko tydzień na zwolnieniu bo nikt mi na dłużej nie chcial dać, jak w 31tc dostalam skurczy to bylam na wolnym az 2dni bo poprostu u nas ciąża to nie choroba [emoji2356]

Czy Was tez tak bolą jajniki? Mnie dziś straszliwie ciągną aż musialam sie położyć jak wrocilam do domu z pracy [emoji53]
Ja nie oceniam
Ale patrząc na moją prace- stres i praca na kuchni gdzie często bywa rozlany tłuszcz na płytkach.na podłodze co grodzi bez ciąży poślizgnięciem i krzywda a co w ciąży .....dlatego poszłam na L4 i teraz też nie wrócę do pracy (miałam iść na wychowawczy)

Wy się też tak ciągle telepiecie? Ja chodzę i narzekam, że zimno a każdemu ciepło w domu. Czekam jak włączą ogrzewanie w domku bo zamarzne [emoji849] a i gardło już boleć zaczyna[emoji85]

Mi tez jest ciagle zimno, w nocy okna wszedzie pozamykane, a na nogach grube goralskie skarpety [emoji16] Juz zaczelam sie tym martwic, bo myslalam ze bedzie zupelnie odwrotnie... Moze jest to po czesci zwiazane z jakims niedoborem witamin?

Dziewczyny, a ktora z Was choruje na niedoczynnosc tarczycy? Jakie macie doswiadczenia z wynikami na poczatku ciazy? Czekam do pierwszej wizyty u ginekologa zeby zlecila mi wszystkie badania, ale juz czuje ze tarczyca mi poleciala w gore... Trzesa mi sie rece i coraz wiecej wlosow mi wypada... Ostatnie wyniki mialam dobre (robione jakies 3 msce temu), wiec czy to mozliwe aby juz w pierwszych tygodniach ciazy tsh mocno podskoczylo w górę?

Miłego dnia [emoji8][emoji8]

Mi tez jest ciagle zimno, w nocy okna wszedzie pozamykane, a na nogach grube goralskie skarpety [emoji16] Juz zaczelam sie tym martwic, bo myslalam ze bedzie zupelnie odwrotnie... Moze jest to po czesci zwiazane z jakims niedoborem witamin?

Dziewczyny, a ktora z Was choruje na niedoczynnosc tarczycy? Jakie macie doswiadczenia z wynikami na poczatku ciazy? Czekam do pierwszej wizyty u ginekologa zeby zlecila mi wszystkie badania, ale juz czuje ze tarczyca mi poleciala w gore... Trzesa mi sie rece i coraz wiecej wlosow mi wypada... Ostatnie wyniki mialam dobre (robione jakies 3 msce temu), wiec czy to mozliwe aby juz w pierwszych tygodniach ciazy tsh mocno podskoczylo w górę?

Ja mam niedoczynność z hashimoto. Wczoraj odebrałam wyniki i tsh mocno mi skoczyło w miesiąc czasu (miałam jakoś 0.8). Właśnie siedzę i czekam aż endokrynolog mnie do gabinetu zaprosi, jestem ciekawa co powie. Zwłaszcza że mam guza na tarczycy [emoji106]
Screenshot_20190916-225140_Patient%20Portal.jpeg

Dziewczyny ja Was zupełnie nie oceniam i zgadzam się że jak ktoś ma problemy w ciąży lub takie stanowisko pracy ze może zagrażać dziecku to jak najbardziej ale niestety w Polsce jest tk dość popularne iść na chorobowe w ciąży.

Ja pracuje w sklepie musze tez obsluguwac klientów, dzwigac itp. ale jak z synem dostalam krwotoku to bylam tylko tydzień na zwolnieniu bo nikt mi na dłużej nie chcial dać, jak w 31tc dostalam skurczy to bylam na wolnym az 2dni bo poprostu u nas ciąża to nie choroba [emoji2356]

Czy Was tez tak bolą jajniki? Mnie dziś straszliwie ciągną aż musialam sie położyć jak wrocilam do domu z pracy [emoji53]
Najważniejsze żeby każda robiła wszystko zgodnie ze swoim sumieniem i dla dobra swojego dziecka :)

Ja też tak myślałam, zamarzam nawet w pracy
Ja mam niedoczynność z hashimoto. Wczoraj odebrałam wyniki i tsh mocno mi skoczyło w miesiąc czasu (miałam jakoś 0.8). Właśnie siedzę i czekam aż endokrynolog mnie do gabinetu zaprosi, jestem ciekawa co powie. Zwłaszcza że mam guza na tarczycy [emoji106] Zobacz załącznik 1023289
Ja też mam hashimoto. Dziś byłam na badaniach, 19stego idę do endokrynologa i zobaczymy czy u mnie coś skoczylo. Jaka bierzesz dawkę euthyroxu? Ja 100

reklama
Dziewczyny a ja z pytaniem na całkiem inny temat :) jaki miodek do herbaty polecacie? Jaki jest najlepszy na przeziębienie? Pytam bo ja od dzieciaka nienawidzę miodu także też się nie znam jaki jest najlepszy a przydałby się teraz w domu dla mnie i rodzinki żeby pić herbatki przeciwprzeziebieniowe i się rozgrzać porządnie [emoji3]

Do góry