Czy wasze dzieciaczki już obróciły się główki w dół? Jestem po USG 3 trymestru i synkowi się nie spieszy bardzo. Zaraz kończę 32 tydz, jeszcze ma trochę czasu. Jeżeli do 37 tyg się nie obróci lekarz powiedział że planowane CC. Chciałabym próbować SN. Martwię się tym trochę
Poza tym moje dziecko waży ponad 1700 gr i rozwija się prawidłowo. A jak u Was?
W piątek wg USG mały ważył ponad 1500 gram i przepowiednia jeśli dotrzymam- 3800 g. Ułożył się już główką do wyjścia ale w moim przypadku nie wiem czy to nie przyczyna skracającej, otwierającej się szyjki i gotowości organizmu do porodu
.
Kiedy usłyszałam o jego pozycji, zapytałam doktorowej czy to normalne ułożenie, czy aby nie za szybko się przekręca, to odpowiedziała że na tym etapie ciąży każde ułożenie jest normalne
Wszystkiego Najlepszego, zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń oraz szczęśliwego rozwiązania! ❤
Przepraszam że spóźnione
[/QUOTE]
Dziewczyny które mają butelkę dafi, warto? Właśnie wpadłam dziś na pomysł że sobie sprawie zamiast targac zgrzewkę wody do szpitala i później martwić się że mi braknie..
Też posiadam i stwierdzam że warto
tylko musisz dokładnie czytać instrukcję jak przygotować ją do spożywania wody, oraz polecam uważać na "ściskanie" butelki bo moja już się odkształciła
Mała odwróciła się plecami także widziałam tylko tył głowy, rękę i nogę... Uparte to małe takie. Szyjka okazało się że ma 3 cm i niby jest ok ale ginekolog wolałaby żeby były dłuższa, stwierdziła, że tragedii nie ma ale ona zaleca odpoczynek i żadnych długich spacerów, a najlepiej siedzieć w domu na dupie (to już moja interpretacja
). Ale oczywiście dzisiaj przed wizytą zachciało mi się myć podłogę w kotłowni... 3 razy... bo taka zapaskudzona i w sumie to trochę płytek wyszorowałam klęcząc.... Debil no debil jak nic. No to teraz mam za swoje, leżeć i odpoczywać.
Wiem doskonale co czujesz...
U mnie stwierdzono niewydolność szyjki, nakazano leżeć plackiem a wczoraj po telefonicznej konsultacji ze swoją prowadzącą (która również odwołała wizytę na czwartek) kazała zgłosić się do szpitala bo z taką szyjką nie dotrzymam ciąży
Gdyby nie strach, już bym latała z myciem okien, szafek i odbieraniem wyprawki małego w paczkomatach
Wczoraj pierwszy raz w życiu miałam konsultację telefoniczną z lekarzami
diabetolog i moja gin.
Powiedzcie mi kobietki, te które miały pessar, jakim wiekiem ciąży lekarze się sugerują przy jego zakładaniu? Według OM czy USG? I do jakiego czasu go zakładają?
W obecnej sytuacji, ciągle z tyłu głowy mam przymusowe leżenie w szpitalu na podtrzymaniu, co powiem szczerze paraliżuje mnie w czasach jakie mamy...