reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Zobacz spacerówkę valco snap, można do niego gondole zamontować(zwykłą albo mięką, niektórzy w nim gondoli nie używają bo rozkłada się na płaskoale dla mnie to hardcore). Koleżanka z bliźniakami bardzo sobie chwaliła bo jest leciutki i funkcjonalny. Ja kupiłam pojedyńczego snapa dla malucha i moja 3,5 latka testowsła na spacerze. Zadowolona, mówi że bratu się spodoba😉
Wózek bardzo fajny, siedziska wyglądają na duże. Ale u nas mus to hamulec w rączce, bo mieszkamy na górce 👎 Zbyt dużego wyboru nie mam, ale jakiś tam jest i nie do końca mogę się zdecydować.Z pierwszego wózka byłam mega zadowolona, ale był taki sportowy, zamarzyło mi się teraz coś bardziej eleganckiego i już sama nie wiem😂

reklama
Cieszę się że wszytsko ok Karolina 😁
2 litry to mało?? Jak jak wypije pół litra to jest dobrze.... Nie mogę się zmusić na więcej.

Byłam dziś robić morfologia i hbs bo się okazało że nie mam wyników z tego hbs a robiłam to w pakiecie do 10 tygodnia więc musiały coś w laboratorium przeoczyć ale z powodu 20 zł nie chciało mi się drazyc kilka miesięcy wstecz i zrobiłam raz jeszcze.

Cieszę się że wszytsko ok Karolina 😁
2 litry to mało?? Jak jak wypije pół litra to jest dobrze.... Nie mogę się zmusić na więcej.

Byłam dziś robić morfologia i hbs bo się okazało że nie mam wyników z tego hbs a robiłam to w pakiecie do 10 tygodnia więc musiały coś w laboratorium przeoczyć ale z powodu 20 zł nie chciało mi się drazyc kilka miesięcy wstecz i zrobiłam raz jeszcze.
Ja przed ciążą to bardzo mało wody piłam 😁 ale po pierwszym badaniu moczu Pani doktor kazała pić wodę i już więc staram się pić te 2 litry 😅 ale powiem że jak zaczęłam pić ta wodę to inaczej organizm też funkcjonuje np. nie mam takich zatwardzen jak kiedyś 😅

Ja przed ciążą to bardzo mało wody piłam 😁 ale po pierwszym badaniu moczu Pani doktor kazała pić wodę i już więc staram się pić te 2 litry 😅 ale powiem że jak zaczęłam pić ta wodę to inaczej organizm też funkcjonuje np. nie mam takich zatwardzen jak kiedyś 😅
Cieszę się, ze wszystko ok. Malutki już tam po prostu ma i już.
A co do wody, to dużo osób mówi, że nie trzeba typowo 2 litry wody mineralnej, bo jak ktoś je dużo warzyw i owoców czy pije kompoty to ta woda też się do tego zalicza :) Ja wodą powopijam co chwila jakieś tabletki, ale jest strasznie dużo mandarynek i pomarańczy :) Pamiętam, że jak jeszcze nie byłam w ciąży to nikt by mnie nie zmusił aby szklankę wody się napić, ale kompoty uwielbiam i dzięki nim poprawiłam sobie stan wody w organiźmie.
Teraz tylko czekać do środy na prenatalne :) Ja idę w czwartek i będzie wtedy 30t1d :D

Cieszę się, ze wszystko ok. Malutki już tam po prostu ma i już.
A co do wody, to dużo osób mówi, że nie trzeba typowo 2 litry wody mineralnej, bo jak ktoś je dużo warzyw i owoców czy pije kompoty to ta woda też się do tego zalicza :) Ja wodą powopijam co chwila jakieś tabletki, ale jest strasznie dużo mandarynek i pomarańczy :) Pamiętam, że jak jeszcze nie byłam w ciąży to nikt by mnie nie zmusił aby szklankę wody się napić, ale kompoty uwielbiam i dzięki nim poprawiłam sobie stan wody w organiźmie.
Teraz tylko czekać do środy na prenatalne :) Ja idę w czwartek i będzie wtedy 30t1d :D
Ja to już się tak stresuje ta środa 🙄 aż nie mogę spać w nocy ...

Mnie się podoba imię Kornelka... ale mąż z córka wybrali Zosia 🙈 Mieliśmy umowę, że jak się okaże, że będzie syn to ja wybieram imię - miał być Antoś a jak córka to mąż 🙈
Dziewczyny, czy macie czasami uczucie kłucia przy pępku? Czasami tak mnie zakłuje, że aż się zginam...

Mnie się podoba imię Kornelka... ale mąż z córka wybrali Zosia 🙈 Mieliśmy umowę, że jak się okaże, że będzie syn to ja wybieram imię - miał być Antoś a jak córka to mąż 🙈
Dziewczyny, czy macie czasami uczucie kłucia przy pępku? Czasami tak mnie zakłuje, że aż się zginam...
Dzisiaj to przeżyłam pierwszy raz ! Tak mnie kuło i szczypało jakby Malutka mnie tam drapała. Ale zmieniłam pozycję i się uspokoiło. Wszystko się rozciąga więc pewnie to wynik tego. :)

Cześć Laski.
Ledwo nadążam za Wami, tyle postów :D

U nas Dominik. Był Dominikiem jeszcze przed poczęciem :)

Dziś byłam na wizycie (przełożyłam z czwartku, bo się nie wyrobiłby mąż mój w czwartek).

U nas dziś 27+3, z Młodym wszystko ok, ułożony jest głową w dół i oby tak już został.
Szyjka długa, 43mm, co bardzo mnie cieszy, bo jakoś panicznie boję się, że mi się zacznie skracać. Taki koszmarek.

Pytałam lekarza czy mogłabym iść kilka razy na basen, powiedział że jak najbardziej, jest to bardzo wskazane. Profilaktycznie po basenie mam brać probiotyk dopochwowo i nie powinno być żadnych infekcji. Cieszę się na tą zgodę na basen, bo bardzo brakuje mi ruchu sprzed ciąży. Wtedy 3 razy w tygodniu mocny aquaaerobic. :)

@Lilka455, Twoje zdjęcia są przepiękne, bardzo kobiece i zmysłowe :) ciąża Ci ewidentnie służy :)

@Karolina1988* cudownie, że wszystko dobrze.

@kat_anna no to trzymam kciuki, by do tego 34 tygodnia dzieciaki usiedziały.

@Anipul oj tak, kluje często... Pomaga trochę lekkie masowanie w tamtej okolicy.

Dziewczyny, Wy o wyprawkach a ja nadal nie mam nic... Nie wiem czy nie przesadzilam z tym, że czekam do 3 prenatalnych 😅 a te mam dopiero 23 marca...

reklama
Cześć Laski.
Ledwo nadążam za Wami, tyle postów :D

U nas Dominik. Był Dominikiem jeszcze przed poczęciem :)

Dziś byłam na wizycie (przełożyłam z czwartku, bo się nie wyrobiłby mąż mój w czwartek).

U nas dziś 27+3, z Młodym wszystko ok, ułożony jest głową w dół i oby tak już został.
Szyjka długa, 43mm, co bardzo mnie cieszy, bo jakoś panicznie boję się, że mi się zacznie skracać. Taki koszmarek.

Pytałam lekarza czy mogłabym iść kilka razy na basen, powiedział że jak najbardziej, jest to bardzo wskazane. Profilaktycznie po basenie mam brać probiotyk dopochwowo i nie powinno być żadnych infekcji. Cieszę się na tą zgodę na basen, bo bardzo brakuje mi ruchu sprzed ciąży. Wtedy 3 razy w tygodniu mocny aquaaerobic. :)

@Lilka455, Twoje zdjęcia są przepiękne, bardzo kobiece i zmysłowe :) ciąża Ci ewidentnie służy :)

@Karolina1988* cudownie, że wszystko dobrze.

@kat_anna no to trzymam kciuki, by do tego 34 tygodnia dzieciaki usiedziały.

@Anipul oj tak, kluje często... Pomaga trochę lekkie masowanie w tamtej okolicy.

Dziewczyny, Wy o wyprawkach a ja nadal nie mam nic... Nie wiem czy nie przesadzilam z tym, że czekam do 3 prenatalnych 😅 a te mam dopiero 23 marca...
Ja mam tylko ubrania 🙂 i też postanowiłam resztę działać po 3 prenatalnych gdyż za duży stres teraz i nie mogę się skupić 🙄 na szczęście idę już w środę

Do góry