reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja już dawno posciagalam obrączki 🙈🤦‍♀️
Jutro mam wizytę, zobaczymy ale chyba jest już w dół główką bo jak ma czkawke to czuje ja na pęcherzu 😁
Ja po kwarantanne zabiorę się za zakupy rzeczy do szpitala i pakowanie torby tak żeby na Wielkanoc wszystko było gotowe i czekalo.

Pochwalę się nieskromnie, że mam dziś urodziny i chyba zapamiętam je do końca życia ... nikt nie moze wpasc ... dziecko 3 tydzień w domu... brzuch mi się stawia. Wozek i łóżeczko utknelo w Polsce i nie mam jak sprowadzić 🙈🤷🏼‍♀️ nic tylko świętować 🤣🍾🎂
Wszystkiego najlepszego😁 szczęścia, miłości, zdrowia i co teraz też ważne spokoju. Aby wszystko dobrze się skończyło. Mama i dzieciątko byli cali i zdrowi. Sto lat 🎂

reklama
Dziewczyny które mają butelkę dafi, warto? Właśnie wpadłam dziś na pomysł że sobie sprawie zamiast targac zgrzewkę wody do szpitala i później martwić się że mi braknie..
Warto. Już 3 lata moja rodzina używa. Na wakacje niezastąpiona niezależnie czy wyjazdowe czy po prostu na plażę. 2 ugotowaliśmy w zmywarce ale dokupiliśmy nowe

Ja już mam dawno poprane i poprasowane. Teraz w 35tc już bym nie wystala przy żelazku 🤷‍♀️

Ja jestem bardzo zadowolona z tej butelki.
Kupiłam ją żeby ograniczyć plastik i mieć większą motywację w pracy do picia wody.
Muszę tylko filtr teraz wymienić.

No tak ale kilka sztuk rzeczy można zabrać jak będzie miał kto ci donieść albo mając pewność że wyjdziesz po 48h a tak...

Ile pampersów zabrać? Nie znam się. Ta mała paczka 28 szt to chyba wystarczy albo nawet za dużo.
1 paczka podpasek też nie wiem czy mi starczy ale to już trudno będą musieli mi dać szpitalne.
Dobrze ze ja nie muszę brać ubranek dla dziecka 💪

Cześć mamusie:)

wiem, ze już dość późno, ale nie umiałam zebrać się w sobie, żeby się zarejestrować 😂 u nas termin na 22 maj, obecnie 30+5 :)

z racji tego, ze to pierwsze dziecko, jestem kompletnie zielona w kwestii wyprawki(oprócz tego co powie internet :p), stąd tez mam kilka pytań i wierzę, że mi pomożecie :)
1. Czy konieczne jest kupowanie pościeli już na start? Na początek mam dość spory kosz Mojżesza, mam do niego materac i prześcieradła, myślałam żeby małego układać w rożku, śpiworku lub nawet tylko kocykiem przykrywać (chociaż w domu mamy bardzo ciepło wiec prawdopodobnie tylko pieluszka wystarczy), więc się zastanawiam 🧐
2. Laktator - kupować już przed porodem czy lepiej ocenić sytuacje po i wtedy kupić?
3. Monitor oddechu - podobne pytanie jak z laktatorem, inwestować jeszcze przed porodem? Czy zbędny wydatek na początek?
4. Czy do wózka (gondoli) jest dziecku potrzebna jakaś poduszka? Z tego co zdążyłam wyczytać maluszek powinien być raczej na płaskiej powierzchni, ale roi się tez od mam, które już kupują poduszki do gondoli wiec nie wiem 😒

Narazie tyle przyszło mi na myśl, bardzo na Was liczę i już z góry dziękuje za każdą pomoc 🥰 pozdrawiam 😘

Cześć mamusie:)

wiem, ze już dość późno, ale nie umiałam zebrać się w sobie, żeby się zarejestrować 😂 u nas termin na 22 maj, obecnie 30+5 :)

z racji tego, ze to pierwsze dziecko, jestem kompletnie zielona w kwestii wyprawki(oprócz tego co powie internet :p), stąd tez mam kilka pytań i wierzę, że mi pomożecie :)
1. Czy konieczne jest kupowanie pościeli już na start? Na początek mam dość spory kosz Mojżesza, mam do niego materac i prześcieradła, myślałam żeby małego układać w rożku, śpiworku lub nawet tylko kocykiem przykrywać (chociaż w domu mamy bardzo ciepło wiec prawdopodobnie tylko pieluszka wystarczy), więc się zastanawiam 🧐
2. Laktator - kupować już przed porodem czy lepiej ocenić sytuacje po i wtedy kupić?
3. Monitor oddechu - podobne pytanie jak z laktatorem, inwestować jeszcze przed porodem? Czy zbędny wydatek na początek?
4. Czy do wózka (gondoli) jest dziecku potrzebna jakaś poduszka? Z tego co zdążyłam wyczytać maluszek powinien być raczej na płaskiej powierzchni, ale roi się tez od mam, które już kupują poduszki do gondoli wiec nie wiem 😒

Narazie tyle przyszło mi na myśl, bardzo na Was liczę i już z góry dziękuje za każdą pomoc 🥰 pozdrawiam 😘
Pościel niepotrzebna (kocyki), będzie coraz cieplej
Laktator dobrze mieć. Kupiłam "może się przyda" a już w szpitalu uratował mi laktację
Monitor oddechu tylko przy wcześniakach i wadach serduszka. Opinia pediatry
Poduszka niepotrzebna, wręcz zdrowiej bez. Niektórzy wkładają poduszkę-motylka żeby się głowa nie turlała na wertepach ale można to samo zrobić pieluszką

Laktator dobrze mieć. Kupiłam "może się przyda" a już w szpitalu uratował mi laktację
Poduszka niepotrzebna, wręcz zdrowiej bez. Niektórzy wkładają poduszkę-motylka żeby się głowa nie turlała na wertepach ale można to samo zrobić pieluszką
Amen! 😁

reklama
Super dziękuje pięknie za odpowiedz! A to na początek wystarczy laktator ręczny czy inwestować od razu w elektryczny?

Do góry