reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Mam olbrzymi apetyt na wszystko. Ciągle bym jadła owoce frytki chleb to głównie. I śledzie.

Wzdęcia gazy pełny brzuch że spodni nie dopinam

Ja mam -2. I jeśli nie ma odklejania siatkówki można SN

Najpierw sie wyrównały no miałam lewe C prawą D a tetaz jest DD

Norma to tsh do 2,5 umU/ml w pierwszym trymestrze.

Jutro wizyta z usg może usłyszymy serduszko. OM miałam 10.08 z cyklami 25. Więc według OM mamy 46dzien czyli 6t 6d. Zobaczymy co usg jutro pokaże.

Tak, wiem że górna granica to 2,5 ale nie o to chodzi;)

reklama
Hejka :)

Nie wszyscy wiedzą na pewno więc się przedstawię. Mam na imię Asia, mieszkam w Piasecznie k Warszawy. Mam 24 lata, jednego synka Tymonka 2l i dwa psy :))
Od tygodnia jest mi mega niedobrze szczególnie jak coś zjem. Dzisiaj zrobilam test i wyszedł chyba(?) pozytywny.Druga kreska jest ale mega blada. Dodam, że jestem 5 dni przed spodziewaną miesiączką. Co o tym myślicie? Jest jakaś grupa czerwcowych mam bo nie widzę?

Załączniki

• 71019484_374959720073546_6471541414625804288_n.jpg
    71019484_374959720073546_6471541414625804288_n.jpg
    391,3 KB · Wyświetleń: 97
  • 71022713_961112680905287_1197023534472232960_n.jpg
    71022713_961112680905287_1197023534472232960_n.jpg
    127,2 KB · Wyświetleń: 94

Nie wszyscy wiedzą na pewno więc się przedstawię. Mam na imię Asia, mieszkam w Piasecznie k Warszawy. Mam 24 lata, jednego synka Tymonka 2l i dwa psy :))
Od tygodnia jest mi mega niedobrze szczególnie jak coś zjem. Dzisiaj zrobilam test i wyszedł chyba(?) pozytywny.Druga kreska jest ale mega blada. Dodam, że jestem 5 dni przed spodziewaną miesiączką. Co o tym myślicie? Jest jakaś grupa czerwcowych mam bo nie widzę?
Cześć :) kilka dni temu jeszcze nie było grupy czerwcowej bo ja też z tych na granicy i wszystko może się jeszcze przesunąć. Ale tu jest bardzo sympatycznie :)
Kreseczka jest to dobry omen :) gratulacje! ja z własnego doświadczenia radzę Ci zrobić test z beta HCG ale dopiero za 3 dni. Ja zrobiłam za wcześnie i żyłam w pewnym zawieszeniu przez kolejne 2 dni. A przy tak słabej kresce może wyjść bardzo niski wynik bety.

Witaj.
Moim zdaniem druga kreska jest widoczna. Blada, bo jeszcze trochę czasu do dnia miesiączki. Gratulacje i powodzenia!

Jest pozytyw [emoji4]

Cześć :) kilka dni temu jeszcze nie było grupy czerwcowej bo ja też z tych na granicy i wszystko może się jeszcze przesunąć. Ale tu jest bardzo sympatycznie :)
Kreseczka jest to dobry omen :) gratulacje! ja z własnego doświadczenia radzę Ci zrobić test z beta HCG ale dopiero za 3 dni. Ja zrobiłam za wcześnie i żyłam w pewnym zawieszeniu przez kolejne 2 dni. A przy tak słabej kresce może wyjść bardzo niski wynik bety.
Jeśli chodzi o betę to zrobię w przyszłym tyg jeśli dalej testy będą mi wychodzić.
Przyznam, że jestem w lekkim szoku bo w 1 ciąży testy zaczęły mi wychodzić tydzień po spodziewanej @ i nigdy nie były tak blade.

Mnie boli brzuch przez tą biegunkę [emoji2356]

Oj biedaku…
Ja w poprzedniej ciąży miałam cały czas biegunki na poczatku i co nie zjadłam, zwłaszcza z rana to biegunka… Lekarz mi tłumaczył że to kwestia trawienia i tego że układ pokarmowy troszeczkę inaczej funkcjonuje. Doraźnie pomagał mi Węgiel bo tak to bym do pracy nie doszła[emoji12]

Oj biedaku…
Ja w poprzedniej ciąży miałam cały czas biegunki na poczatku i co nie zjadłam, zwłaszcza z rana to biegunka… Lekarz mi tłumaczył że to kwestia trawienia i tego że układ pokarmowy troszeczkę inaczej funkcjonuje. Doraźnie pomagał mi Węgiel bo tak to bym do pracy nie doszła[emoji12]
Też w pierwszej ciąży do 8 tygodnia męczyły mnie biegunki i mój ginekolog tak samo argumentował powód. Przy czym uspokajał, że często to słyszy.

reklama
Ale dużo naskrobałyście [emoji85]

Ja dziś byłam na IP. Od rana bardzo kłuł mnie prawy jajnik, a potem cale podbrzusze. W pracy az zginałam się w pół z bólu, co spowodowalo ze musiałam powiedzieć koleżance o ciąży...
Po dwoch godzinach czekania w koncu lekarz dyzurujacy zbadal mnie i stwierdził że nic niepokojacego nie widzi. Uspokoił mnie i zaznaczyl, że takie bóle odczuwa wiekszosc pacjentek. U mnie dodatkowo dochodzi endometrioza co moze potęgowac ból, z racji tego ze wszystko w srodku się rozciąga.

Plusem jest to, ze lekarz zrobil mi USG i widac juz zarodek [emoji7][emoji7] czynnosc serca rowniez widzialam, ale jest jeszzcze troche za wczesnie, aby dokladnie pomierzyc.

Mdłosci mam teraz rano, na czczo. Po zjedzeniu sniadania troche ustepuja...

Do góry