reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A cóż to za cudo "koktajl położnych"? 🤔🤔🤔
Glownie olejek rycynowyc i sok pomaranczowy niektórzy kieliszek wódki leją. Chodzi o to żeby dostać skurczy jelit bo to przeczyszcza mocno i dostajesz skurczy, no i bez lewatywy się obejdzie bo jak Cię olejek pogoni to nie ma zlituj. Poczytaj bo to kilka szkół jest , ale na własną rękę nie radzę robić najlepiej skonsultować z położna.

reklama
Mnie lekarka nastraszyła, że lepiej bym miała cc nim akcja porodowa się zacznie bo ze wzgledu, że mała tak jak starsza pozycja miednicowa poprzeczna, to "przypadkiem nóżka mogła by jej wypaść i sie zaklinować". A że ja mam wyobraźnie to przerażona jestem
Jezu jak wypasc i gdzie zaklinowac w kanale rodnym? 😱🤔 ja się tu tylu rzeczy dowiaduje nowych , że zaraz sama będę porody odbierać 😁

Glownie olejek rycynowyc i sok pomaranczowy niektórzy kieliszek wódki leją. Chodzi o to żeby dostać skurczy jelit bo to przeczyszcza mocno i dostajesz skurczy, no i bez lewatywy się obejdzie bo jak Cię olejek pogoni to nie ma zlituj. Poczytaj bo to kilka szkół jest , ale na własną rękę nie radzę robić najlepiej skonsultować z położna.

Matko jedyna, nigdy o tym nie słyszałam 😱 ale dobrze wiedzieć 😁 na pewno sama nic nie będę kombinować, co najwyżej czopki i siemię lniane (które swoją drogą używam już teraz 🤦🏼‍♀️).
Przez moment pomyślałam o tym że to jakaś oxy do picia na wywołanie skurczy porodowych 🙈🙈🙈🙈🙈

Jezu jak wypasc i gdzie zaklinowac w kanale rodnym? [emoji33][emoji848] ja się tu tylu rzeczy dowiaduje nowych , że zaraz sama będę porody odbierać [emoji16]
Mniej więcej, własnie o to chodzi. A jeszcze jest obawa, że moja wada (macica dwurożna z przegrodą)+skurcze= krwotok. To staram się tylko leżeć, by przypadkiem nie wywołać. Ale jestem kazdym skurczem BH przerażona

Zazdroszczę, tyle co ja sie umeczylam zeby miec pokarm to tragedia gdyby nie femilaktiker to po miesiącu bym odpuscila... teraz już przy drugim mniej stresu moze bedzie to pojdzie gładko, chodź biurkiem nie leci tylko jak nacisne to trochę siary kapnie 🤪 ale ja sobie już tym głowy nie zaprzatam nie cyckiem to butelka ważne żeby głodne nie było 🤣
Też piłam femalti.ker 👍
A butelkę mam twist shake i jest świetna.
Ktoś mi mówił by czasem dać butelkę bo później będzie bieda zajść do fryzjera na kilka h jak dziecko będzie tylko nauczone cyca, 🤔
Ale głodne to chyba pociągnie z wszystkiego 😂

Jejku identycznie mam. Nie chciałabym dłużej jak do 39 chodzić ze względu na ryzyko. Tym bardziej, ze ten termin tez ma widełki i nie biorą pod uwagę cyklu miesiączkowego, tylko z góry 28-dniowy.
Moja znajoma urodziła w 42 tc Martę dziecko.. Nie wiem jak lekarz mkze do czegoś takiego dopuścić 😥

Podobno herbata z liści malin też pomaga wywołać skurcze😉
Tak też mam i też będę pić jak
Podobno herbata z liści malin też pomaga wywołać skurcze😉
Tez sie zaopatrzylam, ona ma za zadanie przygotować macice do łatwiejszego porodu jak i dochodzenia po porodzie bo ma zapobiegać stanowi zapalenemu. Czekam na wizytę za tydzień jak dostanę zielone światło będę parzyć 😁

reklama
Do góry