reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Mamy jak dajecie radę w ciąży i opiekując się dosyć malym dzieckiem. Oczekujac na pierwsze dziecko ma się dużo czasu na odpoczynek, a w kolejnej ciąży z takim 2-3 letnim szkrabem nie jest już tak lekko.
Ja mam roczniaka, 4-latka i 10-latka. Lekko nie jest, ale daje rade. Nie mam wyjscia. Duzo odpuszczam, w domu sajgon, czesto spie z malym i jakos leci. Tragedii nie ma.

reklama
U mnie wizyta 5.03 i pewnie też dopiero wtedy umówimy się na usg. Jutro kończę 30 tydzień
Mamusie miałyście już badanie USG w trzecim trymestrze lub macie zaplanowane. W którym dokładnie tyg ciąży? U mnie 30 tydz, wizyta u lekarza 4.03( 29 t 6 d) i wtedy mamy się umówić dopiero na badanie USG prywatnie również do lekarza prowadzącego. Zaraz 31 tydz i tak myślę czy to nie za późno na to badanie licząc że napewno 2 tydz będę czekać jak nie więcej.

Dziewczyny, a macie obawy jak to będzie po porodzie? Ja już chce dzidzie przy sobie i nie mogę się doczekać porodu ale też zaczynam myśleć nad tym jak to będzie.. 🙈 mam na myśli kolejne obowiązki... :)

Dziewczyny, a macie obawy jak to będzie po porodzie? Ja już chce dzidzie przy sobie i nie mogę się doczekać porodu ale też zaczynam myśleć nad tym jak to będzie.. 🙈 mam na myśli kolejne obowiązki... :)
Nie, nie boję się tego co będzie po :)
boję się samego porodu jeszcze nie jestem na to gotowa 😅

Ja zaczynam sie cieszyc tym ze mam spory brzuszek 😃 lubie ten stan. Ciężkie chodzenie. Meczenie się, l4 😃 czuje sie cudnie chociaz ociezale ;) i mysle ze te 2 miesiące beda po to abym się nim nacieszyć. ;) nad samym porodem tez już zaczynam myśleć. Troche mnie przeraża fakt ze po takim wyzwaniu trezba bedzie się tak szybko ogarnąć. ;) A tutaj leżę, odpoczywam, oglądam netflixa, chodze spać i wstaje o ktorej chce. ;) szkoda mi tego troche;/ maz jak widzi moj brzuch to mówi: " wczoraj nie byl taki duży! Wez mnie nie stresuj! " 😅😂 padam ze śmiechu. Przejmuje sie mój ukochany . Cieszę się z tego. ;)

Wiem, że wtedy moje "życie" się jakoś ustabilizuje. Teraz prowadzę dzieci do przedszkola (choć ja prowadzę tylko jak mój mąż ma 1 zm) i do minimum 15 leniuchuje. (leżę, śpię) ogarniam chatę aby aby. Jakiś szybki obiad przygotuje i tyle. A przy dziecku będzie to wyglądac całkiem inaczej :)
Dziewczyny, a macie obawy jak to będzie po porodzie? Ja już chce dzidzie przy sobie i nie mogę się doczekać porodu ale też zaczynam myśleć nad tym jak to będzie.. [emoji85] mam na myśli kolejne obowiązki... :)

Mamy jak dajecie radę w ciąży i opiekując się dosyć malym dzieckiem. Oczekujac na pierwsze dziecko ma się dużo czasu na odpoczynek, a w kolejnej ciąży z takim 2-3 letnim szkrabem nie jest już tak lekko.
Ja się bałam na początku, a teraz dziękuję Bogu ,że córcia jest. Czasem jest ciężko , ale serio dzięki niej mam siłę się ruszać. Muszę być aktywna ,żeby za nią nadążyć. U mnie zaczęłam już 8 miesiąc. W pierwszej ciąży miałam już ok 15-16 kg na plusie , teraz 4. Więc to samo mówi za siebie.

Ja czekam już z niecierpliwością na poród. Właśnie usnąć nie mogę i mam skurcze przepowiadające. Jutro zamawiam rzeczy do torby szpitalnej , bo zleci chwila moment. Chce.miec już maleństwo przy sobie.

Może kobiecie i matce nie przystoi, ale ja nie lubię być w ciąży. Oczywiście cieszą mnie pierwsze ruchy i na każde usg czekam jak na szpilkach. Ale w codzienności to nie dla mnie. Jestem osobą, aktywna i cholera mnie bierze jak po kilku schodach cierpną mi nogi i muszę stanąć bo się duszę 🤣🤣🤣🙈 nie lubię jak z mojego ciała robi się taka galaretka w pierwszej ciąży bylam przerażona jak bardzo wszystko się zmienia , teraz przynajmniej wiem , ze za pół roku będzie po staremu. Ale i tak tęsknię za samodzielnośćia i możliwością obciecia sobie samej paznokci u nóg. A porodu się nie boję, tzn jest lek czy wszystko pójdzie ok , ale tak jest ze wszystkim w życiu. Drugi maluszek w domu to będzie wyzwanie, ale już poza brzuszkiem więc i hormony zejdą i kg zejdą, zmęczenie pojdzie w niepamięć bo adrenalina zrobi pewnie swoje przez piersze dni. Bardziej się boję tego, jak moje starsze dziecko przejmie siostre bo jest bardzo przywiązany taki maminy synuś 😁

reklama
Mnie nie przeraża ani poród, ani wyzwania potem. Cieszę się rosnącym brzuchem i wszelkimi niedogodnościami z tym związanymi. Ale pewnie dlatego, że to moja pierwsza ciąża i jeszcze nie poznałam smaku porodu SN 😂😂😂

A ogólnie czuję się dość kiepsko fizycznie od kilku dni. Boli mnie głowa, zatoki, czasami promieniuje na uszy. Boli brzuch, plecy, stawy i tylko w zasadzie tyłek mnie nie boli 😜 A nie, przepraszam - boli. Zapomniałam o hemoroidach 😂😂😂 Na nic nie mam siły, kiepsko sypiam 😴 Znowu 😭
Ale tak poza tym ciąża to zajebisty stan 😜❤️

Dzisiaj popołudniu mam wizytę u lekarza, to zobaczymy, jak moja szyjka. Może chociaż ona coś przystopowała i trzyma się, jak należy 🙏

A tak z dobrych wieści, by nie marudzić zaraz od poniedziałku. Dzisiaj mam 28+3 ❤️ Siódmy miesiąc i trzeci trymestr jak nic ❤️❤️❤️

Do góry