reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Właśnie pamiętam, że tak miałam w pierwszej ciąży, ale w ostatnim miesiącu. Wtedy w ogóle strasznie mi się woda gromadziła, przytyłam 6kg w 4 tyg... Nie mogłam dopiąć kozaków nagle. Czasem mam wrażenie, że ktoś całkiem przejął kontrolę nad moim ciałem... Już tak bardzo chciałabym być w odpowiednim terminie i urodzić😩
Ja mam we srode ważenie az się boje co to bedzie chciałam zmieścić się do porodu w 10 kg, ale ta kwarantanna k... Nie pomaga 🙈😁🤣

reklama
Właśnie pamiętam, że tak miałam w pierwszej ciąży, ale w ostatnim miesiącu. Wtedy w ogóle strasznie mi się woda gromadziła, przytyłam 6kg w 4 tyg... Nie mogłam dopiąć kozaków nagle. Czasem mam wrażenie, że ktoś całkiem przejął kontrolę nad moim ciałem... Już tak bardzo chciałabym być w odpowiednim terminie i urodzić😩
Zimowych butów już nie dopinam. Chodzę tylko z adidasach. Odciskają mi się skarpetki. Rano budze się z odciśniętą pościelą na brzuchu, plecach, rekach... To od zbierającej się wody 🤷‍♀️ taki urok końcówki.
U mnie 35 tc + 14 kg

@Karolina1988* spokojnie. Przecież jutro możesz jej napisać SMS przypominający

Możecie się śmiać ale dziś wyszłam do biedronki w swoich gumowych rękawiczkach ...stoję przy owocach biorę raz dwa banany kiwi itp. odzywa się starszy Pan co sieje Pani panikę po co te rękawiczki Pani 🤦 i nagle starsza Psni właśnie przez takich młodych jak Wy taka panika jest 😠 kulturalnie odpowiedziałam przepraszam ale czy to Państwa boli? Oprócz siebie dbsm o swoje nienarodzone dziecko i o innych a Państwo co robią zamiast siedzieć w domu na dupach i chronić innych ? 🤷 Masakra 🙄

Możecie się śmiać ale dziś wyszłam do biedronki w swoich gumowych rękawiczkach ...stoję przy owocach biorę raz dwa banany kiwi itp. odzywa się starszy Pan co sieje Pani panikę po co te rękawiczki Pani 🤦 i nagle starsza Psni właśnie przez takich młodych jak Wy taka panika jest 😠 kulturalnie odpowiedziałam przepraszam ale czy to Państwa boli? Oprócz siebie dbsm o swoje nienarodzone dziecko i o innych a Państwo co robią zamiast siedzieć w domu na dupach i chronić innych ? 🤷 Masakra 🙄
Maz mówił że przez okno w pracy to dziś spacerujące widział tylko starsze osoby.. W sklepach w kolejkach starsi.. No cóż selakcja naturalna 🤷‍♀️

Dziewczyny, właśnie odebrałam wyniki i wszystko w normie poza jakimiś szczawianami wapnia w moczu 🙈
wyczytalam, że to może być zapalenie dróg moczowych... Miała któraś takie wyniki?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, puchną Wam palce u rąk? Od dwóch dni budzę sięw nocy z bólem stawów w palcach, dzisiaj przyuważyłam, że są opuchnięte. Naczytałam się oczywiście internetów, wyczytałam coś o zatruciu ciążowym i już sama nie wiem co myśleć.
Mi palce puchną w nocy, po południu obrzęk schodzi. Mam tak od II trymestru. Rano ok 7ej ważę więcej niż w południe, bo woda mi schodzi.

do mnie dzis dzwonili potwierdzic srodową wizytę, póki co nie odwołują ale zaznaczyli ze męża nie wpuszczą. Mamy 3 ptenatalne i UKG serduszka - chyba bym się zapłakała gdyby mi to odwołali.

Dziewczyny wydaje mi się że któraś tu już polecała koszule do karmienia ale nie mogę znaleźć... możecie polecić coś taniego i fajnego coby nie przepłacać? :)

Jeśli chodzi o koszule do karmienia polecam bardzo naszsmyk, nie mylić z popularnym Smykiem. Naszsmyk ma polskie produkty i jest bardzo tani.

Ja też dzisiaj drżałam o wizytę, bo miałam usg III trymestru u swojego lekarza. Na szczęście wizyta się odbyła. Mój grubasek przestał być grubaskiem i teraz będziemy go nazywać szczypiorem 😜 30+3 i waży 1376g Ma małe nóżki, jak my, więc nie ma bata, jest nasz 😀

Trochę się ucieszyłam, że jest malutki, bo to oznacza że będę mogła rodzić siłami natury. Taka ze mnie maDka 😂

Przepływy ok, łożysko też 😀 za to mózg ma do przodu, czyli będzie mądrą bestią 😉

Dokładne tak, ja jak wracałam od lekarza mijałam pełne boiska. I nie tylko dzieci grały, ale też dorośli!!! Masakra😳

A u nas w sklepie osiedlowym, jest nakaz zakładania jednorazowych rękawiczek, a w aptece, trzeba stawać na wyznaczonej linii. Póki co wszyscy z klientów, których widziałam, się do tego stosują 😉

Dziewczyny, właśnie odebrałam wyniki i wszystko w normie poza jakimiś szczawianami wapnia w moczu 🙈
wyczytalam, że to może być zapalenie układu moczowego... Miała któraś takie wyniki?
Mój mąż miał szczawiany wapnia przy kamicy nerkowej. A zalecenia jakie miał, to pić i jeszcze raz pić, minimum 3litry wody i ograniczyć produkty bogate w szczawiany. Jeszcze brał fitolizynę, no ale on w ciąży nie był 😜😂

wyczytalam, że to może być zapalenie dróg moczowych... Miała któraś takie wyniki?
Szczawiany to raczej skłonności do kamicy nerkowej. Ja niestety mam i szczawiany mi wychodzą cały czas. Tak jak dziewczyny piszą, trzeba dużo pić i ograniczyć między innymi kakao, kawę, orzechy itp.

Mnie też od kilku dni drętwieją palce w nocy, w dzień jest lepiej ale czuć że jest inaczej niż zwykle

Jak sobie radzicie ze skurczami ? Na szczęście nie mam często raz na dzień, ale są dość mocne ze kroka zrobic nie mogę...

reklama
Do góry