reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Witajcie,czy wśród majówek jest ktoś,kto ma dużą wadę wzroku? Mam -5 dioptrii i zastanawiam się ,czy CC to konieczność w moim przypadku??

Ja mam wadę -5,5 i dwa naturalne porody za sobą , teraz też liczę na naturalny . Przed każdym porodem chodzę do okulisty , bada dno oka , sprawdza czy siatkówka się nie odkleja i jeśli wszystko jest ok to nie ma przeciwwskazań . Koniecznie trzeba zbadać się przed porodem bo np. moja kolezanka która chciała rodzic naturalnie miała odklejająca się siatkówkę i jeszcze w ciąży na cito miała laserowy zabieg tak więc badanie konieczne

reklama
Ja wczoraj miałam starcie z ginekologiem, bo mam tsh 2.28 (norma, ale nie wiem ile mi urośnie w ciazy) i mowie, ze zapobiegawczo chce recepte "na lek. Nie dał. Wysłał do endo jesli ja chce brać leki. Nie pozostaje mi nic innego jak zapisać się do endo i tam kontrolować tsh co 6 tygodni. Zaznaczam, ja nie choruje. Po prostu w ciazy z synem brałam leki, bo bałam się, lekarka mnie nastraszyla.

najlepiej jak tak odsyłają od lekarza do lekarza..I chodź sobie i szukaj terminów

Ona wie. Lubię ją i chciałam by wiedziala. Szwagierce nie powiedziałam, bo mamy trudne relacje

A to coś mi się pochrzaniło.
Z Rodziną czasami najlepiej na zdjęciu.
Trzeba się mocno zdystansowac choć sama wiem jakie to jest trudne.
Ja staram się nie reagować na "zaczepki".
I dla tych, którzy są mi nieprzychylni ignor Total level hard.
Bo denerwować się to mscic się na swoim zdrowiu za głupotę innych.
Wdech i wydech.
Najlepiej dystans ...

Tez się martwiłam i pytałam kilka dni temu o mdłości i wykrakałam. Od niedzieli się zaczęło. Dziś niedawno pierwszy raz wymiotowałam

Heh ale to w sumie dobrze bo bez objawów byś się zamartwiała niepotrzebnie :D

Ja mam wadę -5,5 i dwa naturalne porody za sobą , teraz też liczę na naturalny . Przed każdym porodem chodzę do okulisty , bada dno oka , sprawdza czy siatkówka się nie odkleja i jeśli wszystko jest ok to nie ma przeciwwskazań . Koniecznie trzeba zbadać się przed porodem bo np. moja kolezanka która chciała rodzic naturalnie miała odklejająca się siatkówkę i jeszcze w ciąży na cito miała laserowy zabieg tak więc badanie konieczne

Wow. Dobrze wiedzieć że można w razie czego robić w stanie błogosławionym.

Już mocno zestresowana. Z badałam TSH bo dostałam zwiększony lek dawka 88. I z wyniku 2,2 skoczyło na 3,2!!!!!! Dzwoniłam do lekarza mam dzisiaj podejść i z większymi dawkę ale już jestem bardzo zdenerwowana

A to coś mi się pochrzaniło.
Z Rodziną czasami najlepiej na zdjęciu.
Trzeba się mocno zdystansowac choć sama wiem jakie to jest trudne.
Ja staram się nie reagować na "zaczepki".
I dla tych, którzy są mi nieprzychylni ignor Total level hard.
Bo denerwować się to mscic się na swoim zdrowiu za głupotę innych.
Wdech i wydech.
Najlepiej dystans ...
Moja teściowa to by wszystkich na siłę godzila. Jakie to denerwujace

reklama
Do góry