reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja już po wizycie mała waży ponad 2 kg 😁
Ale nadal głową do góry 😓 mamy czas do 19 marca wtedy mam kolejną wizytę i zobaczymy co dalej. Jak się nie odwróci to cesarka która dla mnie jest jak koniec świata... Serio.

reklama
@Karolina1988* jesteś z Bełchatowa? Ja z Piotrkowa 👋👋
Czkawke czuje nawet 4-5 razy dziennie, takie delikatne, rytmiczne drgania na dole brzucha, przez parę minut, fajne uczucie 😉
Materac dla starszego kupowałam kokos-pianka-gryka i teraz też mam w planie taki kupić, jest twardszy, ale dla dziecka odpowiedni.
Jeśli chodzi o położna, to ja mam w przychodni, tą sama co 9lat temu, fajna kobieta, a może spytajcie waszego ginekologa, może zna jakąś i poleca.
@missroszi 2kg to już spora dziewczynka 👍😉, mój 6go lutego miał 1kg, za tydzień się dowiem ile przytył 😉, a mała ma jeszcze czas i może się obrócić, bądź dobrej myśli 😉

Ja już po wizycie mała waży ponad 2 kg [emoji16]
Ale nadal głową do góry [emoji29] mamy czas do 19 marca wtedy mam kolejną wizytę i zobaczymy co dalej. Jak się nie odwróci to cesarka która dla mnie jest jak koniec świata... Serio.

Odwróci się malutka. Ma jeszcze czas. Trzymam kciuki [emoji1307]

Ale nadal głową do góry 😓 mamy czas do 19 marca wtedy mam kolejną wizytę i zobaczymy co dalej. Jak się nie odwróci to cesarka która dla mnie jest jak koniec świata... Serio.
O jejku ! Kawal dziewczyny! :) moja w 28 tc miala 1100 g wiec teraz przy 30 tc licze na nie wiecej niż 1.5 kg w dobrych polotach ;) szok. Niby dzieci sie rozwijaja biologicznie ale każdy w swoim tempie. Szok ;)ja zaraz lece na swoje USG.

A tak z innej beczki ;)
Jestem teraz z mezem na kawalerce. Bedziemy w niej przez dwa pierwsze miesiace zycia Malutkiej. Potem u rodzicow na jakoes pół roku. Potem juz na swoje. Zastanawiam sie coś kupić. Dostawke o lozka czy zwykle lozeczko ? Miejsca mało, a słyszałam że dostawki do 6 misiecy mogą posłużyć i sa fajne przy karmieniu piersia. ;) jak to u was bylo i bedzie. ?
my też będziemy w kawalerce, planuję normalne łóżeczko, wiem, że dostawka wygodniejsza do karmienia, ale po prostu mam łóżeczko za gratis ;) wiec ze względu na koszty nie będę kupować dostawki.

kawał dziecka 😁😁

No ułożenia pośladkowego i cc z tego powodu też się bardzo boję. Ostatnio Młody był główką w dół, ale coś mam wrażenie, że się już zdążył obrócić... Do tego strasznie rozpycha mi się na boki albo po przekątnej... ostatnio obrywają żebra po prawej 😅

my też będziemy w kawalerce, planuję normalne łóżeczko, wiem, że dostawka wygodniejsza do karmienia, ale po prostu mam łóżeczko za gratis ;) wiec ze względu na koszty nie będę kupować dostawki.

kawał dziecka 😁😁

No ułożenia pośladkowego i cc z tego powodu też się bardzo boję. Ostatnio Młody był główką w dół, ale coś mam wrażenie, że się już zdążył obrócić... Do tego strasznie rozpycha mi się na boki albo po przekątnej... ostatnio obrywają żebra po prawej 😅
U mnoe to samo. Ciągle czuje ja po boku. Wbija mi sie w bok tak mocno ze nie mogę spać na boku. Taka wiercipieta. Od pierwszych prenatalnych Mala zawsze ulozona glowka w dół. Oby mi tak zostało. ;) tez mieliśmy dostac łóżeczko ale nie wyszlo. Wiec na pewno mniejszym kosztem bedzie teraz dostawka niz lozeczko i materac. Ale zrobimy dzisiaj przemeblowanie i sie wszystko okaze ;)

@Karolina1988* jesteś z Bełchatowa? Ja z Piotrkowa 👋👋
Czkawke czuje nawet 4-5 razy dziennie, takie delikatne, rytmiczne drgania na dole brzucha, przez parę minut, fajne uczucie 😉
Materac dla starszego kupowałam kokos-pianka-gryka i teraz też mam w planie taki kupić, jest twardszy, ale dla dziecka odpowiedni.
Jeśli chodzi o położna, to ja mam w przychodni, tą sama co 9lat temu, fajna kobieta, a może spytajcie waszego ginekologa, może zna jakąś i poleca.
@missroszi 2kg to już spora dziewczynka 👍😉, mój 6go lutego miał 1kg, za tydzień się dowiem ile przytył 😉, a mała ma jeszcze czas i może się obrócić, bądź dobrej myśli 😉
Z Bełchatowa ale urodzona Piotrkowianka 🙂 i cała rodzinę praktycznie tam mam 🙂

Dziewczyny ja mam końcówkę 32 tygodnia więc waga już spora ale lekarz mówię że to normalna waga na ten czas 😉
Pytałam czy są jakieś ćwiczenia żeby się odwróciła powiedział że mogę codziennie ja prosić 😂

@mouna87 mam identycznie mała ma głowę pod żebrami z prawej strony i stąd te bóle

reklama
Do góry