reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja mam wizytę we wtorek. Mam nadzieję że założą mi kartę ciąży i dadzą skierowanie na prenatalne bo przysługują mi na NFZ , że względu na wiek. Ale znaleźć placówkę z terminami na NFZ to już większa sztuka ;)

Kffiatek czy ja dobrze pamiętam, że byłaś na grzybach A jesteś z Warszawy/okolic? Jeśli tak to, w którą stronę jeździcie na grzybki?

reklama
Dzień dobry.
Ja nie wiem jak Wy to robicie, że o 23 jeszcze piszecie - ja po 20 ostatnio chodzę spać Razem z córką zasypiam i już nie wstaje ... a dziś w nocy takie pierdoły mi się śniły, że cały czas się budziłam zalęknioną.

Dobrze, że wszystko jest ok Ale stracha pewnie miałaś i co przeżyłaś to Twoje.. zdrówka!
Współczuje, ale myśle, że podjęłaś słuszną decyzje - wybrałabym zapewne tak samo. Zdrówka i spokoju dla Ciebie.

Zastanawiam się czy iść dzisiaj na betę - bo robię co czwartek, czy już odpuścić i poczekać do poniedziałku, bo wtedy mam wizytę u gina.
Ja zrobiłam betę 2 razy. Skoro za kilka dni masz wizytę, to bym już sobie betę dopuściła
A jaki masz cukier? Chorujesz czy teraz wyszedł podwyższony?

W poprzedniej farbowałam teraz byłam na tonowaniu. Metodą olia czyli bez amoniaku.

Dziś dzień w biegu aż mi się nie chcę i w dodatku skazana na pks i komunikację miejską
Normalnie nie mam cukrzycy. Ale naczczo wyszedł mi wynik 94 i skierowała mnie na obciążenie i wtedy przekroczyła normy
@helenka_22 bardzo mi przykro ale lepiej żebyś była mamą dla sowich dzieci które już są na tym świecie [emoji9]

Ja bym chętnie prenatalne zrobila ale w tym kraju to nawet na USG się idzie w 12tc wiec o prenatalnych mogę pomarzyć, z drugiej zaś strony co by mi dała ta wiedza [emoji848] nie wiem czy bym mimo wszystko podjęła ryzyko usunięcia ciąży bo przecież dziecko może się jeszcze urodzić zdrowe [emoji2368]

Dziewczyny mnie od 3 dni męczą mdłości i jadlowstret do tego okrutnie się męczę kiedy musze wziac leki na tarczyce i przez pół godziny nic nie jeść, czuje jak mi swiszczy i wierci w żołądku. Masakra

Ja dziś obudzilam sie z bólem w plecach przy szyi az głową mi ciężko krecic i czuje bol jak wezmę głębszy oddech, do tego gardlo mnie drapie a dopiero zaczęłam zdrowiec po ostatnim przeziębieniu.
Czuje sie jak stara babcia w tej ciąży [emoji2356]
Nie chodzi mi o usunięcie ciąży - nie potrafiłabym tego zrobić. Bardzo czekałam na to dziecko. Mój lekarz pracuje w szpitalu na patologii i wymaga tych badań, bo powiedział, że na wiele rzeczy można się przygotowywać i pomóc dziecku. Jeśli chodzi o mnie, to nie czuję potrzeby tego badania. Wypisał mi skierowanie, byłam już w klinice, ale muszę zapłacić, bo zrobili że mną wywiad i nie da się mnie pod żaden punkt programu podczepić :( także 500 zł nie moje

@helenka_22 współczuję i ściskam.
Podjęłaś słuszną decyzję, nie możesz tak ryzykować będąc mamą ;)

Ja w sumie teraz zaczęłam się zastanawiać jak z tymi prenatalnymi będzie na luxmed. Bo niby w moim pakiecie są uwzględnione ale z drugiej strony wiekiem jeszcze się nie łapię. Najwyżej zapłacę.

Ja mam wizytę we wtorek. Mam nadzieję że założą mi kartę ciąży i dadzą skierowanie na prenatalne bo przysługują mi na NFZ , że względu na wiek. Ale znaleźć placówkę z terminami na NFZ to już większa sztuka ;)
Ja dzwoniłam do dwóch szpitali i się udało.

Ja zrobiłam betę 2 razy. Skoro za kilka dni masz wizytę, to bym już sobie betę dopuściła

Normalnie nie mam cukrzycy. Ale naczczo wyszedł mi wynik 94 i skierowała mnie na obciążenie i wtedy przekroczyła normy

Dziwi mnie ten posiłek o 22:00

reklama
Do góry