reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Mam olbrzymi apetyt na wszystko. Ciągle bym jadła owoce frytki chleb to głównie. I śledzie.

Wzdęcia gazy pełny brzuch że spodni nie dopinam

Ja mam -2. I jeśli nie ma odklejania siatkówki można SN

Najpierw sie wyrównały no miałam lewe C prawą D a tetaz jest DD

Norma to tsh do 2,5 umU/ml w pierwszym trymestrze.

Jutro wizyta z usg może usłyszymy serduszko. OM miałam 10.08 z cyklami 25. Więc według OM mamy 46dzien czyli 6t 6d. Zobaczymy co usg jutro pokaże.

Tak, wiem że górna granica to 2,5 ale nie o to chodzi;)

reklama
Hejka :)

Nie wszyscy wiedzą na pewno więc się przedstawię. Mam na imię Asia, mieszkam w Piasecznie k Warszawy. Mam 24 lata, jednego synka Tymonka 2l i dwa psy :))
Od tygodnia jest mi mega niedobrze szczególnie jak coś zjem. Dzisiaj zrobilam test i wyszedł chyba(?) pozytywny.Druga kreska jest ale mega blada. Dodam, że jestem 5 dni przed spodziewaną miesiączką. Co o tym myślicie? Jest jakaś grupa czerwcowych mam bo nie widzę?

Załączniki

• 71019484_374959720073546_6471541414625804288_n.jpg
    71019484_374959720073546_6471541414625804288_n.jpg
    391,3 KB · Wyświetleń: 94
  • 71022713_961112680905287_1197023534472232960_n.jpg
    71022713_961112680905287_1197023534472232960_n.jpg
    127,2 KB · Wyświetleń: 89

Nie wszyscy wiedzą na pewno więc się przedstawię. Mam na imię Asia, mieszkam w Piasecznie k Warszawy. Mam 24 lata, jednego synka Tymonka 2l i dwa psy :))
Od tygodnia jest mi mega niedobrze szczególnie jak coś zjem. Dzisiaj zrobilam test i wyszedł chyba(?) pozytywny.Druga kreska jest ale mega blada. Dodam, że jestem 5 dni przed spodziewaną miesiączką. Co o tym myślicie? Jest jakaś grupa czerwcowych mam bo nie widzę?
Cześć :) kilka dni temu jeszcze nie było grupy czerwcowej bo ja też z tych na granicy i wszystko może się jeszcze przesunąć. Ale tu jest bardzo sympatycznie :)
Kreseczka jest to dobry omen :) gratulacje! ja z własnego doświadczenia radzę Ci zrobić test z beta HCG ale dopiero za 3 dni. Ja zrobiłam za wcześnie i żyłam w pewnym zawieszeniu przez kolejne 2 dni. A przy tak słabej kresce może wyjść bardzo niski wynik bety.

Witaj.
Moim zdaniem druga kreska jest widoczna. Blada, bo jeszcze trochę czasu do dnia miesiączki. Gratulacje i powodzenia!

Jest pozytyw [emoji4]

Cześć :) kilka dni temu jeszcze nie było grupy czerwcowej bo ja też z tych na granicy i wszystko może się jeszcze przesunąć. Ale tu jest bardzo sympatycznie :)
Kreseczka jest to dobry omen :) gratulacje! ja z własnego doświadczenia radzę Ci zrobić test z beta HCG ale dopiero za 3 dni. Ja zrobiłam za wcześnie i żyłam w pewnym zawieszeniu przez kolejne 2 dni. A przy tak słabej kresce może wyjść bardzo niski wynik bety.
Jeśli chodzi o betę to zrobię w przyszłym tyg jeśli dalej testy będą mi wychodzić.
Przyznam, że jestem w lekkim szoku bo w 1 ciąży testy zaczęły mi wychodzić tydzień po spodziewanej @ i nigdy nie były tak blade.

Mnie boli brzuch przez tą biegunkę [emoji2356]

Oj biedaku…
Ja w poprzedniej ciąży miałam cały czas biegunki na poczatku i co nie zjadłam, zwłaszcza z rana to biegunka… Lekarz mi tłumaczył że to kwestia trawienia i tego że układ pokarmowy troszeczkę inaczej funkcjonuje. Doraźnie pomagał mi Węgiel bo tak to bym do pracy nie doszła[emoji12]

Oj biedaku…
Ja w poprzedniej ciąży miałam cały czas biegunki na poczatku i co nie zjadłam, zwłaszcza z rana to biegunka… Lekarz mi tłumaczył że to kwestia trawienia i tego że układ pokarmowy troszeczkę inaczej funkcjonuje. Doraźnie pomagał mi Węgiel bo tak to bym do pracy nie doszła[emoji12]
Też w pierwszej ciąży do 8 tygodnia męczyły mnie biegunki i mój ginekolog tak samo argumentował powód. Przy czym uspokajał, że często to słyszy.

reklama
Ale dużo naskrobałyście [emoji85]

Ja dziś byłam na IP. Od rana bardzo kłuł mnie prawy jajnik, a potem cale podbrzusze. W pracy az zginałam się w pół z bólu, co spowodowalo ze musiałam powiedzieć koleżance o ciąży...
Po dwoch godzinach czekania w koncu lekarz dyzurujacy zbadal mnie i stwierdził że nic niepokojacego nie widzi. Uspokoił mnie i zaznaczyl, że takie bóle odczuwa wiekszosc pacjentek. U mnie dodatkowo dochodzi endometrioza co moze potęgowac ból, z racji tego ze wszystko w srodku się rozciąga.

Plusem jest to, ze lekarz zrobil mi USG i widac juz zarodek [emoji7][emoji7] czynnosc serca rowniez widzialam, ale jest jeszzcze troche za wczesnie, aby dokladnie pomierzyc.

Mdłosci mam teraz rano, na czczo. Po zjedzeniu sniadania troche ustepuja...

Do góry