reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja się staram uspokoić po wczorajszej wizycie teściów... Na dzień dobry dostałam wyklad jaka jestem głupia, że wierzę w tę durna epidemię i 'zabojczg katarek', córeczka im pkkazala wyklejankę, zrobila wirusa i zaczęła opowiadać o nim (no coz tłumacze dziecku, bo pyta czemu zamkneli przedszkole i nie widzi kolegów), to zaczął na mnie wrzeszczeć, że ja jestem debilem, który ogłupia dziecko i wciska mi kity. Z nerwów łzy stanęły mi w oczach i wyszlam do kuchni bo nie dawalam rady z nimi wytrzymać. Ale mąż podziałała, w ciągu 5 min wyszli obrażeni bez pożegnania. Cały dzień chodziłam w nerwach. Uspokoił mnie wyjazd po nosidło i na spacer do lasu, ale w nocy znowu masakra.
Całą noc śniłam, że urodziłam nagle w domu, no tak realne to było, że co chwila sprawdzałam, czy to nie prawda. Tym bardziej, że to dopiero 31 tydzień, a ja nawet nie mam jeszcze torby do szpitala [emoji2962] Od 6 siedziałam i sprawdzalam oraz poprawiałam listę co kupić po wypłacie, ale teraz już mi przeszło i się z tego snu śmieję
Ja się staram uspokoić po wczorajszej wizycie teściów... Na dzień dobry dostałam wyklad jaka jestem głupia, że wierzę w tę durna epidemię i 'zabojczg katarek', córeczka im pkkazala wyklejankę, zrobila wirusa i zaczęła opowiadać o nim (no coz tłumacze dziecku, bo pyta czemu zamkneli przedszkole i nie widzi kolegów), to zaczął na mnie wrzeszczeć, że ja jestem debilem, który ogłupia dziecko i wciska mi kity. Z nerwów łzy stanęły mi w oczach i wyszlam do kuchni bo nie dawalam rady z nimi wytrzymać. Ale mąż podziałała, w ciągu 5 min wyszli obrażeni bez pożegnania. Cały dzień chodziłam w nerwach. Uspokoił mnie wyjazd po nosidło i na spacer do lasu, ale w nocy znowu masakra.
Całą noc śniłam, że urodziłam nagle w domu, no tak realne to było, że co chwila sprawdzałam, czy to nie prawda. Tym bardziej, że to dopiero 31 tydzień, a ja nawet nie mam jeszcze torby do szpitala [emoji2962] Od 6 siedziałam i sprawdzalam oraz poprawiałam listę co kupić po wypłacie, ale teraz już mi przeszło i się z tego snu śmieję
Nie martw się ja też mam nawiedzonych teściów, gdyby nie uderzające podobieństwo stwierdzilabym , ze moj maz zostal adoptowany 😁

reklama
Dzień dobry ja też się wyspałam... Właśnie szukam w necie zastępczych rzeczy poki nie będę mogła ściągnąć z Polski i tym sposobem znalazlam dostawke i przewijak z wanienka nie jest o mój szczyt marzeń, ale będzie służyć na czas kryzysu 🤦‍♀️

Załączniki

• Screenshot_20200322-105037_Chrome.jpg
    Screenshot_20200322-105037_Chrome.jpg
    185,5 KB · Wyświetleń: 93
  • Screenshot_20200322-105039_Chrome.jpg
    Screenshot_20200322-105039_Chrome.jpg
    185,9 KB · Wyświetleń: 97
  • Screenshot_20200322-105145_Chrome.jpg
    Screenshot_20200322-105145_Chrome.jpg
    238 KB · Wyświetleń: 95
Hej dziewczyny powiedzcie mi co zamawiacie z apteki? Jeszcze nie robiłam zamówienia ale tak zastanawiam się dopiero. Napewno krem na odpażenia położna mówiła aby bez cynku był.

Dzień dobry ja też się wyspałam... Właśnie szukam w necie zastępczych rzeczy poki nie będę mogła ściągnąć z Polski i tym sposobem znalazlam dostawke i przewijak z wanienka nie jest o mój szczyt marzeń, ale będzie służyć na czas kryzysu 🤦‍♀️
Dostawke do łóżka ja sama wybralam zamiar lozeczka stacjonarnego ;) wiec ja zakladam ze moja Mala będzie tam do 6 miesiaca spala. Potem ja przesadze na lozeczko. ;) mam nadzieje ze nam to na dobre wyjdzie. Bedzie blisko i mam nsdzieje na szybsze karmienie i nie bede sie stresowac że spi na łóżku z moim mezem który jeat zwykle nieuwazny ☺

Hej, Ja zamówiłam sobie jeszcze koszule do porodu w razie czego... bo nie wiem ile czasu spedze w szpitalu. Po za tym ze starszymi osobami jest najgorzej. Mój tata miał zamknąć sklep , mimo ,że jest wstanie przeżyć bez dochodów w sklepie , sklep nadal otwarty. Mama się boi , mnie serce ściska... No nie przegadasz. U nas w Radomiu dziś pierwszy zgon. Z tymi paczkami w Gemini dziewczyny na FB piszą ,że się długo czeka. Ja powinnam kupić paracetamol bo , po cc bez niego nie byłam w stanie funkcjonować w domu , ale chyba zamówię paczkę...

Głodna jestem ♥️. Robię spagetti na dwa dni. A wczoraj upiekłam drożdżowe ♥️

Hej dziewczyny powiedzcie mi co zamawiacie z apteki? Jeszcze nie robiłam zamówienia ale tak zastanawiam się dopiero. Napewno krem na odpażenia położna mówiła aby bez cynku był.
ŁOOO ja zaszalałam. Na pewno Sól Fizjologiczna w ampułkach. Czopki glicerolowe i z paracetamolem. Katerki rektalne. Espumisan dla niemowląt. Krem z cynkiem na odparzenia, i zwykły z nagietkiem do smarowania. Zasypka z Sylveco. Podklady jednorazowe. Wkładi laktacyjne. Octanisept. Witamina D
I zastanawiam się nad Vibrucolem
Przy pierwszej wszystko się przydało, a w obecnej sytuacji wolę miec niż czekać ponad 2 tygodnie gdy okaże sie potrzebne [emoji1787]

ŁOOO ja zaszalałam. Na pewno Sól Fizjologiczna w ampułkach. Czopki glicerolowe i z paracetamolem. Katerki rektalne. Espumisan dla niemowląt. Krem z cynkiem na odparzenia, i zwykły z nagietkiem do smarowania. Zasypka z Sylveco. Podklady jednorazowe. Wkładi laktacyjne. Octanisept. Witamina D
I zastanawiam się nad Vibrucolem
Przy pierwszej wszystko się przydało, a w obecnej sytuacji wolę miec niż czekać ponad 2 tygodnie gdy okaże sie potrzebne [emoji1787]
A octanusept w jakim celu zapytam bo ja zielona w tych sprawach 😅

A octanusept w jakim celu zapytam bo ja zielona w tych sprawach [emoji28]
Mi położna przy pierwszej poleciła do psikania kikuta pępowinowego, bo odkaża i wysusza, nie drażniac skóry jak np. Spirytus. Niby jest wiele głosów przeciw, ale też wiele za. U młodej kikut zagoił się w niecałe dwa tygodnie (szybciutko), więc mozna powiedziec, że przetestowałam.
Dodatkowo dziala świetnie jako środek antybakteryjny.

Hej. Jak sobie radzicie z infekcjami dróg moczowych? Właśnie od wczoraj mnie zaczęło łapać. muszę jakos do jutra wytrwać i bede dzwonić do mojej lekarki.

reklama
Hej. Jak sobie radzicie z infekcjami dróg moczowych? Właśnie od wczoraj mnie zaczęło łapać. muszę jakos do jutra wytrwać i bede dzwonić do mojej lekarki.
Przede wszystkim duzp pić i jesc i pic żurawine. ;) ja mam juz drugi raz w ciąży. Jeden ze skutkiem na nerke. Wiec nie ma co lekceważyć ale nie ma co panikowac . Nie brać kapieli. Ograniczyc zele do higieny intymnej. Używać swoch recznikow. ;) ale jak.masz to.kedz zurawine. Mozna brac urosept ale to ziołowa kuravja i ttezba dłużej brac aby zadziałało. Najleoiej jutro zrobić mocz i posiew ;)
Duzo pić ciepłego i wody aby przeczyscic pecherz. Kobiety w ciąży, szczegolnie w 3 trukymetsrze mają problem z ikladem moczowym, bo dziecko naciska na pęcherz i nie ma takiej wymiany. Sa zastoje moczu. Dlatheo trzeba pic minimum 2 litry wody (nie liczac innych napoi) ;)

Do góry