reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny, a czy wy wiecie że odkąd jestem w ciąży boję się współżyć? Zapomniałam zapytać ginekolog na ostatniej wizycie ale jak dzisiaj przeczytałam post jednej koleżanki że prawdopodobnie po stosunku dostała krwawienia to tym bardziej się boję. Pytałyście o tą lekarza?
Ja nie zdążyłam spytać, sam mi zabronił

reklama
Czy Wasze piersi też są takie ogromne z żylami jakby narysowanymi długopisem? No bez jaj, w każdej ciąży były duże, ale w tej to masakra. Nie mieszczą mi się w biustonoszu. Jak dobrze, że moja mama ma sklep z bielizną [emoji23][emoji23][emoji23]

Dziewczyny, a czy wy wiecie że odkąd jestem w ciąży boję się współżyć? Zapomniałam zapytać ginekolog na ostatniej wizycie ale jak dzisiaj przeczytałam post jednej koleżanki że prawdopodobnie po stosunku dostała krwawienia to tym bardziej się boję. Pytałyście o tą lekarza?

Ja pytałam i nie było przeciwwskazań. Ale to wszystko jest kwestia indywidualna ;)
Seks uprawiam codziennie i nic się nie dzieje (odpukać). Ale ja w ogóle nie mam objawów, czuje się bardzo dobrze.
Gdyby w trakcie czy po stosunku cokolwiek mnie bolało to bym na pewno się wstrzymała i dopytała jeszcze raz ;)

Czy Wasze piersi też są takie ogromne z żylami jakby narysowanymi długopisem? No bez jaj, w każdej ciąży były duże, ale w tej to masakra. Nie mieszczą mi się w biustonoszu. Jak dobrze, że moja mama ma sklep z bielizną [emoji23][emoji23][emoji23]

U mnie trochę się zaokrągliły ale na razie bez większych zmian. Ale pewnie w każdej kolejnej ciąży mogą szybciej rosnąć tak jak i brzuch ;) ja jestem w pierwszej wiec to na pewno inaczej.

Ja mam to samo , masakra. Chodze w pluszowej pizamie.
Tak trzęsie. Haha całe ciepło Dzidzia dla siebie zabiera.
Teraz szybciej zamykam okno i śpi A w ciepłej piżamie.
I mam uderzenia gorąca. I się rozbieram i zaraz znowu zimno . Heh
I tak jak lubiłam się kąpać. Długa kąpiel tak teraz jestem wrazliwsza na wodę.
Nie chce mi się . Kąpie się z musu:/
Woda za mokra :-p

Moje sa duze, bez zyl ale mega mnie bola i czasem kluja[emoji21]

Ja się nie boję.. Ja poprostu nie mam ochoty. W tym temacie zrobiłam się myśląca tylko o sobie.. I za chwilę będzie miesiąc bez seksu. Szok!!
Jak przychodzi wieczór to jestem wyczerpana, a jak mogłabym chcieć to albo ja albo malż w pracy [emoji14]
Oby przeszło.. Szkoda chłopa hihi
Też zasranawiam się nad zmianą biustonosza. Ogólnie po ostatnim 2letnim karmieniu a pełnych b, zrobiło mi się małe a! A teraz znowu mam piękne i pełne hahha.. Ale wrażliwe na dotyk.

Mi też zimno, ale nie na tyle by włączać ogrzewanie. Leżę pod kołdrą w grubych skarpetach..

Ja pytałam i powiedział że nie widzi przeciwwskazań. Ogólnie mówił żebym zachowała rozsądek w tych wszystkich internetowych „zaleceniach” dla ciężarnych, tzn nie przejmować się, jeść co lubię i ufać swojej intuicji. Oczywiście wiadomo ze nie jem surowego mięsa ani ryb, nie pije alkoholu. Ale miałam fazę gdzie wszystko sprawdzałam w internecie „czy można herbatę z pokrzywą”, „czy można oliwkę na brzuch przed 4 miesiącem” [emoji23] sama się nakręcałam, w kąpieli się stresowałam bo lubię gorąca wode i dla mnie zawsze jest zimna o ile nie parzy ‍♀️ teraz nauczyłam się brać prysznic zamiast kąpieli i łatwiej mi dostosować temperaturę. Póki co seks jest codziennie, bez ograniczeń typu delikatnie i na spokojnie, oboje mamy na uwadze żeby nie zakłócać spokoju groszkowi i póki co jest grzecznie [emoji16] jeśli chodzi o piersi, są gigantyczne, czuje się jak mleczarnia, chodzę tylko w staniku sportowym w rozmiarze L(!) a jestem bardzo drobna i noszę rozmiar XS wiec szok. Przed ciąża miałam miseczkę C/D teraz nie ma szans nawet do połowy ich wcisnąć w stary stanik [emoji23] na początku byłam pewna ze nasz groszek to Gucio a od paru dni codziennie mi się śni ze jednak dziewczyna [emoji87]
Powodzenia dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki, witam nowe. Wybaczcie ze tak nie odpisuje ale ciężko mi, nie mam na nic siły. [emoji26] ale za to brzuszek już elegancki, piękna piłeczka [emoji173]️

reklama
Witam nowe przyszłe mamusie! Super, że coraz więcej nas tutaj :) Spokojnych 9 miesięcy i dużo zdrówka :)
Najgorzej... a wymiotujesz czy tylko mdłości? Może imbir? Albo Karmi Ci pomoże?

Dziewczyny czy Was wieczorami trzęsie z zimna? Ja nie mogę się opanować i dogrzać przeważnie po tym jak uśpię Zuzię.

Ja właśnie strasznie mnie telepie. I zawsze dopiero jak uśpie młodego. Kaloryfery już mam odkręcone

Do góry