reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Kurcze, z tego co widzę to sporo już umówiona, aż się zaczynam obawiać, że nie będzie już terminu, bo dopiero we wtorek dostanę skierowanie od lekarza, a u mnie już 9+0 [emoji46]
Mam taki termin uwzględniając termin porodu wg usg. U nas jest kilka miejsc do zrobienia tych badań. Ja się nie łapię na NFZ :/

reklama
Mam taki termin uwzględniając termin porodu wg usg. U nas jest kilka miejsc do zrobienia tych badań. Ja się nie łapię na NFZ :/
Ja na NFZ także się nie łapię pod względem wieku, nawet chyba jestem najmłodsza z majówek (w sumie nie mam co do tego wątpliwości [emoji12]), pod względem innych wytycznych także nie, ale ginekolog, którego mam pod nosem wypisuje wszystkim swoim pacjentkom skierowanie żeby miały za darmo, więc nie widzę powodu, by nie skorzystać

@martabunia niestety nie ok
Ciąża w bliźnie bardzo wysokiego ryzyka dla matki i dziecka.
Od soboty jestem w szpitalu.
Od wczoraj trwa proces zmierzający, ku mojemu zdrowiu.

Wybór należał do mnie.
Wybrałam życie z rodziną.

Jeśli nie zgadzasz się z moja decyzja poprostu omiń post.
Jeśli ktoś chce powiedzieć mi parę słów otuchy poproszę.
Życzę wam zdrowych donoszonych ciąż.
Helenka przytulam , na pewno nikt cię nie będzie oceniał [emoji3590]

Dzień dobry.
Ja nie wiem jak Wy to robicie, że o 23 jeszcze piszecie - ja po 20 ostatnio chodzę spać Razem z córką zasypiam i już nie wstaje ... a dziś w nocy takie pierdoły mi się śniły, że cały czas się budziłam zalęknioną.

Dziewczyny, ja dzisiejszy dzień zaczęłam z przytupem wizyta na IP. Wstałam na trzecie siku o szóstej a tu na papierze różowo od krwi, postaram się mocniej mocniej zobaczyłam takie fioletowe śluzowe coś :( przerażona pojechałam do szpitala, na szczęście wszystko jest w porządku. Dzieci rosną. Krwawienie mogło być z pękniętego naczynka ale co przeżyłam to moje. Już się żegnałam z ciążą :( na szczęście wszystko wydaje się być w normie i nawet serduszka dzieci przyspieszyły do 173. Uspokoiłam się ale tak myślę że w tej ciąży tak naprawdę uspokoję się w maju na porodówce...
Dobrze, że wszystko jest ok Ale stracha pewnie miałaś i co przeżyłaś to Twoje.. zdrówka!
@martabunia niestety nie ok
Ciąża w bliźnie bardzo wysokiego ryzyka dla matki i dziecka.
Od soboty jestem w szpitalu.
Od wczoraj trwa proces zmierzający, ku mojemu zdrowiu.

Wybór należał do mnie.
Wybrałam życie z rodziną.

Jeśli nie zgadzasz się z moja decyzja poprostu omiń post.
Jeśli ktoś chce powiedzieć mi parę słów otuchy poproszę.
Życzę wam zdrowych donoszonych ciąż.
Współczuje, ale myśle, że podjęłaś słuszną decyzje - wybrałabym zapewne tak samo. Zdrówka i spokoju dla Ciebie.

Zastanawiam się czy iść dzisiaj na betę - bo robię co czwartek, czy już odpuścić i poczekać do poniedziałku, bo wtedy mam wizytę u gina.

A dziewczyny co myślicie o farbowaniu włosów w pierwszym trymestrze? Jednorazowo, farbą bez amoniaku [emoji848]
Bo mówi się, że w pierwszym trymestrze powinno się odpuścić, a mamaginekolog na blogu pisze, że niczemu nie szkodzi, bo nie dostaje się w żaden sposób do krwiobiegu. I już nie wiem. Odrosty na pół głowy, bo naturalnie mam jasny blond, a farbuje na czarny i czuję się strasznie zaniedbana, aż nie mam ochoty nigdzie wychodzić... A do końca pierwszego trymestru jeszcze dużo czasu...

Farbowalam tydzień temu.
Również farbuje na ciemny kolor, a że mam co 2siwy włos to co miesiąc trzeba! :)

Masakra leżę na skrawku łóżka, za mną syn.. Marzę o tym żeby przestał mi lazic w nocy! Ten obrazek poniżej przedstawia nas hahhaah

Ja też o dziwo dobrze się czuje, może dlatego że się jeszcze nie podniosłam :)
FB_IMG_1570080601201.jpeg
IMG_20191003_073228.jpeg

reklama
A ja mam inne pytanie, czy któraś mama zmaga się z hemoroidami w ciąży? Potworne zaparcia? Ja już nie mam sił :/ lekarza mam dopiero 24 października wiec póki co muszę leczyć się sama..

A lekarz rodzinny?

Ja dziś poszłam się umówić na wizytę do diabetologa i ku mojemu zdziwieniu odrazu dostałam glukometr, dziennik pomiarów i miałam szkolenie z dietetyk i dostałam tabele co mogę jeść i w jakich ilościach.
Mam jeść 7 posiłków i ostatni o godz 22 co mnie bardzo zdziwiło ;)

A jaki masz cukier? Chorujesz czy teraz wyszedł podwyższony?

A dziewczyny co myślicie o farbowaniu włosów w pierwszym trymestrze? Jednorazowo, farbą bez amoniaku [emoji848]

Bo mówi się, że w pierwszym trymestrze powinno się odpuścić, a mamaginekolog na blogu pisze, że niczemu nie szkodzi, bo nie dostaje się w żaden sposób do krwiobiegu. I już nie wiem. Odrosty na pół głowy, bo naturalnie mam jasny blond, a farbuje na czarny i czuję się strasznie zaniedbana, aż nie mam ochoty nigdzie wychodzić... A do końca pierwszego trymestru jeszcze dużo czasu...

W poprzedniej farbowałam teraz byłam na tonowaniu. Metodą olia czyli bez amoniaku.

Dziś dzień w biegu aż mi się nie chcę i w dodatku skazana na pks i komunikację miejską

Do góry