reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Co do włosów. Byłam już u fryzjera. Wystarczy,że powiesz,że jesteś w pierwszym trymestrze. Fryzjer powinien wybrać odpowiednie farby i będzie ok :)

reklama
@helenka_22 bardzo mi przykro ale lepiej żebyś była mamą dla sowich dzieci które już są na tym świecie [emoji9]

Ja bym chętnie prenatalne zrobila ale w tym kraju to nawet na USG się idzie w 12tc wiec o prenatalnych mogę pomarzyć, z drugiej zaś strony co by mi dała ta wiedza [emoji848] nie wiem czy bym mimo wszystko podjęła ryzyko usunięcia ciąży bo przecież dziecko może się jeszcze urodzić zdrowe [emoji2368]

Dziewczyny mnie od 3 dni męczą mdłości i jadlowstret do tego okrutnie się męczę kiedy musze wziac leki na tarczyce i przez pół godziny nic nie jeść, czuje jak mi swiszczy i wierci w żołądku. Masakra

Ja dziś obudzilam sie z bólem w plecach przy szyi az głową mi ciężko krecic i czuje bol jak wezmę głębszy oddech, do tego gardlo mnie drapie a dopiero zaczęłam zdrowiec po ostatnim przeziębieniu.
Czuje sie jak stara babcia w tej ciąży [emoji2356]

@koni
Ale właśnie nie chodzi nawet o usunięcie ale o dobre przygotowanie. Dziecko z zespołem downa w większości przypadków ma problemy z sercem które często trzeba operować nawet zaraz po porodzie. Wiedząc, ze nosi się chore dziecko prowadzenie ciąży jest zupełnie inne, wybranie szpitala a także samo rozwiązanie ciąży.

Ja mam wizytę we wtorek. Mam nadzieję że założą mi kartę ciąży i dadzą skierowanie na prenatalne bo przysługują mi na NFZ , że względu na wiek. Ale znaleźć placówkę z terminami na NFZ to już większa sztuka ;)

reklama
Do góry