reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja już po wizycie mała waży ponad 2 kg 😁
Ale nadal głową do góry 😓 mamy czas do 19 marca wtedy mam kolejną wizytę i zobaczymy co dalej. Jak się nie odwróci to cesarka która dla mnie jest jak koniec świata... Serio.

reklama
@Karolina1988* jesteś z Bełchatowa? Ja z Piotrkowa 👋👋
Czkawke czuje nawet 4-5 razy dziennie, takie delikatne, rytmiczne drgania na dole brzucha, przez parę minut, fajne uczucie 😉
Materac dla starszego kupowałam kokos-pianka-gryka i teraz też mam w planie taki kupić, jest twardszy, ale dla dziecka odpowiedni.
Jeśli chodzi o położna, to ja mam w przychodni, tą sama co 9lat temu, fajna kobieta, a może spytajcie waszego ginekologa, może zna jakąś i poleca.
@missroszi 2kg to już spora dziewczynka 👍😉, mój 6go lutego miał 1kg, za tydzień się dowiem ile przytył 😉, a mała ma jeszcze czas i może się obrócić, bądź dobrej myśli 😉

Ja już po wizycie mała waży ponad 2 kg [emoji16]
Ale nadal głową do góry [emoji29] mamy czas do 19 marca wtedy mam kolejną wizytę i zobaczymy co dalej. Jak się nie odwróci to cesarka która dla mnie jest jak koniec świata... Serio.

Odwróci się malutka. Ma jeszcze czas. Trzymam kciuki [emoji1307]

Ale nadal głową do góry 😓 mamy czas do 19 marca wtedy mam kolejną wizytę i zobaczymy co dalej. Jak się nie odwróci to cesarka która dla mnie jest jak koniec świata... Serio.
O jejku ! Kawal dziewczyny! :) moja w 28 tc miala 1100 g wiec teraz przy 30 tc licze na nie wiecej niż 1.5 kg w dobrych polotach ;) szok. Niby dzieci sie rozwijaja biologicznie ale każdy w swoim tempie. Szok ;)ja zaraz lece na swoje USG.

A tak z innej beczki ;)
Jestem teraz z mezem na kawalerce. Bedziemy w niej przez dwa pierwsze miesiace zycia Malutkiej. Potem u rodzicow na jakoes pół roku. Potem juz na swoje. Zastanawiam sie coś kupić. Dostawke o lozka czy zwykle lozeczko ? Miejsca mało, a słyszałam że dostawki do 6 misiecy mogą posłużyć i sa fajne przy karmieniu piersia. ;) jak to u was bylo i bedzie. ?
my też będziemy w kawalerce, planuję normalne łóżeczko, wiem, że dostawka wygodniejsza do karmienia, ale po prostu mam łóżeczko za gratis ;) wiec ze względu na koszty nie będę kupować dostawki.

kawał dziecka 😁😁

No ułożenia pośladkowego i cc z tego powodu też się bardzo boję. Ostatnio Młody był główką w dół, ale coś mam wrażenie, że się już zdążył obrócić... Do tego strasznie rozpycha mi się na boki albo po przekątnej... ostatnio obrywają żebra po prawej 😅

my też będziemy w kawalerce, planuję normalne łóżeczko, wiem, że dostawka wygodniejsza do karmienia, ale po prostu mam łóżeczko za gratis ;) wiec ze względu na koszty nie będę kupować dostawki.

kawał dziecka 😁😁

No ułożenia pośladkowego i cc z tego powodu też się bardzo boję. Ostatnio Młody był główką w dół, ale coś mam wrażenie, że się już zdążył obrócić... Do tego strasznie rozpycha mi się na boki albo po przekątnej... ostatnio obrywają żebra po prawej 😅
U mnoe to samo. Ciągle czuje ja po boku. Wbija mi sie w bok tak mocno ze nie mogę spać na boku. Taka wiercipieta. Od pierwszych prenatalnych Mala zawsze ulozona glowka w dół. Oby mi tak zostało. ;) tez mieliśmy dostac łóżeczko ale nie wyszlo. Wiec na pewno mniejszym kosztem bedzie teraz dostawka niz lozeczko i materac. Ale zrobimy dzisiaj przemeblowanie i sie wszystko okaze ;)

@Karolina1988* jesteś z Bełchatowa? Ja z Piotrkowa 👋👋
Czkawke czuje nawet 4-5 razy dziennie, takie delikatne, rytmiczne drgania na dole brzucha, przez parę minut, fajne uczucie 😉
Materac dla starszego kupowałam kokos-pianka-gryka i teraz też mam w planie taki kupić, jest twardszy, ale dla dziecka odpowiedni.
Jeśli chodzi o położna, to ja mam w przychodni, tą sama co 9lat temu, fajna kobieta, a może spytajcie waszego ginekologa, może zna jakąś i poleca.
@missroszi 2kg to już spora dziewczynka 👍😉, mój 6go lutego miał 1kg, za tydzień się dowiem ile przytył 😉, a mała ma jeszcze czas i może się obrócić, bądź dobrej myśli 😉
Z Bełchatowa ale urodzona Piotrkowianka 🙂 i cała rodzinę praktycznie tam mam 🙂

Dziewczyny ja mam końcówkę 32 tygodnia więc waga już spora ale lekarz mówię że to normalna waga na ten czas 😉
Pytałam czy są jakieś ćwiczenia żeby się odwróciła powiedział że mogę codziennie ja prosić 😂

@mouna87 mam identycznie mała ma głowę pod żebrami z prawej strony i stąd te bóle

reklama
Do góry