reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Dzięki Wam wszystkim za dobre słowa. Ja widząc krew myślałam, że już po wszystkim. Byłam przerażona u ginekologa i jak już po badaniu okazało się, że ok to mi ulżyło. Mimo wszystko bardzo się martwię, bo nadal krwawie i w poniedziałek idę do mojego lekarza. Mam nadzieję, że nadal będzie ok.
Mocno teraz krwawisz???

Witajcie dziewczyny.
Piszę dopiero teraz, bo nie do końca wierzę, że jestem w ciąży.
Mam 37 lat, aktualnie 9t0d, termin porodu nieokreślony jeszcze z uwagi na długie, nieregularne cykle. USG prenatalne mam 21.10 i wtedy lekarz określi termin - gdzieś w pierwszej połowie maja.
Na razie badania w normie, kontroluję TSH (endokrynolog zmieniła mi już dawki) i walczę z mdłościami, w ogóle nie mam apetytu.
Pozdrawiam!
Cześć! U mnie też 9 tydz. Mam już córeczkę (z lutego 2018) i moja obecna ciąża zaczęła się mimo wkładki hormonalnej, która założyłam rok temu. Więc no cóż. Przeznaczenie :) stres już ze mnie trochę schodzi i wierzę, że będzie dobrze :).
Witam nowe przyszłe mamusie! Super, że coraz więcej nas tutaj :) Spokojnych 9 miesięcy i dużo zdrówka :)
Ja dziś mam mdłości ciągiem. Pierwszy dzień taki w tej ciąży, że cały czas umieram.
Najgorzej... a wymiotujesz czy tylko mdłości? Może imbir? Albo Karmi Ci pomoże?

Dziewczyny czy Was wieczorami trzęsie z zimna? Ja nie mogę się opanować i dogrzać przeważnie po tym jak uśpię Zuzię.

Witam nowe przyszłe mamusie! Super, że coraz więcej nas tutaj :) Spokojnych 9 miesięcy i dużo zdrówka :)
Najgorzej... a wymiotujesz czy tylko mdłości? Może imbir? Albo Karmi Ci pomoże?

Dziewczyny czy Was wieczorami trzęsie z zimna? Ja nie mogę się opanować i dogrzać przeważnie po tym jak uśpię Zuzię.

Tak trzęsie. Haha całe ciepło Dzidzia dla siebie zabiera.
Teraz szybciej zamykam okno i śpi A w ciepłej piżamie.
I mam uderzenia gorąca. I się rozbieram i zaraz znowu zimno . Heh
I tak jak lubiłam się kąpać. Długa kąpiel tak teraz jestem wrazliwsza na wodę.
Nie chce mi się . Kąpie się z musu:/
Woda za mokra :-p

A wy tez macie zgage? Co polecacie?

Oj straszna [emoji57] Ciagle mnie pali i chyba to gorsze od mdłości [emoji53] Nie mam na nia pomysłu [emoji25]

Dzięki Wam wszystkim za dobre słowa. Ja widząc krew myślałam, że już po wszystkim. Byłam przerażona u ginekologa i jak już po badaniu okazało się, że ok to mi ulżyło. Mimo wszystko bardzo się martwię, bo nadal krwawie i w poniedziałek idę do mojego lekarza. Mam nadzieję, że nadal będzie ok.

Ja krwawilam caly dzień na drugi juz plamilam ale utrzymywalo sie tydzien czasu takze glowa do góry. Bedzie dobrze!

Ja nie powtarzam tej bety jakoś nie mam siły na własne interpretacje. Za tydzień już do lekarza to wytrzymam.

Do tego mam ciężki czas. W poniedziałek wylądowałam z synkiem na SORze, przepuklina pachwinowa i się przyblokowała. Ile było płaczu przed ( nie wiedziałam co się dzieje, bo nawet nie miał wcześniej tej przepukliny) a jak mu to jelito odprowadzała to tak płakał, a ja razem z nim. Do dziś stres czy mu się nie powtórzy bo dziś mieliśmy wizytę u chirurga i wyznaczenie terminu zabiegu. I wyznaczyli kurde na 5.03! A ja już od trzech dni jak na szpilkach ( bo obserwuje bo jak znów mu się zaklinuje to szybko na SOR by nie doszło do zamartwicy) myślałam, ze ten termin to będzie formalność, ze w nawet tygodniu a tu tyle czasu!
Tytus do tej pory nawet nigdy chory nie był i takir coś [emoji20]
Dużo stresów i brzuch ciagle boli..
I choć wiem, ze to co ma to wrodzone i częste to obwiniam się , ze tak się skupiłam na drugiej ciąży ze to pewnie kara [emoji20] ( wiem to głupie )
Eh no troszke czekania ale nie obwiniaj sie! Miejmy nadzieję ze juz nic zlego sie nie zdarzy.

Raczej nieplanowane :) i badania na razie wskazują na niepokalane poczęcie :p

Witaj! Moja siostra też tak miala [emoji23][emoji23][emoji23]

Tak trzęsie. Haha całe ciepło Dzidzia dla siebie zabiera.
Teraz szybciej zamykam okno i śpi A w ciepłej piżamie.
I mam uderzenia gorąca. I się rozbieram i zaraz znowu zimno . Heh
I tak jak lubiłam się kąpać. Długa kąpiel tak teraz jestem wrazliwsza na wodę.
Nie chce mi się . Kąpie się z musu:/
Woda za mokra :-p
Nie wymiotuje. Mi imbir i inne cuda nie pomagają (wypróbowane w poprzednich ciążach).

reklama
Do góry