reklama
julia2s
Fanka BB :)
Ja znowu mam slabe noce. A tak nachwalilam [emoji29] obiecuje, ze wiecej tego nie zrobie, tylko niech zaczne spac wiecej niz 3-4h na dobe. Albo zespol niespokojnych nog albo mega silne skurcze. Kurcze, co ciaza to coraz mocniejsze. Juz w nocy przy tych skurczach zastanawialam sie czy mi sie wody sacza czy siuski leca tak mocno bylo. Chyba jednak siuski, bo cisza w dzien. Mialam dzisiaj polozna, ale po angielsku to zlala, kazala brac paracetamol i znalezc wygodna pozycje do spanie. K*** ja nic innego nie robie przez pol nocy jak szukanie dogodnej pozycji. Paracetamol juz tez prewencyjnie ostatnie wieczory biore i nic to nie daje. Juz jestem na skraju zalamania nerwowego. W dzien tez nawet polezec nie moge, bo te nogi mnie mecza jak tylko sie klade, a przewaznie nawet jak siadam. Mala wedlug pomiarow brzucha wazy 2900-3000g, zobaczymy czy sie potwierdzi na USG we wtorek. Niech ten czas szybciej leci....
MDNMO
Ja znowu mam slabe noce. A tak nachwalilam [emoji29] obiecuje, ze wiecej tego nie zrobie, tylko niech zaczne spac wiecej niz 3-4h na dobe. Albo zespol niespokojnych nog albo mega silne skurcze. Kurcze, co ciaza to coraz mocniejsze. Juz w nocy przy tych skurczach zastanawialam sie czy mi sie wody sacza czy siuski leca tak mocno bylo. Chyba jednak siuski, bo cisza w dzien. Mialam dzisiaj polozna, ale po angielsku to zlala, kazala brac paracetamol i znalezc wygodna pozycje do spanie. K*** ja nic innego nie robie przez pol nocy jak szukanie dogodnej pozycji. Paracetamol juz tez prewencyjnie ostatnie wieczory biore i nic to nie daje. Juz jestem na skraju zalamania nerwowego. W dzien tez nawet polezec nie moge, bo te nogi mnie mecza jak tylko sie klade, a przewaznie nawet jak siadam. Mala wedlug pomiarow brzucha wazy 2900-3000g, zobaczymy czy sie potwierdzi na USG we wtorek. Niech ten czas szybciej leci....
Biedna, wierze Ci, bo ja to się strasznie męczę z zasypianiem, wszystko mi dokucza, mąż masuje, a ja mało nie płacze bo mi zle ale jak już zasnę, to jakoś śpię, poza wstawaniem do toalety.
Właśnie walnęłam 2 godzinna drzemkę bo brzuch mnie bolał [emoji15] miałam bolące skurcze BH, ale ustały, teraz wstaje, może będzie dobrze.
julia2s
U mnie dzisiaj 35+3, chcialam urodzic tak 38-39tc (skonczone), a teraz juz powiedzialam mezowi, ze za dwa tygodnie zaczynamy intensywnie wywolywac, bo juz nie wytrzymuje [emoji3061]
Biedna, wierze Ci, bo ja to się strasznie męczę z zasypianiem, wszystko mi dokucza, mąż masuje, a ja mało nie płacze bo mi zle [emoji3062][emoji3064] ale jak już zasnę, to jakoś śpię, poza wstawaniem do toalety.
Właśnie walnęłam 2 godzinna drzemkę bo brzuch mnie bolał [emoji15] miałam bolące skurcze BH, ale ustały, teraz wstaje, może będzie dobrze.
MDNMO
U mnie dzisiaj 35+3, chcialam urodzic tak 38-39tc (skonczone), a teraz juz powiedzialam mezowi, ze za dwa tygodnie zaczynamy intensywnie wywolywac, bo juz nie wytrzymuje [emoji3061]
U mnie dzisiaj 37+0 i chce tak do 38 wytrzymać, czyli tak do majówki najlepiej. Ale coś mam wątpliwości po dzisiejszych skurczach. Ale te wieczory to właśnie koszmar! Płakać tylko.
julia2s
Oj tak. Ja juz sie czuje bezsilna, a tu jeszcze calymi dniami trojka dzieci na glowie. I te skurcze, ze sie ruszyc nie moge.. tak jakbym juz codziennie byla w poczatkowej fazie porodu...U mnie dzisiaj 37+0 i chce tak do 38 wytrzymać, czyli tak do majówki najlepiej. Ale coś mam wątpliwości po dzisiejszych skurczach. Ale te wieczory to właśnie koszmar! Płakać tylko.
MonikaRoszko
To tak jak ja 35+3 i szczerze mam dosyć, ja juz bym chciała [emoji1787]U mnie dzisiaj 35+3, chcialam urodzic tak 38-39tc (skonczone), a teraz juz powiedzialam mezowi, ze za dwa tygodnie zaczynamy intensywnie wywolywac, bo juz nie wytrzymuje [emoji3061]
Pszczoła2020
Mam duże minusy, astygmatyzm i podejrzenie jaskry. W ciązy naturalnie obniża sie ciśnienie w oku więc nawet nie musze brać kropelek na jaskre. I okulista(na początku ciąży bo niestety teraz nie przyjmuje) i ginekolog mówią że nie jest to wskazanie do cc. Na szczęście...ja w Lux med. miałam już dwie wizyty "telefoniczne" z okulisatami.
Mam wadę ok + 2
Powiedziano mi, że badania są potrzebne przy wadzie "-" lub przy podejrzeniu jaskry.
Chodzi o jakieś zrogowacenia w oku.
Ja miałam zaświadzcenie 13 lat temu, bo miałam laserowa korektę wzroku rok przed porodem.
Okulista tez mi powiedziuał, ze skoro 13 lat temu nie było zrogowaceń i dopuszczono mnie do porodu to teraz też smiało nic nie miuszę robic.
p.s. a fakt, ze wzrok na końcówce ciąży mi "poleciał"... nawet w okularach.
E.
Lilka455
U mnie 35+4 i też ani siedzieć, ani leżeć ,ani spac ale jeszcze chce wytrzymać do tego 38 tc jakos to będzieTo tak jak ja 35+3 i szczerze mam dosyć, ja juz bym chciała [emoji1787]
reklama
KundaKunda
U mnie dziś 35+5 i też w kolejny piątek, jak skończę 37 tydzień intensywnie przygotowuję się na poród, bo gryzę ściany z bólu. To już za 8 dni, lepiej brzmi niż 28 Ale może, jak wytrzymam ten tydzień, to może potem jeszcze kilka dni jakoś podołam.U mnie dzisiaj 35+3, chcialam urodzic tak 38-39tc (skonczone), a teraz juz powiedzialam mezowi, ze za dwa tygodnie zaczynamy intensywnie wywolywac, bo juz nie wytrzymuje [emoji3061]
Dzisiaj obudziłam się z bólem kręgosłupa, nie wspominając o kiepskiej nocy z tego powodu (standard) i bolącym uchem - jak do jutra nie przejdzie dzwonię do przychodni, by mi coś przepisali.
Czuję, że synuś też ma dość, ciasno mu strasznie. Razem musimy się jeszcze jakoś pomęczyć
Podziel się: