reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
U nas Michalina jak już pisałam. Kupiłam rożek małej , to starsza go przechwyciła [emoji23] i uważa ,że jest jej kocykiem.

[emoji23][emoji23][emoji23] u nas to samo. Syn może nie podkrada, ale kupiłam dla Olivii Effika, to nasza Natalka (11 lat) wzięła go i trzyma na łożku. No juz jest jej [emoji23] wiec dla malutkiej kupiłam takiego samego, tylko juz mniejszego [emoji23]

Ładne te wózki ❤ Tak dużo rzeczy już macie, że czuję się w totalnej czarnej d*pie z wyprawką 😂 Ale nie śpieszy nam się. Codziennie powtarzam synkowi, że ma jeszcze 3 miesiące, a jak się pośpieszy, to będzie spał na podłodze 😜😂

Strasznie źle spałam w nocy. Nie ma już pozycji, w której dłuższe leżenie nie powoduje bólu. Tak mnie bolą kości, że bym wszystkich zgryzła. A żrem nabiał w dużych ilościach, bo mój organizm domaga się o wapń... Także tego... Jeszcze 3miesiace, aczkolwiek już po 10 tygodniach synuś będzie donoszony ❤

Ładne te wózki [emoji173] Tak dużo rzeczy już macie, że czuję się w totalnej czarnej d*pie z wyprawką [emoji23] Ale nie śpieszy nam się. Codziennie powtarzam synkowi, że ma jeszcze 3 miesiące, a jak się pośpieszy, to będzie spał na podłodze [emoji12][emoji23]

Strasznie źle spałam w nocy. Nie ma już pozycji, w której dłuższe leżenie nie powoduje bólu. Tak mnie bolą kości, że bym wszystkich zgryzła. A żrem nabiał w dużych ilościach, bo mój organizm domaga się o wapń... Także tego... Jeszcze 3miesiace, aczkolwiek już po 10 tygodniach synuś będzie donoszony [emoji173]

Mnie jeszcze czeka przebranie po starszych, wiec przede mną tez jeszcze dużo pracy z ciuszkami. Ale na to przeznaczam marzec.
Mnie tez dłuższe leżenie boli [emoji23] miednica w szczególności. I tez pożeram nabiał. A moja kawa to 300 ml mleka i 25 ml bardzo łagodnej kawy, taka pseudo latte bo bardziej chce mi się mleka o smaku kawy [emoji854] u nas 9 tyg. i ciąża odnoszona [emoji7] z jednej strony niech leci bo juz cieżko, a z drugiej trzeba się teraz nacieszyć brzusiem [emoji7]

Ja marze by choć 6 tyg dać jeszcze rade, jak na bliźniaki to 34tydz byłby juz super :D zamawiam już wszystko co mam do kupienia w Polsce, śpioszki,łóżeczka i materace. A wózek nadal nie wybrany... Nie możemy się zdecydować.

Ja marze by choć 6 tyg dać jeszcze rade, jak na bliźniaki to 34tydz byłby juz super :D zamawiam już wszystko co mam do kupienia w Polsce, śpioszki,łóżeczka i materace. A wózek nadal niewybrany... Nie możemy się zdecydować.

No z wózkiem to chyba zawsze największy dylemat. Też mieliśmy. Jak na bliźniaki, to 34 tydz. super. Fajnie tak bliźniaki 🥰

Ja sobie zaszalalam i kupiłam dwa opakowanie podpasek poporodowych :)

Jeste mocno w tyle z wyprawka ale wiem
Co chce a ze mamy 15.03 i 5.04 kwietnia targi w Warszawie to tam planuje kupić wszystko co chce bo często dają rabaty 20% i za wysyłkę nie trzema płacić także można wszystko sobie skompletować :)

No z wózkiem to chyba zawsze największy dylemat. Też mieliśmy. Jak na bliźniaki, to 34 tydz. super. Fajnie tak bliźniaki 🥰
No dzieci z pewnością, podwójne trudy, ale i podwójna radość. Ale ciąża-dramat. Jakbym tak pierwszą przechodziła to byśmy więcej dzieci nie mieli :D

Wózka szukam takiego, żeby wystarczył do 3rż. Przy pierworodnym mieliśmy super wózek, do tej pory się mieścił-ma 4 lata. I być może kupimy taki bliźniaczy. Ale zastanawiam się też nad innym. Tylko ten drugi ma kubełkowe siedziska i ciężko widzę wyrośniętego 3latka w środku.

No dzieci z pewnością, podwójne trudy, ale i podwójna radość. Ale ciąża-dramat. Jakbym tak pierwszą przechodziła to byśmy więcej dzieci nie mieli :D

Wózka szukam takiego, żeby wystarczył do 3rż. Przy pierworodnym mieliśmy super wózek, do tej pory się mieścił-ma 4 lata. I być może kupimy taki bliźniaczy. Ale zastanawiam się też nad innym. Tylko ten drugi ma kubełkowe siedziska i ciężko widzę wyrośniętego 3latka w środku.

To jak każda ciąże zle przechodzę od 5-go tygodnia do 5-go miesiąca 🤦🏼‍♀️ No a z bliźniakami na pewno ciężej. Ale juz bliżej niz dalej [emoji1307]
Nasz po synu sprawdzał się do 4 r.z. Był naprawdę super i godny polecenia. Ale teraz hormony [emoji6] i wzięło mnie na testowanie innego 🥳[emoji3]

reklama
Ja też pochłania nabiał jak szalona... Jogurty, ser... Potrafię wypić karton mleka dziennie 🙈 położna mówi żeby lepiej pić roślinne ale karton dziennie to bankrut 😂 nabiał i cytrusy największe alergeny 🤨

Co do wyprawki to chciałam kupić różowy Kokon ale mąż mówi żeby jakiś uniwersalny kolor żeby było i do następnego dziecka 😁 optymista 😁
Wózek mam, ubranka też, doszpitala wszystko prawie mam.
Zostało łóżeczko i fotelik
U mnie 2 miesiące do porodu

Do góry