reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Będę robić samo USG bez testu.
Ja również samo usg, jestem już umówiona na 26.pazdziernika.

Byłam dziś po 1 skierowano na badania. Jeszcze 2 wędrówki i będzie całość.
Siedziałam przed gabinetem i przeglądalam swoją kartę, co tam doktorek wpisywał po 1wizycie. I się tylko wkurzylam. Bo duren opisał, że wykonał np badanie piersi (wszystko ok), że zbadał mi brzuch (że miękki..) i moje pytanie kiedy?? Bo miałam tylko cytologie i usg..
Zapytałam się go o to, to tylko się zmieszal.. I powiedział, że na kolejnej normalnej wizycie to zrobi..
Normalnie żałosne :/

Podczytuje Was przez ostatnie dni, dwa razy pisałam, ale mnie wywaliło, a że chodzę ostatnio jak bomba tykająca, to mnie szlak trafił i nie pisałam raz jeszcze [emoji14] hihi

Nie mam siły ostatnio na nic, mimo że mnie nie mdli, to jestem mega zmęczona.. Wrry

reklama
Powiem Wam, że im dalej tym jestem spokojniejsza o tę ciąże Czuje, że jest okey. Cycki mnie bolą i rosną, mdli i muli, od lodówki na kilometr i brak ochoty na seks ... odrzuciłam kawę (mimo, że jestem kawoszem), i rzuciłam z dnia na dzień fajki (a paliłam nałogowo). Mój D jak pali teraz to musi się umyć bo tak śmierdzi. Hihi.. więc objawy takie jak miałam z Zuzą. W poprzedniej ciąży (tej poronionej) paliłam troszkę bo miałam mega ochotę i czułam że coś nie jest okey. A teraz wręcz na odwrót :)

Sprawdzałyście może kalendarz chiński płci? Wiem, że to bujda ale mi się z Zuzią sprawdziło i mojej przyjaciółce również - teraz powinien wg tego kalendarza być chłopak, ale intuicja mi podpowiada dziewczynkę A Wam się sprawdziło kiedyś?
U mnie ze starsza córka nie sprawdziło się:p powinna być chłopcem haha teraz niby pokazuje ze chłopiec ale ja w to nie wierze ;p

Dziewczyny, umawiała się już któraś z Was na prenatalne? Będziecie robić czy nie? Macie finansowane z projektu czy będziecie musiały płacić? [emoji848]
Siostra w zeszłym roku robiła i miała finansowane, a ja niestety się już nie załapię, bo wykluczyli mój powiat z projektu [emoji849] ale jest jeszcze możliwość żeby ginekolog wystawił skierowanie wtedy jest na NFZ, bo normalnie koszt to 550 zł. Zawsze lepiej wydać te pieniądze na wyprawkę jeśli jest możliwość zrobienia ich za darmo, ale jeśli się nie uda to i tak planuje zrobić.
Ja dostałam skierowanie od prywatnego też na prenatalne, bo nie ma odpowiednich certyfikatów. Badanie też będzie prywatne, ale bez testu. W Krakowie koszt 290 zł

Sprawdzałyście może kalendarz chiński płci? Wiem, że to bujda ale mi się z Zuzią sprawdziło i mojej przyjaciółce również - teraz powinien wg tego kalendarza być chłopak, ale intuicja mi podpowiada dziewczynkę A Wam się sprawdziło kiedyś?

W pierwszej ciąży wyszła mi z kalendarzyka córka i tak też urodziłam. W drugiej wyszła też córka, urodziłam Jasia :)
Teraz wychodzi mi córka, i nie wiem czemu ale tak intuacyjnie czuje ze siedzi tam córka :)

W którym tygodniu w poprzednich ciazach poznałyscie płeć dziecka??
Ja W pierwszej późno, ok 28tc. Początek ciąży prowadziłam w Chicago, miałam tam tylko jedno usg w 13tc, gdzie dowiedzialam się tylko że jest ok, nawet "fotki" mi nie dali. Dopiero po powrocie do domu, na 1usg lekarka pokazała mi wszystko co i jak :) dobre 30minut leżałam i gapilam się w ekran hihi
Z synem na prenatalnych w 12tc lekarz powiedział, że 70% syn.. I się sprawdziło :D
Teraz usg przypadnie mi na 11+5 ciekawe czy już będzie się dało podejrzeć..

Ja się dowiedziałam z najmłodszym synem w 12tc, że będzie chłopak właśnie na badaniach prenatalnych. Iod początku czułam że jednak syn a nie córka.
Chiński kalendarz nie sprawdził się u mnie i u koleżanek też nie.

Hej dziewczyny.
Dawno nie pisałam, ale regularnie czytam:)
Ja właśnie 2tygodnie temu też nie wiem po co, chciałam skontrolować bete. Zrobiłam po tygodniu, a potem po 48h.. No i się okazało, że wzrost jest o 46%..Więc ja już oczywiście przerażona, pojechałam do lekarza, zrobił mi usg.Był zarodeczek z serduszkiem, lecz doktor mi powiedzial, że mam przyjść na wizytę za 2 tygodnie w 8+4. Nie wiedziałam po co, a potem się doczytałam, że bicie serduszka było zbyt wolne bo 120/min... I teraz jak poszłam w poniedziałek, mega zestresowana, bo w pierwszej chwili na monitorze nie widziałam serduszka, to ono już biło 173/min.. Także nie ma co robić tej bety, mówię to z własnego doświadczenia.. Ona dokłada tylko czarnych myśli...

A tak poza tym, to mam straszny kaszel, duszność, bolą mnie płuca i gardło i nawet nie wiem czy mogę coś brać, żeby było mi lepiej :(

Tętno płodu prawidłowe to 110/150 uderzeń na minutę w zależności od zaawansowania ciąży.
Także 120 jak najbardziej ok
173 uderzen na minute za wysoko i określane jest tachykardia.
Mam kardiologa w Rodzinie :p
Gdzie to wyczytalas, że za mało ten 6 tydzień był ? Tętno było prawidłowe.

Dziewczyny, umawiała się już któraś z Was na prenatalne? Będziecie robić czy nie? Macie finansowane z projektu czy będziecie musiały płacić? [emoji848]
Siostra w zeszłym roku robiła i miała finansowane, a ja niestety się już nie załapię, bo wykluczyli mój powiat z projektu [emoji849] ale jest jeszcze możliwość żeby ginekolog wystawił skierowanie wtedy jest na NFZ, bo normalnie koszt to 550 zł. Zawsze lepiej wydać te pieniądze na wyprawkę jeśli jest możliwość zrobienia ich za darmo, ale jeśli się nie uda to i tak planuje zrobić.

Ja w pierwszej ciąży robiłam i w tej tez będę.
Nie mam finansowanych ale dla mnie to jednoznacznie ważniejszych badań wiec zapłacę jak muszę.

Hej Dziewczyny czy któraś idzie na test pappa ? A może robicie ten drogi test ?
Czy może odpuszczacie ?
Ja mam na 24 października to będzie 12+0 I zastanawiam się czy nie za wcześnie.
Niby drugi raz już a muszę zerknąć w papiery kiedy byłam z Frankiem.

reklama
W pierwszej ciąży wyszła mi z kalendarzyka córka i tak też urodziłam. W drugiej wyszła też córka, urodziłam Jasia :)
Teraz wychodzi mi córka, i nie wiem czemu ale tak intuacyjnie czuje ze siedzi tam córka :)

W którym tygodniu w poprzednich ciazach poznałyscie płeć dziecka??
Ja W pierwszej późno, ok 28tc. Początek ciąży prowadziłam w Chicago, miałam tam tylko jedno usg w 13tc, gdzie dowiedzialam się tylko że jest ok, nawet "fotki" mi nie dali. Dopiero po powrocie do domu, na 1usg lekarka pokazała mi wszystko co i jak :) dobre 30minut leżałam i gapilam się w ekran hihi
Z synem na prenatalnych w 12tc lekarz powiedział, że 70% syn.. I się sprawdziło :D
Teraz usg przypadnie mi na 11+5 ciekawe czy już będzie się dało podejrzeć..

Ja w 13tc na prenatalnych ze chyba córka i tak się nastawiliśmy. Potem w 17tc byłam w szpitalu na badaniach bo niby płyn mi odpływał i lekarka się przed badaniem pyta czy wiem kto mieszka w brzuszku to jej mówię ze wiem :)
A ona ze nic nie odpływa, ze synek ma się w porządku to się jej pytam jaki synek?? Żr córkę mam a ona Żr syn jak nic :)

Także wcześniej niż 17 w tej ciąży nie będę nikomu wierzyć

Do góry