reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Ja mam tylko ubrania 🙂 i też postanowiłam resztę działać po 3 prenatalnych gdyż za duży stres teraz i nie mogę się skupić 🙄 na szczęście idę już w środę
Nie denerwuj mnie 🤣 zaczynam się bać, że się nie wyrobię. Mąż mnie ciągle uspokaja "zdążymy, uspokoj się". Mamy remont mieszkania, w którym będziemy mieszkać od kwietnia, a też ciężko się zawalić wszystkim na obecnym lokum...

Wdech, wydech, wdech, wydech... 😅

reklama
Cześć Laski.
Ledwo nadążam za Wami, tyle postów :D

U nas Dominik. Był Dominikiem jeszcze przed poczęciem :)

Dziś byłam na wizycie (przełożyłam z czwartku, bo się nie wyrobiłby mąż mój w czwartek).

U nas dziś 27+3, z Młodym wszystko ok, ułożony jest głową w dół i oby tak już został.
Szyjka długa, 43mm, co bardzo mnie cieszy, bo jakoś panicznie boję się, że mi się zacznie skracać. Taki koszmarek.

Pytałam lekarza czy mogłabym iść kilka razy na basen, powiedział że jak najbardziej, jest to bardzo wskazane. Profilaktycznie po basenie mam brać probiotyk dopochwowo i nie powinno być żadnych infekcji. Cieszę się na tą zgodę na basen, bo bardzo brakuje mi ruchu sprzed ciąży. Wtedy 3 razy w tygodniu mocny aquaaerobic. :)

@Lilka455, Twoje zdjęcia są przepiękne, bardzo kobiece i zmysłowe :) ciąża Ci ewidentnie służy :)

@Karolina1988* cudownie, że wszystko dobrze.

@kat_anna no to trzymam kciuki, by do tego 34 tygodnia dzieciaki usiedziały.

@Anipul oj tak, kluje często... Pomaga trochę lekkie masowanie w tamtej okolicy.

Dziewczyny, Wy o wyprawkach a ja nadal nie mam nic... Nie wiem czy nie przesadzilam z tym, że czekam do 3 prenatalnych 😅 a te mam dopiero 23 marca...
A co do długości szyjki to pozazdrościć 🙂 możesz dość spokojnie bo u mnie się skróciła i wynosi 29mm🙄

Nie denerwuj mnie 🤣 zaczynam się bać, że się nie wyrobię. Mąż mnie ciągle uspokaja "zdążymy, uspokoj się". Mamy remont mieszkania, w którym będziemy mieszkać od kwietnia, a też ciężko się zawalić wszystkim na obecnym lokum...

Wdech, wydech, wdech, wydech... [emoji28]

Ja sobie planowałam na marzec wyprawkę. Zamawiam teraz, w marcu przyjdzie [emoji23] i akurat bede po 3 prenatalnych. No z ciuszkami nie czekałam, bo kupuje na bieżąco coś nowego, ładnego, ale wypiorę i wyprasuje w marcu [emoji12]

Wdech, wydech, wdech, wydech... 😅
Ale uwierz mi też jestem w czarnej du... I mam stres a jeszcze mogę wcześniej urodzić przez moją szyjkę ...a jestem sama więc muszę ogarnąć wszystko w pojedynkę ...dasz radę z mężem uwierz mi grunt mieć jeszcze koło siebie osobę do pomocy i wsparcia 🙃

Mi się podobają z lupoline, zwłaszcza że przylegają do piersi i możnaby tam wkładki laktacyjne włożyć. Miała któraś te koszule?
faktycznie są bardzo ładne ale jak dla mnie mało szpitalne 😅
jakoś się w takiej nie widzę na porodówce a po domu w koszuli za 130 zł 🤔
też muszę kupić jakąś lepsza na przebranie bo do samego porodu chyba szkoda
tak samo nie mam jeszcze stanika do karmienia i nie wiem gdzie szukać

faktycznie są bardzo ładne ale jak dla mnie mało szpitalne [emoji28]
jakoś się w takiej nie widzę na porodówce a po domu w koszuli za 130 zł [emoji848]

Ja kupiłam w H&M. Nic szczególnego w wyglądzie, ale nawet wygodne (biustonosze) a koszule ze strony, którą podałaś.

Ostatnia edycja:
Koszuli do karmienia planuje kupić jedna przez allegro znalazlam taka w miarę do 30 zl. Nie chce więcej wydawać bo w domu planuje normalną sobą kupić czyli koszulkę i spodenki. Za to stanik do karmienia z 2 napewno na początek mi się przydadzą. Co do porodu położna powiedziała aby zabrać od męża jakaś dłuższy tshirt tak aby pupę zakrywal i był do kolan i aby potem od niczego wyrzucić.
Po 11 marca po wizycie mam zamiar już wszystko kupić akurat będziemy z mężem w Kielcach więc chce wszystko zakupić.

reklama
faktycznie są bardzo ładne ale jak dla mnie mało szpitalne 😅
jakoś się w takiej nie widzę na porodówce a po domu w koszuli za 130 zł 🤔
Tanie koszule do karmienia są w sklepie nasz smyk, nie mylić z popularnym Smykiem. Cena od 22zł do 70zł.

A teraz będzie bez-obciachowo 😜
Właśnie odkryłam kolejną niespodziankę ciążową: hemoroidy. Witajcie na pokładzie! Jeszcze mi was do kompletu brakowało! Auć🙊🙈🙉

Do góry