reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ja dziś mam 36+3. Od poniedzialku ciaza bedzie donoszona. Termin ciecia na 38+4 ale tez juz czasem mam mysli, ze mogloby juz byc szybciej. Tyle ze wole na spokojnie by mi moja dr robila a nie tak gdzies z przypadku. Ale tez juz mam dosyc. Spie kiepsko, skurcze mam czesto. Odebralam wyniki i GBS mam ujemny. Zdziwilam sie bo w poprzednich 2 ciazach mialam dodatni i podobno tego ciezko sie pozbyc wiec bylam pewna ze teraz tez bedzie dodatni.

Ja już po okuliście...
Nie wiem czy to wina tych kropel, czy maseczki w której ciężko się oddycha ale czuję się jakoś słabo 🤦🏼‍♀️ w głowie mi się kręci i ogółem czuję się źle... Okulistka nie widzi przeciwwskazań do sn więc jest 👍🏻

Myślicie by zaopatrywać się w mm? Ogółem nastawiam się na karmienie piersią, dlatego nie bardzo wiem jak ten temat ugryźć 🤔 bo jeśli będę miała pokarm to co z tym mlekiem można później zrobić? 🤔
Super że u okulisty wszystko ok.

Ja też mogę napisać, że dziś zadz do swojej okulistki, teleporada no ale byłam całkiem niedawno u niej i wtedy nic się nie działo. Pow ze wszystko było dobrze to teraz tez nie powinno się nic dziać i spokojnie SN rodzić. Przeciwskan nie ma. Badanie dna oka było prawidłowe, bez ryzyka odklejania siatkówki. Tak więc raczej będzie SN. W ciąży ogólnie może wzrok się pogorszyć ale jakiś czas po porodzie powinno wrócić do normy. No i na kontrolę jesienią 🙂 Także odpycham ten temat od siebie i ufam swojemu lekarzowi.

To powiem że w sumie ,że mną nie jest najgorzej. Dzisiaj 38t0d i fakt może słabo usypiam. Mam zespol niespokojnych nog, bola mnie biodra. Ale boli krzyża nie mam. Brzuch się napina ale mniej niż w 2 trymestrze. Nie są ta bolace skurcze... także nawet dibrze znosze końcówkę ciąży. Po jutrzejszej wizycie będę wiedziała czy zapowiada się że to będzie donoszona ciąża do 40tc czy też nie 🙂 czasem w ciągu dnia brzuch jak na okres poboli więc myske że szyjka się skraca.
Jedyne co to zgaga czasem pomeczy i Malutka już mi sie bolesnie rusza pod rzrbramu i ciągle rękami gmera mi na pęcherz 😔😔
Więc wnioskuje z tego ze Wam straszbie współczuję tego złego przevhdzoenia coazy. Jak chcecie rozwiązywać ciaze w 37 tc to jeszcze mnie przegonicie! ;) jeszcze się okaże że ostatnia urodze 😂😂jak ciaze przenoszę.

My sobie tak tylko mozemy gadac, a dzieci wyjda kiedy im sie zechce [emoji23] ale wiesz.. zawsze sobie mozna wmawiac i jakos latwiej to przelknac te 1,5 tygodnia a 4,5 to duza roznica [emoji85]
To powiem że w sumie ,że mną nie jest najgorzej. Dzisiaj 38t0d i fakt może słabo usypiam. Mam zespol niespokojnych nog, bola mnie biodra. Ale boli krzyża nie mam. Brzuch się napina ale mniej niż w 2 trymestrze. Nie są ta bolace skurcze... także nawet dibrze znosze końcówkę ciąży. Po jutrzejszej wizycie będę wiedziała czy zapowiada się że to będzie donoszona ciąża do 40tc czy też nie [emoji846] czasem w ciągu dnia brzuch jak na okres poboli więc myske że szyjka się skraca.
Jedyne co to zgaga czasem pomeczy i Malutka już mi sie bolesnie rusza pod rzrbramu i ciągle rękami gmera mi na pęcherz [emoji17][emoji17]
Więc wnioskuje z tego ze Wam straszbie współczuję tego złego przevhdzoenia coazy. Jak chcecie rozwiązywać ciaze w 37 tc to jeszcze mnie przegonicie! ;) jeszcze się okaże że ostatnia urodze [emoji23][emoji23]jak ciaze przenoszę.

To powiem że w sumie ,że mną nie jest najgorzej. Dzisiaj 38t0d i fakt może słabo usypiam. Mam zespol niespokojnych nog, bola mnie biodra. Ale boli krzyża nie mam. Brzuch się napina ale mniej niż w 2 trymestrze. Nie są ta bolace skurcze... także nawet dibrze znosze końcówkę ciąży. Po jutrzejszej wizycie będę wiedziała czy zapowiada się że to będzie donoszona ciąża do 40tc czy też nie 🙂 czasem w ciągu dnia brzuch jak na okres poboli więc myske że szyjka się skraca.
Jedyne co to zgaga czasem pomeczy i Malutka już mi sie bolesnie rusza pod rzrbramu i ciągle rękami gmera mi na pęcherz 😔😔
Więc wnioskuje z tego ze Wam straszbie współczuję tego złego przevhdzoenia coazy. Jak chcecie rozwiązywać ciaze w 37 tc to jeszcze mnie przegonicie! ;) jeszcze się okaże że ostatnia urodze 😂😂jak ciaze przenoszę.
Dla mnie przechodzona ciąża to największa zmora, porodu czy Cc się tak nie boję jak przrchodzenia ciąży. Plus mam taki ze w karcie mam wpisane ze do 28 maja ciąża ma być zakończona tutaj w At nie czekają 14 dni jak w Polsce dla mnie to jest dramat czekac do 42 tygodnia ciazy, to jest ryzykowne ... znam osobiście tyle historii utraty ciąży wlasbie z przenoszenia lub zatruć wodami zielonymi , że mi to spędza sen z powiek naprawde wolę urodzić teraz w 36 tc niz w 42 🙈😱 ale wiem ze każdy ma inne podejście 😊

To powiem że w sumie ,że mną nie jest najgorzej. Dzisiaj 38t0d i fakt może słabo usypiam. Mam zespol niespokojnych nog, bola mnie biodra. Ale boli krzyża nie mam. Brzuch się napina ale mniej niż w 2 trymestrze. Nie są ta bolace skurcze... także nawet dibrze znosze końcówkę ciąży. Po jutrzejszej wizycie będę wiedziała czy zapowiada się że to będzie donoszona ciąża do 40tc czy też nie [emoji846] czasem w ciągu dnia brzuch jak na okres poboli więc myske że szyjka się skraca.
Jedyne co to zgaga czasem pomeczy i Malutka już mi sie bolesnie rusza pod rzrbramu i ciągle rękami gmera mi na pęcherz [emoji17][emoji17]
Więc wnioskuje z tego ze Wam straszbie współczuję tego złego przevhdzoenia coazy. Jak chcecie rozwiązywać ciaze w 37 tc to jeszcze mnie przegonicie! ;) jeszcze się okaże że ostatnia urodze [emoji23][emoji23]jak ciaze przenoszę.

No ja to czekam do 38 i może się dziać. To tak idealnie. Poprzednia dwójkę tak urodziłam i dobrze, bo byliby jeszcze więksi. Jednak natura to natura [emoji28] jak przenosisz, to przenosisz, taka Twoja uroda (tu jednak genetyczne podłoże) a my będziemy Cię wspierać z maluszkami na rękach [emoji5] ale pamiętaj, ze może być ok, a z godziny na godzinę może się zacząć [emoji6]
ja dzisiaj dzwoniłam do szpitala, dodzwoniłam się w końcu i powiedzieli „jak 37 to już śmiało mogę przyjeżdżać” a ja „ze chętnie jeszcze z tydzień poczekam” [emoji23] na szczęście przyjmują porody i nie musimy nic kombinować🤩

No ja to czekam do 38 i może się dziać. To tak idealnie. Poprzednia dwójkę tak urodziłam i dobrze, bo byliby jeszcze więksi. Jednak natura to natura [emoji28] jak przenosisz, to przenosisz, taka Twoja uroda (tu jednak genetyczne podłoże) a my będziemy Cię wspierać z maluszkami na rękach [emoji5] ale pamiętaj, ze może być ok, a z godziny na godzinę może się zacząć [emoji6]
ja dzisiaj dzwoniłam do szpitala, dodzwoniłam się w końcu i powiedzieli „jak 37 to już śmiało mogę przyjeżdżać” a ja „ze chętnie jeszcze z tydzień poczekam” [emoji23] na szczęście przyjmują porody i nie musimy nic kombinować🤩
To może dziś będziesz spać spokojnie jak takie dobre wieści 😁😁😁

Dla mnie przechodzona ciąża to największa zmora, porodu czy Cc się tak nie boję jak przrchodzenia ciąży. Plus mam taki ze w karcie mam wpisane ze do 28 maja ciąża ma być zakończona tutaj w At nie czekają 14 dni jak w Polsce dla mnie to jest dramat czekac do 42 tygodnia ciazy, to jest ryzykowne ... znam osobiście tyle historii utraty ciąży wlasbie z przenoszenia lub zatruć wodami zielonymi , że mi to spędza sen z powiek naprawde wolę urodzić teraz w 36 tc niz w 42 🙈😱 ale wiem ze każdy ma inne podejście 😊
Ja mam takie samo podejście ;) za dwa dni 37+0 czyli ciąża donoszona! Bezpieczny okres i już mogę rodzic 🙈 mimo, że końcówkę znoszę bardzo dobrze.

reklama
Dla mnie przechodzona ciąża to największa zmora, porodu czy Cc się tak nie boję jak przrchodzenia ciąży. Plus mam taki ze w karcie mam wpisane ze do 28 maja ciąża ma być zakończona tutaj w At nie czekają 14 dni jak w Polsce dla mnie to jest dramat czekac do 42 tygodnia ciazy, to jest ryzykowne ... znam osobiście tyle historii utraty ciąży wlasbie z przenoszenia lub zatruć wodami zielonymi , że mi to spędza sen z powiek naprawde wolę urodzić teraz w 36 tc niz w 42 [emoji85][emoji33] ale wiem ze każdy ma inne podejście [emoji4]

Jejku identycznie mam. Nie chciałabym dłużej jak do 39 chodzić ze względu na ryzyko. Tym bardziej, ze ten termin tez ma widełki i nie biorą pod uwagę cyklu miesiączkowego, tylko z góry 28-dniowy.

Do góry