reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Matko to ja chyba przy was jestem dakeko w tyle 😨 jeszcze łóżeczka nie mam złożonego ani wózka kupionego ...o torbie nie wspomnę ale chciałam po świętach to zrobić.. bo łóżeczko mi sąsiad ma złożyć pomoże mi a po wózek też po świętach pojadę na spokojnie możesz że zdążę 😅

reklama
Ja już leżałam z tego powodu w szpitalu w tej ciąży :( na antybiotyku niestety. U mnie objawia się to bólem pęcherza i całego podbrzusza, cewka moczowa mnie nie szczypie stąd myślałam za pierwszym razem, że to macica tak mnie boli i skończyło się szpitalem..
Mocz mąż mi zawiezie ale dopiero w poniedziałek, teraz leczę się żurawiną i uroseptem
Tez leżałam w szpitalu, bo przez infekcje mi sie szyjka skracala. Antybioryk był za slaby i poszlo na miedniczki nerkowe. Bol byl duży i tez mnie wtedy podbrzusze bolało i mialam klucie ostre. Najbardziej bolało jak soe chcialam przewrócić w nocy na drugi bok....tez licze na to ze mi urosept pomoze 🙏🙏🙏🙏

Też się zdecydowałam na butelkę dafi żeby nie targac niepotrzebnie zgrzewki z wodą
Hej dziewczyny czy już spakowane torby? Uzywaliscie worków strunowych? Mam zamiar kupić tylko nie wiem jaki rozmiar bo jest ich trochę. Takie mniejsze 20x20 mam. A są różne rozmiary 30x20, 35x45, 40x50, 30x40 i nie wiem które? Może coś doradzicie?
W planach jeszcze mam zamiar kupić butelkę Dafii aby nie taskać ze sobą dużo wody.

Mi minela po miesiacu z pierwszym dzieckiem [emoji12]
I dodam, że ta sterylność nie mija nawet przy trzecim dziecku [emoji23][emoji23][emoji23][emoji2372]
Ja niestety jakas taka urode mam, ze bardzo szybko mnie mecza skurcze braxtona hicksa, a z kazda ciaza mam wrazenie, ze coraz szybciej sa intensywne i dosyc bolesne. Tak w poprzedniej ciazy mialam i to szybko robily sie regularne, dlugie i czeste, a po godzinie-dwoch albo i dluzej mijaly. Dzisiaj mam rowne 33tc, a wczoraj do 1 nie moglam spac i bardzo mnie meczyly. Az sie lekko przestraszylam, bo przy kazdym skurczu lapal mnie tez bol krzyzowy i to taki jak przy porodzie. Mialam wrazenie, ze ktos mi kregoslup miazdzy. Nie panikuje, bo w poprzedniej ciazy mialam skurcze co wieczor, a szyjka dluga, zamknieta i twarda. Tylko ten bol z krzyza mnie zaniepokoil lekko, ale to chyba dlatego, ze wczoraj sie nasprzatalam w domu i tak sie obawialam, ze to odchoruje.

Tez leżałam w szpitalu, bo przez infekcje mi sie szyjka skracala. Antybioryk był za slaby i poszlo na miedniczki nerkowe. Bol byl duży i tez mnie wtedy podbrzusze bolało i mialam klucie ostre. Najbardziej bolało jak soe chcialam przewrócić w nocy na drugi bok....tez licze na to ze mi urosept pomoze 🙏🙏🙏🙏
Ojacie :( biedna byłaś... kolejną rzecz mamy wspólną 😃
Dzisiaj jest chyba już trochę lepiej, pije ciągle na maksa - chyba już ponad 5l na dobę 😂

Mi minela po miesiacu z pierwszym dzieckiem [emoji12]Ja niestety jakas taka urode mam, ze bardzo szybko mnie mecza skurcze braxtona hicksa, a z kazda ciaza mam wrazenie, ze coraz szybciej sa intensywne i dosyc bolesne. Tak w poprzedniej ciazy mialam i to szybko robily sie regularne, dlugie i czeste, a po godzinie-dwoch albo i dluzej mijaly. Dzisiaj mam rowne 33tc, a wczoraj do 1 nie moglam spac i bardzo mnie meczyly. Az sie lekko przestraszylam, bo przy kazdym skurczu lapal mnie tez bol krzyzowy i to taki jak przy porodzie. Mialam wrazenie, ze ktos mi kregoslup miazdzy. Nie panikuje, bo w poprzedniej ciazy mialam skurcze co wieczor, a szyjka dluga, zamknieta i twarda. Tylko ten bol z krzyza mnie zaniepokoil lekko, ale to chyba dlatego, ze wczoraj sie nasprzatalam w domu i tak sie obawialam, ze to odchoruje.
To rzeczywiście mocne bóle 😔 w tej ciąży z powodu licznych infekcji mam zakaz współżycia i szyjka nadal długa (4cm) i zamknięta. W pierwszej ciąży na tym etapie miała już ok 1cm i była miękka, a po 36tc chodziłam z rozwarciem

Ojacie :( biedna byłaś... kolejną rzecz mamy wspólną 😃
Dzisiaj jest chyba już trochę lepiej, pije ciągle na maksa - chyba już ponad 5l na dobę 😂
Hahaha ma to wygląda że bardzo podobnie przechodzimy ta ciaze ;)
No ja tez staram sie pic. ;) ale jestem teraz u rodzicow. Tak duzo nie leżę i nie pije. A jak sie pije duzo wody to mocz nie ma jak sie zastac w pęcherzu.
Maz za chwile jedzie odebrac wozek od kuzynki 🥰 nie moge sie doczekać.

Hmmmm. Tylko jak go odświeżyć. Myślisz że wystarczy go para przeczyscic? Mam Ariete to jest myjka cisnieniowa. ;) chyba ze pokrowce podciągać i recznie w mydelku biały jeleń wyprać?

U nas w ogole nie badaja ginekologicznie jak nic sie nie dzieje. W poprzedniej ciazy wlasnie po ktorejs nocy z kolei pojechalam do szpitala jakos w 35tc, bo mialam skurcze co 3 minuty i zupelnie nic sie z szyjka nie dzialo. Tutaj jest tylko taka niepewnosc, ze nie wiem czy tym razem tez sie nic nie dzieje czy jednak powinnam byc czujna, bo u mnie do terminu jeszcze troche brakuje.
To rzeczywiście mocne bóle [emoji17] w tej ciąży z powodu licznych infekcji mam zakaz współżycia i szyjka nadal długa (4cm) i zamknięta. W pierwszej ciąży na tym etapie miała już ok 1cm i była miękka, a po 36tc chodziłam z rozwarciem

No to nie, mi nie minęło, wszystko czyszczę, ale ja tak jak juz w rozmowie z jedna dziewczyn tutaj wspomnialam, jestem OCD pod kontem porządków i czystości 🤷🏼‍♀️

reklama
Ja zupelnie odwrotnie. Nienawidze sprzatac, ale fakt, ze jak juz sie biore to musi byc na tip top. Tak wczoraj sie za generalne czyszczenie lazienki wzielam to 1,5h szorowalam, ale i tak nie dalam rady wszystkiego co chcialam, bo juz mnie krzyz bolal. Lubie miec czysto, ale najlepiej to bym kogos zatrudnila do sprzatania.
No to nie, mi nie minęło, wszystko czyszczę, ale ja tak jak juz w rozmowie z jedna dziewczyn tutaj wspomnialam, jestem OCD pod kontem porządków i czystości [emoji2372]

Do góry