reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Pochwalę się nieskromnie, że mam dziś urodziny
Wszystkiego najlepszego ✨🎈

Ja po kwarantanne zabiorę się za zakupy rzeczy do szpitala i pakowanie torby tak żeby na Wielkanoc wszystko było gotowe i czekalo.
👍

ja własnie szukam torby do wózka którą będę mogła zabrać też do szpitala.
bo mam mała walizkę na rzeczy po porodzie.. same pampersy i podpaski to pół walizki 🤷‍♀️
i chciałabym mała torbę na rzeczy na sale - kosmetyczka , coś do jedzenia, woda, koszula, telefon itd
i własnie myślę o takim plecaku do wózka

reklama
Wszystkiego najlepszego ✨🎈

👍

ja własnie szukam torby do wózka którą będę mogła zabrać też do szpitala.
bo mam mała walizkę na rzeczy po porodzie.. same pampersy i podpaski to pół walizki 🤷‍♀️
i chciałabym mała torbę na rzeczy na sale - kosmetyczka , coś do jedzenia, woda, koszula, telefon itd
i własnie myślę o takim plecaku do wózka
Mam torbę skip hop do wózka jako moją szpitalną. Już raz się sprawdziła jak awaryjnie wylądowałam w szpitalu:) teraz ją przepakowałam: dodałam jeszcze jedną piżamę, jeszcze jedne klapki i butelkę dafi. Krakersów mi brakuje i będzie gotowa😂 A poporodową tak jak piszesz: kabinówka gdzie połowa to pieluchy i podkłady..

Ja już dawno posciagalam obrączki 🙈🤦‍♀️
Jutro mam wizytę, zobaczymy ale chyba jest już w dół główką bo jak ma czkawke to czuje ja na pęcherzu 😁
Ja po kwarantanne zabiorę się za zakupy rzeczy do szpitala i pakowanie torby tak żeby na Wielkanoc wszystko było gotowe i czekalo.

Pochwalę się nieskromnie, że mam dziś urodziny i chyba zapamiętam je do końca życia ... nikt nie moze wpasc ... dziecko 3 tydzień w domu... brzuch mi się stawia. Wozek i łóżeczko utknelo w Polsce i nie mam jak sprowadzić 🙈🤷🏼‍♀️ nic tylko świętować 🤣🍾🎂
Lilka! Życzę Ci rzeczywistości piekniejszej od marzeń ❤

Mam torbę skip hop do wózka jako moją szpitalną. Już raz się sprawdziła jak awaryjnie wylądowałam w szpitalu:) teraz ją przepakowałam: dodałam jeszcze jedną piżamę, jeszcze jedne klapki i butelkę dafi. Krakersów mi brakuje i będzie gotowa😂 A poporodową tak jak piszesz: kabinówka gdzie połowa to pieluchy i podkłady..
ja się też martwiałam jak ja pójdę do tego szpitala z 2 torbami i zgrzewka wody a przecież mam butelkę dafi 🙏

zamówiłam 5 najpotrzebniejszych rzeczy z apteki do szpitala - ponad 100 zł i czas oczekiwania nawet 10 dni roboczych :confused:

staram się wszystko co zamawiam zamawiać do paczkomatu, żeby kurier nie musiał do mnie chodzić specjalnie ale nie wszystko się da. Dziś listonosz polecony zostawił w skrzynce zadzwonił tylko ze tam jest list 👍

Ostatnia edycja:
U mnie szpitale mówią żeby w obecnej sytuacji pakować się w jedną większą walizkę. Nie wiem jak rodząc dam radę zaciągnąć ją od wejścia do szpitala na izbę przyjęć... :D na chwilę obecną mężów nawet do szpitala nie wpuszczają

Przewinął się temat prania wyprawki dla maluszków. W którym tyg ciąży jesteście, planujecie zacząć porządki, prac, prasować ubranka. ? U mnie zaraz 33 tc i chyba już pora zacząć tak myślę 🙂

Mogę jedno podpowiedzoec, bo wlasnie leżę 3 dzien w szpitalu gdzie sa porody. Tylko jedna wapolna walizka. Bo polozne to wszystko muszą wnosić z glownego wejścia na oddziały. Najlepiej na kolkach. Widze co sie tutaj dzieje i jakie sa zmęczone. Co chiwle jakies oaczki z dolu przychodza. W Katowicach juz tez zakaz kest rodzinnych porodow. Nikogo nie ma. Strea czuć w powietrzu ale dzoewczyny daja radę;)
Wiec jak macie możliwość to jedna wieksza torba na kolkach. Podllady, pampersy, inne rzeczy najleoiej rozpakować i wziąć po kilka sztuk. ;) zgodnie z rozpiska szpitala. 🙂

Sto lat, sto lat! Wszystkiego najlepszego :)
Takie urodziny będziesz miała tylko raz w życiu (oby) :D upij się jakimś soczkiem :p
Ja już dawno posciagalam obrączki [emoji85][emoji2356]
Jutro mam wizytę, zobaczymy ale chyba jest już w dół główką bo jak ma czkawke to czuje ja na pęcherzu [emoji16]

Pochwalę się nieskromnie, że mam dziś urodziny i chyba zapamiętam je do końca życia ... nikt nie moze wpasc ... dziecko 3 tydzień w domu... brzuch mi się stawia. Wozek i łóżeczko utknelo w Polsce i nie mam jak sprowadzić [emoji85][emoji2372] nic tylko świętować [emoji1787][emoji898][emoji512]

reklama
Dziewczyny które mają butelkę dafi, warto? Właśnie wpadłam dziś na pomysł że sobie sprawie zamiast targac zgrzewkę wody do szpitala i później martwić się że mi braknie..

Do góry