reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Kurcze, z tego co widzę to sporo już umówiona, aż się zaczynam obawiać, że nie będzie już terminu, bo dopiero we wtorek dostanę skierowanie od lekarza, a u mnie już 9+0 [emoji46]
Mam taki termin uwzględniając termin porodu wg usg. U nas jest kilka miejsc do zrobienia tych badań. Ja się nie łapię na NFZ :/

reklama
Mam taki termin uwzględniając termin porodu wg usg. U nas jest kilka miejsc do zrobienia tych badań. Ja się nie łapię na NFZ :/
Ja na NFZ także się nie łapię pod względem wieku, nawet chyba jestem najmłodsza z majówek (w sumie nie mam co do tego wątpliwości [emoji12]), pod względem innych wytycznych także nie, ale ginekolog, którego mam pod nosem wypisuje wszystkim swoim pacjentkom skierowanie żeby miały za darmo, więc nie widzę powodu, by nie skorzystać

@martabunia niestety nie ok
Ciąża w bliźnie bardzo wysokiego ryzyka dla matki i dziecka.
Od soboty jestem w szpitalu.
Od wczoraj trwa proces zmierzający, ku mojemu zdrowiu.

Wybór należał do mnie.
Wybrałam życie z rodziną.

Jeśli nie zgadzasz się z moja decyzja poprostu omiń post.
Jeśli ktoś chce powiedzieć mi parę słów otuchy poproszę.
Życzę wam zdrowych donoszonych ciąż.
Helenka przytulam , na pewno nikt cię nie będzie oceniał [emoji3590]

Dzień dobry.
Ja nie wiem jak Wy to robicie, że o 23 jeszcze piszecie - ja po 20 ostatnio chodzę spać Razem z córką zasypiam i już nie wstaje ... a dziś w nocy takie pierdoły mi się śniły, że cały czas się budziłam zalęknioną.

Dziewczyny, ja dzisiejszy dzień zaczęłam z przytupem wizyta na IP. Wstałam na trzecie siku o szóstej a tu na papierze różowo od krwi, postaram się mocniej mocniej zobaczyłam takie fioletowe śluzowe coś :( przerażona pojechałam do szpitala, na szczęście wszystko jest w porządku. Dzieci rosną. Krwawienie mogło być z pękniętego naczynka ale co przeżyłam to moje. Już się żegnałam z ciążą :( na szczęście wszystko wydaje się być w normie i nawet serduszka dzieci przyspieszyły do 173. Uspokoiłam się ale tak myślę że w tej ciąży tak naprawdę uspokoję się w maju na porodówce...
Dobrze, że wszystko jest ok Ale stracha pewnie miałaś i co przeżyłaś to Twoje.. zdrówka!
@martabunia niestety nie ok
Ciąża w bliźnie bardzo wysokiego ryzyka dla matki i dziecka.
Od soboty jestem w szpitalu.
Od wczoraj trwa proces zmierzający, ku mojemu zdrowiu.

Wybór należał do mnie.
Wybrałam życie z rodziną.

Jeśli nie zgadzasz się z moja decyzja poprostu omiń post.
Jeśli ktoś chce powiedzieć mi parę słów otuchy poproszę.
Życzę wam zdrowych donoszonych ciąż.
Współczuje, ale myśle, że podjęłaś słuszną decyzje - wybrałabym zapewne tak samo. Zdrówka i spokoju dla Ciebie.

Zastanawiam się czy iść dzisiaj na betę - bo robię co czwartek, czy już odpuścić i poczekać do poniedziałku, bo wtedy mam wizytę u gina.

A dziewczyny co myślicie o farbowaniu włosów w pierwszym trymestrze? Jednorazowo, farbą bez amoniaku [emoji848]
Bo mówi się, że w pierwszym trymestrze powinno się odpuścić, a mamaginekolog na blogu pisze, że niczemu nie szkodzi, bo nie dostaje się w żaden sposób do krwiobiegu. I już nie wiem. Odrosty na pół głowy, bo naturalnie mam jasny blond, a farbuje na czarny i czuję się strasznie zaniedbana, aż nie mam ochoty nigdzie wychodzić... A do końca pierwszego trymestru jeszcze dużo czasu...

Farbowalam tydzień temu.
Również farbuje na ciemny kolor, a że mam co 2siwy włos to co miesiąc trzeba! :)

Masakra leżę na skrawku łóżka, za mną syn.. Marzę o tym żeby przestał mi lazic w nocy! Ten obrazek poniżej przedstawia nas hahhaah

Ja też o dziwo dobrze się czuje, może dlatego że się jeszcze nie podniosłam :)
FB_IMG_1570080601201.jpeg
IMG_20191003_073228.jpeg

reklama
A ja mam inne pytanie, czy któraś mama zmaga się z hemoroidami w ciąży? Potworne zaparcia? Ja już nie mam sił :/ lekarza mam dopiero 24 października wiec póki co muszę leczyć się sama..

A lekarz rodzinny?

Ja dziś poszłam się umówić na wizytę do diabetologa i ku mojemu zdziwieniu odrazu dostałam glukometr, dziennik pomiarów i miałam szkolenie z dietetyk i dostałam tabele co mogę jeść i w jakich ilościach.
Mam jeść 7 posiłków i ostatni o godz 22 co mnie bardzo zdziwiło ;)

A jaki masz cukier? Chorujesz czy teraz wyszedł podwyższony?

A dziewczyny co myślicie o farbowaniu włosów w pierwszym trymestrze? Jednorazowo, farbą bez amoniaku [emoji848]

Bo mówi się, że w pierwszym trymestrze powinno się odpuścić, a mamaginekolog na blogu pisze, że niczemu nie szkodzi, bo nie dostaje się w żaden sposób do krwiobiegu. I już nie wiem. Odrosty na pół głowy, bo naturalnie mam jasny blond, a farbuje na czarny i czuję się strasznie zaniedbana, aż nie mam ochoty nigdzie wychodzić... A do końca pierwszego trymestru jeszcze dużo czasu...

W poprzedniej farbowałam teraz byłam na tonowaniu. Metodą olia czyli bez amoniaku.

Dziś dzień w biegu aż mi się nie chcę i w dodatku skazana na pks i komunikację miejską

Do góry