reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

O matko, porządki... Nienawidzę sprzątać, ale lubię mieć czysto :p Odkąd jestem w ciąży bardzo Mama mi pomaga (no teraz wiadomo, że nie)...

Teraz to w ogóle mam w nosie sprzątanie :p Pakowanie, ogarnianie. Posprząta się przy wyprowadzce.

No i ja sterylnie to nigdy nie będę mieć, jednak przy 4 sierściach w domu to po prostu niemożliwe. ;)

reklama
Od wczoraj nie wstałam z łóżka mam straszne myśli serio cała noc nie spałam nie mam siły na nic 😟 nabilam sobie głowę takimi rzeczami im bliżej do porodu mnie ogarniają jakieś chore myśli o dziecko 😟 co powoduje że nic mnie nie cieszy ... boje się że się urodzi chore np z ZD wiem nie powinnam tak myśleć wogole

Od wczoraj nie wstałam z łóżka mam straszne myśli serio cała noc nie spałam nie mam siły na nic 😟 nabilam sobie głowę takimi rzeczami im bliżej do porodu mnie ogarniają jakieś chore myśli o dziecko 😟 co powoduje że nic mnie nie cieszy ... boje się że się urodzi chore np z ZD wiem nie powinnam tak myśleć wogole
Pewnie dopadł Cię po prostu gorszy dzień... Hormony buzują... Tez miewam czasami podobnie... Nic mnie nie cieszy i płakać mi się tylko chce.
Ale zawsze liczę na to, że za chwilę będzie lepiej :)
A co chodzi o dzieciątko to nie mamy niestety wpływu na to jakie się urodzi. trzeba wierzyć, że będzie całe i zdrowe. Pomysl, że wszystkie badania masz dobre wiec nie powinnaś się martwić.

Dziewczyny jestem w 33 tyg dopadlo mnie dzisiaj jakies dziwne klucie w pochwie jakby mi zaraz mialo cos wyskoczyc. I troche pobolewa mnie podbrzusze. To moja 3 ciaza ale 2 poprzednie byly bezbolesne. Ktoras cos wie w tym temacie? Dzieki!!!!

Dziewczyny jestem w 33 tyg dopadlo mnie dzisiaj jakies dziwne klucie w pochwie jakby mi zaraz mialo cos wyskoczyc. I troche pobolewa mnie podbrzusze. To moja 3 ciaza ale 2 poprzednie byly bezbolesne. Ktoras cos wie w tym temacie? Dzieki!!!!

To może być zupełnie niegroźne i związane z rozciąganiem wiązadeł macicy i zwyczajnie wyższym poziomem relaksyny. Poza tym to jest 33 tc i 3 ciąża, więc organizm już inaczej reaguje niż podczas pierwszej czy drugiej ciąży (również jestem w 3 ciąży i lekarz prowadzący odrazu mnie uprzedził, ze szyjka macicy jest już bardzej obciążona), nawiązując do tego, że poprzednie miałaś bezbolesne. Ale dla bezpieczeństwa swojego i dziecka powinnaś skonsultować się telefonicznie z lekarzem prowadzącym.

Dzisiaj akurat czytałam artykuł że jak dziecko wchodzi w kanał to może uciskać nerwy i jest to odczuwalne jako kłucie w pochwie. To by sie też zgadzało z twoim uczuciem "wypadania". Moim zdaniem to nic groźnego

Dzisiaj akurat czytałam artykuł że jak dziecko wchodzi w kanał to może uciskać nerwy i jest to odczuwalne jako kłucie w pochwie. To by sie też zgadzało z twoim uczuciem "wypadania". Moim zdaniem to nic groźnego

Dokładnie tak jest. A dziecko książkowo ma główke w kanale rodnym na ok 4 tygodnie przed porodem, w praktyce znane są czeste przypadki, że już w 30 tc. Niemniej jednak konsultacja telefoniczna dla spokoju nie zaszkodzi.

Dziewczyny... a ja w 34 tc zaczynam znów odczuwać zachcianki... Godzinę temu miałam ochotę na lody a teraz naszło mnie na ostre chipsy 🙈
Masakra jakas. Same zdrowe potrawy chodzą mi po głowie 🙈

Ja przez całą ciąże mam zachcianki. Poważnie. W kazdej tak miałam. dzisiaj też na lody i budyń czekoladowy 😎

reklama
Dziewczyny... a ja w 34 tc zaczynam znów odczuwać zachcianki... Godzinę temu miałam ochotę na lody a teraz naszło mnie na ostre chipsy 🙈
Masakra jakas. Same zdrowe potrawy chodzą mi po głowie 🙈
Ja też dziś, na jeżyki. Zjadłam jedno ciasteczko, od razu mi lepiej, ale zaraz wyrzuty sumienia, że cukier mi wywali... Ale jakbym nie zjadła to chyba chodziłabym po ścianach dziś...

Jak tam Wasze dzieciaczki dziś? Mój się dziś niesamowicie rozpycha.. Chyba mu tam ciasno się robi. Jak leżałam na boku to mnie kopał w ten bok na którym leżałam, no musiałam się obrócić 😅

Do góry