reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Jak mają/będą mieć na imię Wasze dzieciaczki. U Nas wybrać imię to nie lada wyczyn. Póki co stanęło na tym że będzie raczej Mikołaj, ale i to nie na 100%pewne. Co mi się podoba to mężowi nie 🙉 Dla dziewczynki byłoby chyba jeszcze gorzej. Jestem ciekawa jak u Was z wybiorem imion.😁
U nas jeszcze przed ciąża wiedzieliśmy że dziewczynka miałaby być Jagódką lub Kornelką, dla chłopca nie mieliśmy wybranego, bo w domu mamy dwóch chłopaków i liczyliśmy trochę na dziewczynkę, gdy okazało się że będzie chłopak to ja w ogóle nie miałam pomysłu, jakoś każde imię mi się z kims kojarzyło 😉 i mój narzeczony zdecydował, że będzie Fabian i tak już sie przyzwyczaiłam 😉

reklama
Jak mają/będą mieć na imię Wasze dzieciaczki. U Nas wybrać imię to nie lada wyczyn. Póki co stanęło na tym że będzie raczej Mikołaj, ale i to nie na 100%pewne. Co mi się podoba to mężowi nie [emoji86] Dla dziewczynki byłoby chyba jeszcze gorzej. Jestem ciekawa jak u Was z wybiorem imion.[emoji16]

To ja mam dobrze w tej kwestii, w każdej z 3 ciąż ja wybrałam, a mąż zaakceptował, ze mu się podoba [emoji16] w pierwszej miał wybrać Natalia lub Klaudia, bo nie wiedziałam które, oba mi się podobały, u syna padło odrazu Marcel, bo tak mi się NAGLE spodobało (choć kiedyś zawsze mówiłam Fabian lub Dominik) a teraz Olivia, choć miał wybór między Olivia, Blanka a Natasza. Bo wszystkie 3 piękne. I przystał na Olivia [emoji846] bo to był akurat pierwszy rzut. Ale na drugie dostanie któreś z dwóch pozostałych [emoji7]

To ja mam dobrze w tej kwestii, w każdej z 3 ciąż ja wybrałam, a mąż zaakceptował, ze mu się podoba [emoji16] w pierwszej miał wybrać Natalia lub Klaudia, bo nie wiedziałam które, oba mi się podobały, u syna padło odrazu Marcel, bo tak mi się NAGLE spodobało (choć kiedyś zawsze mówiłam Fabian lub Dominik) a teraz Olivia, choć miał wybór między Olivia, Blanka a Natasza. Bo wszystkie 3 piękne. I przystał na Olivia [emoji846] bo to był akurat pierwszy rzut. Ale na drugie dostanie któreś z dwóch pozostałych [emoji7]
To u mnie na drugie bedzie Amelia bo w sumie wszyscy w domu jesteśmy na A ja mam tak naprawde na imię Adriana , a na drugie Liliana ,mąż to Artur, a syn Alexander i tak mi się bardzo Blanka podoba, że ulegną tradycji, ale dam na drugie Amelia jak będzie chciała tez byc na A jak reszta to sobie zmieni i już 😁🤣

Maksymilian [emoji7]
Jak mają/będą mieć na imię Wasze dzieciaczki. U Nas wybrać imię to nie lada wyczyn. Póki co stanęło na tym że będzie raczej Mikołaj, ale i to nie na 100%pewne. Co mi się podoba to mężowi nie [emoji86] Dla dziewczynki byłoby chyba jeszcze gorzej. Jestem ciekawa jak u Was z wybiorem imion.[emoji16]

To u mnie na drugie bedzie Amelia bo w sumie wszyscy w domu jesteśmy na A ja mam tak naprawde na imię Adriana , a na drugie Liliana ,mąż to Artur, a syn Alexander i tak mi się bardzo Blanka podoba, że ulegną tradycji, ale dam na drugie Amelia jak będzie chciała tez byc na A jak reszta to sobie zmieni i już [emoji16]🤣

Ale będzie alfabetycznie u Was AB tak jak u Nas MNO [emoji4] Wiec tak wyjątkowo [emoji5] Aleks tez bardzo ładne imię. A naprawdę dla dla chłopca mało imion mi się podoba [emoji85] jakbym miała chłopczyka jeszcze, to chyba byłby Milan, chyba, ze to tak chwilowo mi się podoba [emoji28]
U Nas Natalia ma drugie po mnie - Marta, a Marcel po mężu - Daniel, ja nie chciałam dawać, ale mój mąż stwierdził, ze nas już kiedyś nie będzie, a oni będą mieli pamiątkę po nas (drugie imiona) [emoji12]

Jak mają/będą mieć na imię Wasze dzieciaczki. U Nas wybrać imię to nie lada wyczyn. Póki co stanęło na tym że będzie raczej Mikołaj, ale i to nie na 100%pewne. Co mi się podoba to mężowi nie 🙉 Dla dziewczynki byłoby chyba jeszcze gorzej. Jestem ciekawa jak u Was z wybiorem imion.😁
Kamil albo Nikodem jeszcze nie do końca się zdecydowaliśmy 😁 Ciężko mi wybrać

reklama
U mnie ja mam pustkę, mąż proponuje Morgana lub Mariela. Ja wiem dziwne, ale u nas stawiamy na oryginalne. Starsza to Alekta, a mąż też orginalnie... Ariel, tylko ja pospolita Monika [emoji1787]

Do góry