Potwierdzam! Jaka ulga miałam i z aventu i z medeli przy synku, teraz też kupiłam - są już w torbie spakowaneJa na wszelki wypadek mam nakładki na piersi. Kupiłam z Avent rozmiar uniwersalny. Nie mam akurat wklęsłych brodawek, ale syn mnie podgryzał na początku i zakładałam. Chwile to trwało, może tydzień dwa, ale ulga niesamowita.
reklama
MDNMO
Fanka BB :)
Ale w obu samo się ruszyło? Bo u mnie syn był wywoływane w 41 tc i się zastanawiam czy teraz samo się ruszy przy drugim porodzie. No i ja chcialabym cesarke bo z synem ciezko bylo [emoji20]
Lekarz niby nic nie mówił że mała waga, pomiary mniej więcej były w terminie z om, brzuszek trochę chudszy . Syn starszy był prawie 3 tyg do przodu cały czas i urodził się z waga 4kg . Niby jak patrxylam na normy to ta waga jest mniej wiecej na 50 centylu .
Z córka, od 11.04 leżałam w szpitalu, nie chcieli mnie wypuścić, bo stwierdzili, ze akcja się zaczęła, ale zatrzymała i w każdej chwili może ruszyć. Ale zaczęło się cokolwiek dopiero 13.04 o 5 rano od odejścia wód o 7 położyłam się na łóżko porodowe i 7:30 była już z nami. Z synem z kolei usypiałam córkę i poczułam takie urwanie/pęknięcie w brzuchu, wiedzialam, ze zaraz odejdą mi wody (tak samo czułam przy córce) No i jak się podniosłam tak chlusnęło. To była 21, pojechaliśmy do szpitala i o 23 byl już z nami. Samo się zaczęło w obydwu przypadkach i to nie od boli tylko od odejścia wód.
Mój tez urodził się z waga 4 kg i 56 długi. Córka pierwsza miała 3,5 kg i 53. A teraz tak porównuje Olivia będzie tak pomiędzy nimi. Oby nie więcej już 4 [emoji23]
Anipul
Pozazdrościć tak szybkich porodów ❤Z córka, od 11.04 leżałam w szpitalu, nie chcieli mnie wypuścić, bo stwierdzili, ze akcja się zaczęła, ale zatrzymała i w każdej chwili może ruszyć. Ale zaczęło się cokolwiek dopiero 13.04 o 5 rano od odejścia wód o 7 położyłam się na łóżko porodowe i 7:30 była już z nami. Z synem z kolei usypiałam córkę i poczułam takie urwanie/pęknięcie w brzuchu, wiedzialam, ze zaraz odejdą mi wody (tak samo czułam przy córce) No i jak się podniosłam tak chlusnęło. To była 21, pojechaliśmy do szpitala i o 23 byl już z nami. Samo się zaczęło w obydwu przypadkach i to nie od boli tylko od odejścia wód.
Mój tez urodził się z waga 4 kg i 56 długi. Córka pierwsza miała 3,5 kg i 53. A teraz tak porównuje Olivia będzie tak pomiędzy nimi. Oby nie więcej już 4 [emoji23]
U mnie w 33+6 ważyła 2100g (był to 20-30centyl) i lekarz nie był zadowolony... w pomiarach tylko brzuszek odstawał. Teraz na pewno ma więcej, bo to czuje u mnie w 3tyg +0,5kg coś wreszcie ruszyłoI co Twój lekarz na to? bo moja Pani doktor nie ukrywam spanikowala trochę i kazala mi przyjść na kontrolną wizytę w 34+4 mała miala 2122 przez taka niska wage w tym czasie i nie wiem czy się martwić czy nie bo już chyba jesteś 3 osobą co w podobnym tygodniu ciąży ma dzidzia mniejsza wagę niz powinna mieć.
Anipul
Mam to samoIm bliżej tym bardziej się boję, za pierwszym razem bylam bardziej ciekawa człowiek sobie nie zdawał sprawy, a teraz mimo ze zadaniowy podchodzę to coraz częściej myślę jak zmusić te położne do znieczulenia
Niby staram się nie wdrażać w to myśli jakoś konkretnie i podejść zadaniowo ale jednak podświadomość skłania do myślenia
MDNMO
Im bliżej tym bardziej się boję, za pierwszym razem bylam bardziej ciekawa człowiek sobie nie zdawał sprawy, a teraz mimo ze zadaniowy podchodzę to coraz częściej myślę jak zmusić te położne do znieczulenia
[emoji23][emoji23][emoji23] niechętnie dają, ale jak w szpitalu jest anestezjolog, to masz do tego prawo. Może powinnaś podkoloryzować i powiedzieć, ze odczuwasz silny lęk (a lęk przed porodem jest przecież udowodniony naukowo) lepiej zacząć szybciej, aniżeli przed samym porodem.
Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie właśnie jadę do szpitala do Matki Polki ktg się mi dziś wyszło i muszą sprawdzić w warunkach szpitalnych przez kilka dni jeśli będzie dobrze wypuszcza jeśli nie wywołają poród
Informuj na bierząco!
Trzymam mocno kciuki by wszystko było w porządku
Kciuki!!!Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie właśnie jadę do szpitala do Matki Polki ktg się mi dziś wyszło i muszą sprawdzić w warunkach szpitalnych przez kilka dni jeśli będzie dobrze wypuszcza jeśli nie wywołają poród
reklama
MDNMO
Pozazdrościć tak szybkich porodów [emoji173]
Gdzieś się otarłam o naukowe pismo, ze to w jakimś większym stopniu genetyczne podłoże ale za to ciąże zle przechodzę każda jedna. Wymioty zanim test pokaże dwie kreski i tak do 5 go (pełnego) miesiąca i to po 10 razy dziennie. W dodatku z sił padalam, szczególnie w tej ciąży, ze mąż musiał mnie do toalety prowadzac, nie miałam siły, a koleżanka podłączyła mi dwa razy kroplówkę, żebym się nie odwodnila. Leżałam i w sufit patrzyłam.
Podziel się: