reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Ja mam kilka razy ale lajtowe

@Pszczoła2020 zamówiłam właśnie 2 koszule z dolce sonno bo cena spoko a skoro nikt mnie nie odwiedzi w szpitalu to po co lepsza 😂
One są na prawdę spoko. Nie jestem fanką koszul nocnych ale te przynajmniej nie są obciachowe i są dobrej jakości. Wstydu na oddziale mie będzie;) A ja jeszcze przy córce lipcóweczce całe lato po porodzie w nich spałam bo do karmienia były super

Czy wasze dzieciaczki już obróciły się główki w dół? Jestem po USG 3 trymestru i synkowi się nie spieszy bardzo. Zaraz kończę 32 tydz, jeszcze ma trochę czasu. Jeżeli do 37 tyg się nie obróci lekarz powiedział że planowane CC. Chciałabym próbować SN. Martwię się tym trochę😕Poza tym moje dziecko waży ponad 1700 gr i rozwija się prawidłowo. A jak u Was?🙂

Czy wasze dzieciaczki już obróciły się główki w dół? Jestem po USG 3 trymestru i synkowi się nie spieszy bardzo. Zaraz kończę 32 tydz, jeszcze ma trochę czasu. Jeżeli do 37 tyg się nie obróci lekarz powiedział że planowane CC. Chciałabym próbować SN. Martwię się tym trochę😕Poza tym moje dziecko waży ponad 1700 gr i rozwija się prawidłowo. A jak u Was?🙂

Mój już od kilku tygodni czka mi w pochwie 😜 Dzisiaj na usg miałam potwierdzenie, że jest główką w dół, tyle że leży trochę po skosie, co zresztą widać po brzuchu, bo tyłek wypina po prawej stronie ❤️

Ale liczę się z tym, że może jeszcze zmienić pozycję i to parę razy. Póki co cieszę się, że wziął sobie do serca, że chce urodzić siłami natury i przystopował z tłuszczykiem 😜 Aczkolwiek pewnie będę pluć sobie w brodę na porodówce i błagać o CC 😂

Niektóre dzieciątka potrafią się dopiero na parę dni przed porodem ustawić główką w dół, także bądź dobrej myśli 😉

Pożegnałam się z obrączka i pierścionki em zaręczynowym. Jak nosiłam to ciągle mi drętwiała prawa dłoń, się trochę dziwiłam że tylko prawa.. Zdjęłam biżuterie i spokój. Pogodzimy się po cięciu [emoji2960] a napuchniete ciągle, u stóp trochę też
Dziewczyny, puchną Wam palce u rąk? Od dwóch dni budzę sięw nocy z bólem stawów w palcach, dzisiaj przyuważyłam, że są opuchnięte. Naczytałam się oczywiście internetów, wyczytałam coś o zatruciu ciążowym i już sama nie wiem co myśleć.

Mój na usg niby był główka w dół. Chociaż mam wrażenie że to się jeszcze zmienia. Wazyl 2200, więc Będzie dużym dzieckiem w porównaniu do sióstr :)
Czy wasze dzieciaczki już obróciły się główki w dół? Jestem po USG 3 trymestru i synkowi się nie spieszy bardzo. Zaraz kończę 32 tydz, jeszcze ma trochę czasu. Jeżeli do 37 tyg się nie obróci lekarz powiedział że planowane CC. Chciałabym próbować SN. Martwię się tym trochę[emoji53]Poza tym moje dziecko waży ponad 1700 gr i rozwija się prawidłowo. A jak u Was?[emoji846]

Moja główką w dół od 28 tygodnia (i leży na skos), ale lekarka mówiła, że jeszcze może jej się zdarzyć zmiana. Tylko dla mnie to nie ma zbyt wielkiego znaczenia, bo muszę mieć planowane cesarskie cięcie, choć moja gin wspomniała, że dla nich przy wyciąganiu dziecka w cc nie jest to bez znaczenia. Są pewne rodzaje położenia, które im to utrudniają :)

Wspomniałyście o opuchniętych dłoniach - też ma codziennie po nocy. Po około godzinie jak wstanę ustępuje.

Mój mały główką obrócony już długo, na połówkowym jeszcze miednicowo był a od następnej wizyty za każdym razem w dół i wygląda, ze już tak zostanie.
Mi jakoś palce nie puchną, obrączkę i pierścionek łatwo zdejmuje Chociaż tak przypadłość mnie w ciąży na razie omija ;)
Ja wczoraj zaczęłam ogarniać wyprawkę kosmetyczno - higieniczną w necie, wszystko mam wybrane tylko kliknąć i kupić, Co prawda to dopiero 30tc ale postanowiłam powolutku zacząć się przygotowywać. Dzisiaj robię miejsce w szufladach na ciuchy małego i potem zaczynam pranie i prasowanie delikatne.

Ja już dawno posciagalam obrączki 🙈🤦‍♀️
Jutro mam wizytę, zobaczymy ale chyba jest już w dół główką bo jak ma czkawke to czuje ja na pęcherzu 😁
Ja po kwarantanne zabiorę się za zakupy rzeczy do szpitala i pakowanie torby tak żeby na Wielkanoc wszystko było gotowe i czekalo.

Pochwalę się nieskromnie, że mam dziś urodziny i chyba zapamiętam je do końca życia ... nikt nie moze wpasc ... dziecko 3 tydzień w domu... brzuch mi się stawia. Wozek i łóżeczko utknelo w Polsce i nie mam jak sprowadzić 🙈🤷🏼‍♀️ nic tylko świętować 🤣🍾🎂

reklama
Ja już dawno posciagalam obrączki 🙈🤦‍♀️
Jutro mam wizytę, zobaczymy ale chyba jest już w dół główką bo jak ma czkawke to czuje ja na pęcherzu 😁
Ja po kwarantanne zabiorę się za zakupy rzeczy do szpitala i pakowanie torby tak żeby na Wielkanoc wszystko było gotowe i czekalo.

Pochwalę się nieskromnie, że mam dziś urodziny i chyba zapamiętam je do końca życia ... nikt nie moze wpasc ... dziecko 3 tydzień w domu... brzuch mi się stawia. Wozek i łóżeczko utknelo w Polsce i nie mam jak sprowadzić 🙈🤷🏼‍♀️ nic tylko świętować 🤣🍾🎂
🥳🥳Sto lat @Lilka455 , zdrowia przede wszystkim, obyś następne urodziny mogła świętować hucznie i w otoczeniu bliskich i przyjaciół !!!

Do góry