reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja mam wizytę we wtorek. Mam nadzieję że założą mi kartę ciąży i dadzą skierowanie na prenatalne bo przysługują mi na NFZ , że względu na wiek. Ale znaleźć placówkę z terminami na NFZ to już większa sztuka ;)

Kffiatek czy ja dobrze pamiętam, że byłaś na grzybach A jesteś z Warszawy/okolic? Jeśli tak to, w którą stronę jeździcie na grzybki?

reklama
Dzień dobry.
Ja nie wiem jak Wy to robicie, że o 23 jeszcze piszecie - ja po 20 ostatnio chodzę spać Razem z córką zasypiam i już nie wstaje ... a dziś w nocy takie pierdoły mi się śniły, że cały czas się budziłam zalęknioną.

Dobrze, że wszystko jest ok Ale stracha pewnie miałaś i co przeżyłaś to Twoje.. zdrówka!
Współczuje, ale myśle, że podjęłaś słuszną decyzje - wybrałabym zapewne tak samo. Zdrówka i spokoju dla Ciebie.

Zastanawiam się czy iść dzisiaj na betę - bo robię co czwartek, czy już odpuścić i poczekać do poniedziałku, bo wtedy mam wizytę u gina.
Ja zrobiłam betę 2 razy. Skoro za kilka dni masz wizytę, to bym już sobie betę dopuściła
A jaki masz cukier? Chorujesz czy teraz wyszedł podwyższony?

W poprzedniej farbowałam teraz byłam na tonowaniu. Metodą olia czyli bez amoniaku.

Dziś dzień w biegu aż mi się nie chcę i w dodatku skazana na pks i komunikację miejską
Normalnie nie mam cukrzycy. Ale naczczo wyszedł mi wynik 94 i skierowała mnie na obciążenie i wtedy przekroczyła normy
@helenka_22 bardzo mi przykro ale lepiej żebyś była mamą dla sowich dzieci które już są na tym świecie [emoji9]

Ja bym chętnie prenatalne zrobila ale w tym kraju to nawet na USG się idzie w 12tc wiec o prenatalnych mogę pomarzyć, z drugiej zaś strony co by mi dała ta wiedza [emoji848] nie wiem czy bym mimo wszystko podjęła ryzyko usunięcia ciąży bo przecież dziecko może się jeszcze urodzić zdrowe [emoji2368]

Dziewczyny mnie od 3 dni męczą mdłości i jadlowstret do tego okrutnie się męczę kiedy musze wziac leki na tarczyce i przez pół godziny nic nie jeść, czuje jak mi swiszczy i wierci w żołądku. Masakra

Ja dziś obudzilam sie z bólem w plecach przy szyi az głową mi ciężko krecic i czuje bol jak wezmę głębszy oddech, do tego gardlo mnie drapie a dopiero zaczęłam zdrowiec po ostatnim przeziębieniu.
Czuje sie jak stara babcia w tej ciąży [emoji2356]
Nie chodzi mi o usunięcie ciąży - nie potrafiłabym tego zrobić. Bardzo czekałam na to dziecko. Mój lekarz pracuje w szpitalu na patologii i wymaga tych badań, bo powiedział, że na wiele rzeczy można się przygotowywać i pomóc dziecku. Jeśli chodzi o mnie, to nie czuję potrzeby tego badania. Wypisał mi skierowanie, byłam już w klinice, ale muszę zapłacić, bo zrobili że mną wywiad i nie da się mnie pod żaden punkt programu podczepić :( także 500 zł nie moje

@helenka_22 współczuję i ściskam.
Podjęłaś słuszną decyzję, nie możesz tak ryzykować będąc mamą ;)

Ja w sumie teraz zaczęłam się zastanawiać jak z tymi prenatalnymi będzie na luxmed. Bo niby w moim pakiecie są uwzględnione ale z drugiej strony wiekiem jeszcze się nie łapię. Najwyżej zapłacę.

Ja mam wizytę we wtorek. Mam nadzieję że założą mi kartę ciąży i dadzą skierowanie na prenatalne bo przysługują mi na NFZ , że względu na wiek. Ale znaleźć placówkę z terminami na NFZ to już większa sztuka ;)
Ja dzwoniłam do dwóch szpitali i się udało.

Ja zrobiłam betę 2 razy. Skoro za kilka dni masz wizytę, to bym już sobie betę dopuściła

Normalnie nie mam cukrzycy. Ale naczczo wyszedł mi wynik 94 i skierowała mnie na obciążenie i wtedy przekroczyła normy

Dziwi mnie ten posiłek o 22:00

reklama
Do góry