Cześć mamusie
wiem, ze już dość późno, ale nie umiałam zebrać się w sobie, żeby się zarejestrować
u nas termin na 22 maj, obecnie 30+5
z racji tego, ze to pierwsze dziecko, jestem kompletnie zielona w kwestii wyprawki(oprócz tego co powie internet
), stąd tez mam kilka pytań i wierzę, że mi pomożecie
1. Czy konieczne jest kupowanie pościeli już na start? Na początek mam dość spory kosz Mojżesza, mam do niego materac i prześcieradła, myślałam żeby małego układać w rożku, śpiworku lub nawet tylko kocykiem przykrywać (chociaż w domu mamy bardzo ciepło wiec prawdopodobnie tylko pieluszka wystarczy), więc się zastanawiam
2. Laktator - kupować już przed porodem czy lepiej ocenić sytuacje po i wtedy kupić?
3. Monitor oddechu - podobne pytanie jak z laktatorem, inwestować jeszcze przed porodem? Czy zbędny wydatek na początek?
4. Czy do wózka (gondoli) jest dziecku potrzebna jakaś poduszka? Z tego co zdążyłam wyczytać maluszek powinien być raczej na płaskiej powierzchni, ale roi się tez od mam, które już kupują poduszki do gondoli wiec nie wiem
Narazie tyle przyszło mi na myśl, bardzo na Was liczę i już z góry dziękuje za każdą pomoc
pozdrawiam