Ile synek ma?Leżę z synkiem. Liczę, że do 19 padnie
reklama
Dziewczyny robiłam 2 test. Chyba faktycznie firma ma znaczenie, bo kreseczka już wyraźna
Chyba zostaje u Was. Jeszcze pójdę do gin, ale z moich obliczeń wychodzi początek czerwca, a że będę miała cc to pewnie będzie koniec maja
Chyba zostaje u Was. Jeszcze pójdę do gin, ale z moich obliczeń wychodzi początek czerwca, a że będę miała cc to pewnie będzie koniec maja
koni
Zaangażowana w BB
Ja bym sie wkurzyla ale dokładnie tak samo zrobili mi w pierwszej ciąży, niechcialM sie chwalic do 12tc a tu co chwile podchodzil ktoś z gratulacjami.@koni tak jak mówisz, rodo! No, ale nie w tym rzecz, że to taka straszna tajemnica, bo w końcu i tak by wyszło na jaw. Tylko, że we wtorek dałam zwolnienie a w środę już „każdy” wiedział z jakiego powodu. Kleperbaba z niej, tak to jest jak się pracuje tylko z babami.
Mi dzis rodzinna powiedziala ze tsh potrafi skakac i raz byc 4 a raz mniej, to jej tlumacze ze ja sie lecze od 4 lat i wiem jaki mi tsh skacze do góry i sie utrzymuje. Mowie do niej ze z synem w ciąży krwawilam w 9tc a nie mialam chorej tarczycy choc podejrzewam ze byly to poczatki wiec sie teraz obawiam skoro nikt nie chce mi lekow zwiekszyc, dodam ze jestem na dawce 125mg i na takiej jestem od roku nikt mi nic nie zwiększył a tsh 4 [emoji2356]Ja wczoraj miałam starcie z ginekologiem, bo mam tsh 2.28 (norma, ale nie wiem ile mi urośnie w ciazy) i mowie, ze zapobiegawczo chce recepte "na lek. Nie dał. Wysłał do endo jesli ja chce brać leki. Nie pozostaje mi nic innego jak zapisać się do endo i tam kontrolować tsh co 6 tygodni. Zaznaczam, ja nie choruje. Po prostu w ciazy z synem brałam leki, bo bałam się, lekarka mnie nastraszyla.
Jak mi jutro nie ustala w szpitalu wizyty na szynszy termin niz za tydzień mam przyjść i zbadac tsh za tydzień.
Spróbuję, na razie plukam i ledwo oddycham, u mnie każde przeziębienie konczy sie zatokami i antybiotykiem wiec az drze ze strachu.Zrób sobie ciepły okład na czoło, trochę pomoże na zatoki, bo głowa boli na pewno od zatok. Mam utrapienie z zatokami kilka razy w roku, więc współczuję i zdrówka [emoji3590]
U mnie tsh 4 a dawki mi nie chca zwiększyć [emoji2356]Już mocno zestresowana. Z badałam TSH bo dostałam zwiększony lek dawka 88. I z wyniku 2,2 skoczyło na 3,2!!!!!! Dzwoniłam do lekarza mam dzisiaj podejść i z większymi dawkę ale już jestem bardzo zdenerwowana
Ja tez niecodzienne czuje kłócia, mysle ze czym dalej tym coraz mniej je bedziemy czuć.No ja dokładnie czuję podobnie ale nie jest to jakieś mocne no i niecodziennie…
Jak super [emoji6]My po wizycie
Dzidziuś ma 23 mm. Serduszko pięknie bije
Ja mieszkam po sasiedzku, u nas tez w 12tc ciazy, ale zaciekawila mnie ta klinika u Was z wcześniejszym usg, u nas tylko w nagłych przypadkach zrobia wcześniej.Dziewczyny w którym tygodniu miałyście/ będziecie mieć pierwsza wizytę tak żeby było widać serduszko? Ja ciagle schizuje, mam ciagle pobolewania podbrzusza i jestem w 5tyg i 4dni. Niestety mieszkam w UK gdzie pierwszy scan dopiero w 13tc, ale mogę iść do specjalnej kliniki w szpitalu dla kobiet przed 14tc i zrobią usg. Pierwotnie planowałam poczekać do skończonego 7tc czyli iść dopiero za półtorej tygodnia ale nie wiem czy tyle wytrzymam. Poszłabym w skończonym 6tc ale boje się ze znowu w 6tc nie będzie widać jeszcze serduszka i potem znowu będę się stresować;/[emoji3601]
Jak to było u Was?
Ja z synem bylam w Polsce w 6tc i 6d to juz wszystko bylo widac i slychac ale ja mam miesiaczki co 25-29 dni wiec to tez ma znaczenia. Poczekalabym do 7tc.
nnatalie04
Fanka BB :)
Ja bym sie wkurzyla ale dokładnie tak samo zrobili mi w pierwszej ciąży, niechcialM sie chwalic do 12tc a tu co chwile podchodzil ktoś z gratulacjami. Mi dzis rodzinna powiedziala ze tsh potrafi skakac i raz byc 4 a raz mniej, to jej tlumacze ze ja sie lecze od 4 lat i wiem jaki mi tsh skacze do góry i sie utrzymuje. Mowie do niej ze z synem w ciąży krwawilam w 9tc a nie mialam chorej tarczycy choc podejrzewam ze byly to poczatki wiec sie teraz obawiam skoro nikt nie chce mi lekow zwiekszyc, dodam ze jestem na dawce 125mg i na takiej jestem od roku nikt mi nic nie zwiększył a tsh 4 [emoji2356]
Jak mi jutro nie ustala w szpitalu wizyty na szynszy termin niz za tydzień mam przyjść i zbadac tsh za tydzień. Spróbuję, na razie plukam i ledwo oddycham, u mnie każde przeziębienie konczy sie zatokami i antybiotykiem wiec az drze ze strachu. U mnie tsh 4 a dawki mi nie chca zwiększyć [emoji2356]Ja tez niecodzienne czuje kłócia, mysle ze czym dalej tym coraz mniej je bedziemy czuć. Jak super [emoji6]Ja mieszkam po sasiedzku, u nas tez w 12tc ciazy, ale zaciekawila mnie ta klinika u Was z wcześniejszym usg, u nas tylko w nagłych przypadkach zrobia wcześniej.
Ja z synem bylam w Polsce w 6tc i 6d to juz wszystko bylo widac i slychac ale ja mam miesiaczki co 25-29 dni wiec to tez ma znaczenia. Poczekalabym do 7tc.
Do 7tc to ja jajo zniosę
No wiec mój szpital oferuje walk in clinic dla kobiet we wczesnej ciazy. Codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 8:30-11 można przyjść i w tej sam dzień zobaczyć się zazwyczaj z pielęgniarka lub położna oboje zrobią w tedy scan. Oczywiście jest to dla osób które coś martwi lub coś się dzieje. Można tez zgodzić się na emergency ale to w wiadomo w przypadkach już gdy się coś dzieje większego.
Niecałe 3Ile synek ma?
Mamcia_86
Fanka BB :)
Na czczo 94, czyli w normie, ale po 2 godzinach po obciążeniu glukozą ponad 160, a norma jest 140Jaki ci cukier wyszedł ,że lekarz uznał cukrzycę ? Ja mam o 10 zawyżony niż norma. Ale miałam jedno badanie na czczo.
Ja miałam zalecenie od okulisty, ale mieli to gdzieś, bo to nie był okulista że szpitala.Witajcie,czy wśród majówek jest ktoś,kto ma dużą wadę wzroku? Mam -5 dioptrii i zastanawiam się ,czy CC to konieczność w moim przypadku??
Ja też mam większe, choć naturalnie mam spore. Zauważyłam, że jak teraz biorę kąpiel, to mój mąż coś wymyśla, żeby wejść do łazienkiDzień dobry.
Mnie dzisiaj przywitała opryszczka na twarzy. Gdyby nie spotkało mnie to regularnie, to chyba bym zwariowała.
Zrobiłam mojej córce na śniadanie jaglankę, ale nawet nie tknęła. Zjadłam pół za nią, a potem mnie odrzuciło. Mąż obudził mnie komplementem, że tak atrakcyjnych piersi chyba nigdy nie miałam... To chyba złudzenie, bo mam wrażenie, że w poprzedniej ciąży było tak samo. Wam też tak urosły biusty? Pewnie I po tej ciąży dojdą kolejne rozstępy
Pod każdym postem jest ikonka "lubię to" "cytuj". Ja klikam do waszych postów "cytuj" i w polu gdzie się pisze wiadomości klikam "wstaw cytowane wiadomości"Dziewczyny jak wy cytujecie kilka wypowiedzi na raz ?
Mam aplikacje bb i nie umiem ogarnąć jak to zrobić.
Mi lekarz powiedział, że norma jest od 0,5 do 2. I nie dopuszcza, by było więcej w 1 trymestrzeCzytałam wlasnie dziś o tym i napisane było, że norma w pierwszym trymestrze to 2.5-4, ale dodane było, że można zbić. I co mnie zdziwiło to fakt, że dodali w art informacje iż tsh może wzrosnąć w pierwszyn trymestrze do 10% wartości. Nie wiem jak to rozumieć. Czy np 2.5 razy 10 czy dodać po prostu 10% do 2.5??? Zglupialam.
reklama
Niecałe 3 latkaIle synek ma?
Podziel się: