Mamcia_86
Fanka BB :)
OdrazuW którym tygodniu powiedziałyscie bliskim(rodzica, tym bliższym znajomym ) ze jesteście w ciazy ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
OdrazuW którym tygodniu powiedziałyscie bliskim(rodzica, tym bliższym znajomym ) ze jesteście w ciazy ?
Ja nie wiem czemu jeden lekarz da leki na tarczyce a drugi nie. Ale swoją drogą wiele kobiet nawet nie wie, że warto badac tsh w ciazy a lekarz starej daty na to nie kieruje. A ciąże są zdrowe i dzieci donoszone. A tu człowiek się denerwuje i stresujeJa bym sie wkurzyla ale dokładnie tak samo zrobili mi w pierwszej ciąży, niechcialM sie chwalic do 12tc a tu co chwile podchodzil ktoś z gratulacjami. Mi dzis rodzinna powiedziala ze tsh potrafi skakac i raz byc 4 a raz mniej, to jej tlumacze ze ja sie lecze od 4 lat i wiem jaki mi tsh skacze do góry i sie utrzymuje. Mowie do niej ze z synem w ciąży krwawilam w 9tc a nie mialam chorej tarczycy choc podejrzewam ze byly to poczatki wiec sie teraz obawiam skoro nikt nie chce mi lekow zwiekszyc, dodam ze jestem na dawce 125mg i na takiej jestem od roku nikt mi nic nie zwiększył a tsh 4 [emoji2356]
Jak mi jutro nie ustala w szpitalu wizyty na szynszy termin niz za tydzień mam przyjść i zbadac tsh za tydzień. Spróbuję, na razie plukam i ledwo oddycham, u mnie każde przeziębienie konczy sie zatokami i antybiotykiem wiec az drze ze strachu. U mnie tsh 4 a dawki mi nie chca zwiększyć [emoji2356]Ja tez niecodzienne czuje kłócia, mysle ze czym dalej tym coraz mniej je bedziemy czuć. Jak super [emoji6]Ja mieszkam po sasiedzku, u nas tez w 12tc ciazy, ale zaciekawila mnie ta klinika u Was z wcześniejszym usg, u nas tylko w nagłych przypadkach zrobia wcześniej.
Ja z synem bylam w Polsce w 6tc i 6d to juz wszystko bylo widac i slychac ale ja mam miesiaczki co 25-29 dni wiec to tez ma znaczenia. Poczekalabym do 7tc.
W którym tygodniu powiedziałyscie bliskim(rodzica, tym bliższym znajomym ) ze jesteście w ciazy ?
Moj lekarz kadr zawsze badać wszystko. Tak ze panie w diagnostyce oczami wywracają. Ale chyba faktycznie ci młodsi są bardziej do przodu.Ja nie wiem czemu jeden lekarz da leki na tarczyce a drugi nie. Ale swoją drogą wiele kobiet nawet nie wie, że warto badac tsh w ciazy a lekarz starej daty na to nie kieruje. A ciąże są zdrowe i dzieci donoszone. A tu człowiek się denerwuje i stresuje
Ja zdecydowanie powinnam miec wyższą dawke ale tu jak widać nikt się nie przejmuje [emoji53]Ja nie wiem czemu jeden lekarz da leki na tarczyce a drugi nie. Ale swoją drogą wiele kobiet nawet nie wie, że warto badac tsh w ciazy a lekarz starej daty na to nie kieruje. A ciąże są zdrowe i dzieci donoszone. A tu człowiek się denerwuje i stresuje
Ja jeżeli lekarz nie zaproponuje to chyba nie zrobię. Jeżeli będą wskazania to tak. Nie chcę się nakręcacNo właśnie. Jak to jest z tym testem pappa. Robicie?
Ja na razie nie mówię nikomu, jedynie 3 osobom bliskim z własnego otoczenia. A to dlatego, że i tak wystarczająco chodzę codziennie z humorkami a nie chciałabym się denerwować jak ktoś ciągle pyta jak się czuje. Także z tym jeszcze poczekam moment.W którym tygodniu powiedziałyscie bliskim(rodzica, tym bliższym znajomym ) ze jesteście w ciazy ?
Zalezy co wyjdzie po 2 usg z tego co pamietam wtedy lekarz ocenia ryzyko i mowi czy to potrzrbne. Ja w 1c nie robiłamNo właśnie. Jak to jest z tym testem pappa. Robicie?