reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja sobie zaszalalam i kupiłam dwa opakowanie podpasek poporodowych :)

Jeste mocno w tyle z wyprawka ale wiem
Co chce a ze mamy 15.03 i 5.04 kwietnia targi w Warszawie to tam planuje kupić wszystko co chce bo często dają rabaty 20% i za wysyłkę nie trzema płacić także można wszystko sobie skompletować :)

Super takie targi. I jeszcze jak wszystko można kupić w jednym miejscu, to rewelacja. U mnie niestety nie ma, a na Wrocław nie chce mi sie jechać, bo wiem, ze tam jeszcze cos takiego bywa.
Ja chyba jeszcze kupie z dwie koszule do karmienia do szpitala. Znacie jakaś stronkę z jakimiś ładnymi niebabciowymi? [emoji28]

reklama
Ja też pochłania nabiał jak szalona... Jogurty, ser... Potrafię wypić karton mleka dziennie [emoji85] położna mówi żeby lepiej pić roślinne ale karton dziennie to bankrut [emoji23] nabiał i cytrusy największe alergeny 🤨

Co do wyprawki to chciałam kupić różowy Kokon ale mąż mówi żeby jakiś uniwersalny kolor żeby było i do następnego dziecka [emoji16] optymista [emoji16]
Wózek mam, ubranka też, doszpitala wszystko prawie mam.
Zostało łóżeczko i fotelik
U mnie 2 miesiące do porodu

[emoji23] No a nasz syn jak się urodził, to w domu leżał w bodziakach w kwiatuszki po starszej siostrze [emoji23] na wyjście oczywiscie mały mężczyzna [emoji4] ale w domu jak nikt nie widział, ulewal, obsikiwal, to sie przydawały [emoji3]

Hejka. Widzę że i tu kompletowanie pełną parą [emoji847] ja już do Maksymiliana wszytko mam oprócz przewijaka ale to skocze na drugą stronę do świata dziecka i na miejscu kupię :)
Dzisiaj byliśmy kupić brykę, pranie zrobione. Tylko odświeżę kolyske i złożę łóżeczko ale to bliżej kwietnia :)

Za to u mnie depresyjne nastroje. Ciągle chce mi się płakać [emoji19] oby mi się sytuacja z poprzedniej ciąży nje trafiła,bo niestety wtedy miałam jakieś depresyjne zachowanie. Ale jestem w dobrej myśli :)
Screenshot_20200224_111844_pl.tablica.jpeg

Super takie targi. I jeszcze jak wszystko można kupić w jednym miejscu, to rewelacja. U mnie niestety nie ma, a na Wrocław nie chce mi sie jechać, bo wiem, ze tam jeszcze cos takiego bywa.
Ja chyba jeszcze kupie z dwie koszule do karmienia do szpitala. Znacie jakaś stronkę z jakimiś ładnymi niebabciowymi? [emoji28]

Ja mam jeszcze z pierwszego porodu ze strony doctornap

Hejka. Widzę że i tu kompletowanie pełną parą [emoji847] ja już do Maksymiliana wszytko mam oprócz przewijaka ale to skocze na drugą stronę do świata dziecka i na miejscu kupię :)
Dzisiaj byliśmy kupić brykę, pranie zrobione. Tylko odświeżę kolyske i złożę łóżeczko ale to bliżej kwietnia :)

Za to u mnie depresyjne nastroje. Ciągle chce mi się płakać [emoji19] oby mi się sytuacja z poprzedniej ciąży nje trafiła,bo niestety wtedy miałam jakieś depresyjne zachowanie. Ale jestem w dobrej myśli :) Zobacz załącznik 1084432
Mam ten sam wózek ❤️

No dzieci z pewnością, podwójne trudy, ale i podwójna radość. Ale ciąża-dramat. Jakbym tak pierwszą przechodziła to byśmy więcej dzieci nie mieli :D

Wózka szukam takiego, żeby wystarczył do 3rż. Przy pierworodnym mieliśmy super wózek, do tej pory się mieścił-ma 4 lata. I być może kupimy taki bliźniaczy. Ale zastanawiam się też nad innym. Tylko ten drugi ma kubełkowe siedziska i ciężko widzę wyrośniętego 3latka w środku.
Zobacz spacerówkę valco snap, można do niego gondole zamontować(zwykłą albo mięką, niektórzy w nim gondoli nie używają bo rozkłada się na płaskoale dla mnie to hardcore). Koleżanka z bliźniakami bardzo sobie chwaliła bo jest leciutki i funkcjonalny. Ja kupiłam pojedyńczego snapa dla malucha i moja 3,5 latka testowsła na spacerze. Zadowolona, mówi że bratu się spodoba😉

reklama
Mi się podobają z lupoline, zwłaszcza że przylegają do piersi i możnaby tam wkładki laktacyjne włożyć. Miała któraś te koszule?

Do góry