reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Hej dziewczyny.
Dawno nie pisałam, ale regularnie czytam:)
Ja właśnie 2tygodnie temu też nie wiem po co, chciałam skontrolować bete. Zrobiłam po tygodniu, a potem po 48h.. No i się okazało, że wzrost jest o 46%..Więc ja już oczywiście przerażona, pojechałam do lekarza, zrobił mi usg.Był zarodeczek z serduszkiem, lecz doktor mi powiedzial, że mam przyjść na wizytę za 2 tygodnie w 8+4. Nie wiedziałam po co, a potem się doczytałam, że bicie serduszka było zbyt wolne bo 120/min... I teraz jak poszłam w poniedziałek, mega zestresowana, bo w pierwszej chwili na monitorze nie widziałam serduszka, to ono już biło 173/min.. Także nie ma co robić tej bety, mówię to z własnego doświadczenia.. Ona dokłada tylko czarnych myśli...

A tak poza tym, to mam straszny kaszel, duszność, bolą mnie płuca i gardło i nawet nie wiem czy mogę coś brać, żeby było mi lepiej :(
Na bol gardla mozna spokojnie uzywac tamtum verde w sprayu lub tabletki *spam*. Jest tez syrop dla ciezarnych rowniez *spam*. Poza tym herbata miod i cytryna.

reklama
Ja właśnie wcisnelam zupke i kanapke na przerwie w pracy. Strasznie glodna bylam ale jak przyszło co do jedzenia to myslalam ze nie wcisne ale sie udalo.

Co do chińskiego kalendarza mi sie z synem sprawdzilo, teraz wychodzi cora [emoji16]
Oby tak bylo ale czuję że tam dziewczynka siedzi.

Wczoraj powiedzielismy naszemu 7 latkowi i najpierw nie zajarzyl co do niego mówimy jak sie zorientowal to pyta od wczoraj czy moze mi sie do brzusia przytulic [emoji16] Eh oby wszystko dobrze bylo bo tak długo na rodzeństwo czekal [emoji6]

Co do plci to my się dowiedzielismy w 19tc.
Teraz bede leciec do PL w 15tc wiec mam nadzieje że się dowiem [emoji16]

Dobra uciekam po leki do apteki.

Ps. Ja też ciagle mam w głowie że moge zacząć krwawic tym bardziej ze z synem krwawilam w 9tc.

W którym tygodniu w poprzednich ciazach poznałyscie płeć dziecka??

16 tydzień - wylądowałam w szpitalu i jak wychodziłam to mnie jeszcze ordynator badał. I pyta się czy wiem kto jest w brzuszku, hihi powiedział tylko czy wie Pani co to XX Pamietam jak się cieszyłam i jak cieszył się D. - bo to przecież ukochana, wyczekana córka.

Pierwszy raz od kilku dni się najadłam i to ze smakiem, ale niestety fast food wjechał - frytki i naggetsy

Kurde a ja wczoraj sie tak cieszylam a dzisiaj znowu zaczelam plamic...
Masakra ...
Nie spodziewalam sie, ze zamiast sie cieszyc ciaza ja tak przezywac i sie smucic.

Kurde a ja wczoraj sie tak cieszylam a dzisiaj znowu zaczelam plamic...
Masakra ...
Nie spodziewalam sie, ze zamiast sie cieszyc ciaza ja tak przezywac i sie smucic.
A który to tydzień u Ciebie? Mocno plamisz? Może warto to skonsultować z lekarzem żeby się nie stresować?

Ja smakowych zachcianek nie mam. Może poza tym, że odrzuca mnie od wszelkiego niezdrowego jedzenia - szłam dziś koło maka to jak nie mam mdłości to mnie skręciło na moment. Słodycze, chipsy to samo, aż jakoś bleh jak mąż je :D

Cześć.. dawno nie pisałam ale Was podczytuje. Dzisiaj mam wizytę i jestem cała w stresie. Wg aplikacji 10 t 1 d. Modlę się o bicie serduszka itp. W piatek mam badanie prenatakne z krwi. Czyje że będzie to dziewczynka i z kalendarza chińskiego też tak wychodzi.

reklama
A który to tydzień u Ciebie? Mocno plamisz? Może warto to skonsultować z lekarzem żeby się nie stresować?

Ja smakowych zachcianek nie mam. Może poza tym, że odrzuca mnie od wszelkiego niezdrowego jedzenia - szłam dziś koło maka to jak nie mam mdłości to mnie skręciło na moment. Słodycze, chipsy to samo, aż jakoś bleh jak mąż je :D
Mnie tylko od miesa odrzuca w kazdeej postaci i kazdego rodzaju :-)

Do góry