Ja mam dużą torbę podróżną, ją przeznaczyłam na rzeczy po porodzie i małą torbę (taką na fitness) z rzeczami do porodu.
Mała torba: koszula do porodu, skarpetki, dwa pampersy, podkłady na łóżko higieniczne (2 szt), podkłady poporodowe (5 szt), majtki jednorazowe (1szt), pieluszka do otulenia Małego, czapeczka, śpioszki do ubrania Go. Dla mnie klapki pod prysznic na w razie czego. Mały ręcznik. Butelka z filtrem.
Duża torba: pampersy (24szt), podkłady poporodowe (15 szt), majtki jednorazowe (6 szt), dwie koszule do karmienia, luźna piżamka, duży i mały ręcznik, skarpety, kapcie, podkłady higieniczne na łóżko, laktator ręczny, mała buteleczka (na wypadek jeśli trzeba będzie dokarmić mm), pieluszki do otulania, kocyk (rozka nie biorę do szpitala, bo po powrocie że szpitala zalecane jest wypranie wszystkiego w 90st,a rożek się do tego nie nadaje). Do tego ciuszki dla Małego: 5 body, 5 pajacykow, 5 śpioszkow, 2 kaftaniki, 1 spodenki, 2 pary skarpetek, 1 czapeczka. Kosmetyki dla mnie, krem do pielęgnacji dla Małego, kubek, sztućce. Sucharki do przegryzienia. Ciuszki na wyjście dla Małego, ciuchy dla mnie. Mokre chusteczki, patyczki i waciki higieniczne.
Hm...chyba o niczym nie zapomniałam. Pozniej zajrzę to ew. Uzupełnię mój spis