reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny jak to jest z jedzeniem po cesarce? Ja się boję że będę głodna 😂
Mam spakowane tylko 2 batony i 2 musy a pewnie nie będę i tak mogła tego jeść?

Ja miałam cięcie w czwartek rano, a pierwszy posiłek dostałam dopiero w piątek na śniadanie - rozgotowany makaron na mleku. Takie dziadostwo, a jadłam to aż mi się uszy trzęsły, tak byłam potwornie głodna... Potem chyba sama zupa (typu grysikowa) i na kolację chyba też ta zupa mleczna. Kolejnego dnia już trochę lepiej. Generalnie te musy czy batony odpadają. Ja miałam swoje sucharki i biszkopty, i to sobie podjadałam. Myślę, czy teraz nie wziąć kisielu jeszcze typu słodka chwila by zalać w kubku jakby co.

reklama
Ja miałam cięcie w czwartek rano, a pierwszy posiłek dostałam dopiero w piątek na śniadanie - rozgotowany makaron na mleku. Takie dziadostwo, a jadłam to aż mi się uszy trzęsły, tak byłam potwornie głodna... Potem chyba sama zupa (typu grysikowa) i na kolację chyba też ta zupa mleczna. Kolejnego dnia już trochę lepiej. Generalnie te musy czy batony odpadają. Ja miałam swoje sucharki i biszkopty, i to sobie podjadałam. Myślę, czy teraz nie wziąć kisielu jeszcze typu słodka chwila by zalać w kubku jakby co.
Dzięki za info. Czyli głodówka 🙈
Batonika i musy kupiłam bo liczyłam na psn
No ale zobaczymy 🤷‍♀️najwyżej oddam komis z sali 😂

@missroszi właśnie chyba też coś takiego wymyśle, taką torbę na górę, bo jak włożyłam papmersy, podkłady itp to też nie miałam na nic miejsca. A tak to tam by były też dokumenty, woda, czy jakieś jedzenie w osobnej! Zaraz allegro pójdzie w ruch :D a masz ją z jakieś specjalnej firmy? Po cesarce to chyba dobę nie można jeść ... tak na jakimś filmiku słyszałam.

@Karolina1988* co do jedzenia, to wiem, że teraz problem, bo nie ma ani automatów, do kawiarenek nie wypuszczają, nie ma takiego dostępu, że ktoś przywiezie. Ja bym brała np takie do pochrupania: bellvita, jak miałam suszoną żurawinę, nerkowce, batoniki słodkie, wafle ryżowe z polewą jogurtową :) takie mniejsze rzeczy ale do zjedzenia. Naturalnie jakiś banan czy pomarancza tęz dobra sprawa :)

Dzięki za info. Czyli głodówka 🙈
Batonika i musy kupiłam bo liczyłam na psn
No ale zobaczymy 🤷‍♀️najwyżej oddam komis z sali 😂

No trzeba się nastawić na ten głodówkowy dyskomfort. Dla mnie to było bardzo ciężkie, bo ja lubię jeść i mam bardzo niski poziom tolerancji głodu :p Już jak nie zjem śniadania jak jadę na pobranie krwi i muszę być na czczo, to kiepsko się czuję. No ale trzeba dać radę :)

reklama
Do porodu to co koszula i co jeszcze przepraszam może głupie pytanie 😅 ale to pakowanie jest mega ciężkie 😁🤭
Ja się pakowałam pod poród SN więc..
Koszula, ręcznik, kosmetyczka, chusteczki chłodzące, klapki, skarpety, woda, przekąski, dokumenty, pieluszką do otulenia dziecka, 1 pampers (mam próbkę) , majtki poporodowe siateczka,

A w walizce mam na potem
Paczkę pampersów, 2 koszula, 2 ręcznik, staniki, ubranka na wyjście, woda, podkłady, majtki poporodowe bawelniane, kosmetyczka, chusteczki mokre dla dziecka, kubek, sztucce
Itd

Ostatnia edycja:
Do góry