reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja już dawno posciagalam obrączki 🙈🤦‍♀️
Jutro mam wizytę, zobaczymy ale chyba jest już w dół główką bo jak ma czkawke to czuje ja na pęcherzu 😁
Ja po kwarantanne zabiorę się za zakupy rzeczy do szpitala i pakowanie torby tak żeby na Wielkanoc wszystko było gotowe i czekalo.

Pochwalę się nieskromnie, że mam dziś urodziny i chyba zapamiętam je do końca życia ... nikt nie moze wpasc ... dziecko 3 tydzień w domu... brzuch mi się stawia. Wozek i łóżeczko utknelo w Polsce i nie mam jak sprowadzić 🙈🤷🏼‍♀️ nic tylko świętować 🤣🍾🎂
Wszystkiego najlepszego😁 szczęścia, miłości, zdrowia i co teraz też ważne spokoju. Aby wszystko dobrze się skończyło. Mama i dzieciątko byli cali i zdrowi. Sto lat 🎂

reklama
Dziewczyny które mają butelkę dafi, warto? Właśnie wpadłam dziś na pomysł że sobie sprawie zamiast targac zgrzewkę wody do szpitala i później martwić się że mi braknie..
Warto. Już 3 lata moja rodzina używa. Na wakacje niezastąpiona niezależnie czy wyjazdowe czy po prostu na plażę. 2 ugotowaliśmy w zmywarce ale dokupiliśmy nowe

Ja już mam dawno poprane i poprasowane. Teraz w 35tc już bym nie wystala przy żelazku 🤷‍♀️

Ja jestem bardzo zadowolona z tej butelki.
Kupiłam ją żeby ograniczyć plastik i mieć większą motywację w pracy do picia wody.
Muszę tylko filtr teraz wymienić.

No tak ale kilka sztuk rzeczy można zabrać jak będzie miał kto ci donieść albo mając pewność że wyjdziesz po 48h a tak...

Ile pampersów zabrać? Nie znam się. Ta mała paczka 28 szt to chyba wystarczy albo nawet za dużo.
1 paczka podpasek też nie wiem czy mi starczy ale to już trudno będą musieli mi dać szpitalne.
Dobrze ze ja nie muszę brać ubranek dla dziecka 💪

Cześć mamusie:)

wiem, ze już dość późno, ale nie umiałam zebrać się w sobie, żeby się zarejestrować 😂 u nas termin na 22 maj, obecnie 30+5 :)

z racji tego, ze to pierwsze dziecko, jestem kompletnie zielona w kwestii wyprawki(oprócz tego co powie internet :p), stąd tez mam kilka pytań i wierzę, że mi pomożecie :)
1. Czy konieczne jest kupowanie pościeli już na start? Na początek mam dość spory kosz Mojżesza, mam do niego materac i prześcieradła, myślałam żeby małego układać w rożku, śpiworku lub nawet tylko kocykiem przykrywać (chociaż w domu mamy bardzo ciepło wiec prawdopodobnie tylko pieluszka wystarczy), więc się zastanawiam 🧐
2. Laktator - kupować już przed porodem czy lepiej ocenić sytuacje po i wtedy kupić?
3. Monitor oddechu - podobne pytanie jak z laktatorem, inwestować jeszcze przed porodem? Czy zbędny wydatek na początek?
4. Czy do wózka (gondoli) jest dziecku potrzebna jakaś poduszka? Z tego co zdążyłam wyczytać maluszek powinien być raczej na płaskiej powierzchni, ale roi się tez od mam, które już kupują poduszki do gondoli wiec nie wiem 😒

Narazie tyle przyszło mi na myśl, bardzo na Was liczę i już z góry dziękuje za każdą pomoc 🥰 pozdrawiam 😘

Cześć mamusie:)

wiem, ze już dość późno, ale nie umiałam zebrać się w sobie, żeby się zarejestrować 😂 u nas termin na 22 maj, obecnie 30+5 :)

z racji tego, ze to pierwsze dziecko, jestem kompletnie zielona w kwestii wyprawki(oprócz tego co powie internet :p), stąd tez mam kilka pytań i wierzę, że mi pomożecie :)
1. Czy konieczne jest kupowanie pościeli już na start? Na początek mam dość spory kosz Mojżesza, mam do niego materac i prześcieradła, myślałam żeby małego układać w rożku, śpiworku lub nawet tylko kocykiem przykrywać (chociaż w domu mamy bardzo ciepło wiec prawdopodobnie tylko pieluszka wystarczy), więc się zastanawiam 🧐
2. Laktator - kupować już przed porodem czy lepiej ocenić sytuacje po i wtedy kupić?
3. Monitor oddechu - podobne pytanie jak z laktatorem, inwestować jeszcze przed porodem? Czy zbędny wydatek na początek?
4. Czy do wózka (gondoli) jest dziecku potrzebna jakaś poduszka? Z tego co zdążyłam wyczytać maluszek powinien być raczej na płaskiej powierzchni, ale roi się tez od mam, które już kupują poduszki do gondoli wiec nie wiem 😒

Narazie tyle przyszło mi na myśl, bardzo na Was liczę i już z góry dziękuje za każdą pomoc 🥰 pozdrawiam 😘
Pościel niepotrzebna (kocyki), będzie coraz cieplej
Laktator dobrze mieć. Kupiłam "może się przyda" a już w szpitalu uratował mi laktację
Monitor oddechu tylko przy wcześniakach i wadach serduszka. Opinia pediatry
Poduszka niepotrzebna, wręcz zdrowiej bez. Niektórzy wkładają poduszkę-motylka żeby się głowa nie turlała na wertepach ale można to samo zrobić pieluszką

Laktator dobrze mieć. Kupiłam "może się przyda" a już w szpitalu uratował mi laktację
Poduszka niepotrzebna, wręcz zdrowiej bez. Niektórzy wkładają poduszkę-motylka żeby się głowa nie turlała na wertepach ale można to samo zrobić pieluszką
Amen! 😁

reklama
Super dziękuje pięknie za odpowiedz! A to na początek wystarczy laktator ręczny czy inwestować od razu w elektryczny?

Do góry