reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja po pierwszym porodzie pakuje sobie
2 koszule do karmienia
2 ręczniki
Majtki poporodowe z siatki rozciągliwej
Szczotkę
Gumki do włosów
Suszarkę lub suchy szampon...
Big podpaski poporodowe
Pasta ,.szczoteczka
Kosmetyki własne . Klapki do prysznica. Ubrania na wyjście.
oo ja identycznie :) prócz suszarki
mam jeszcze szlafrok na liście
zabiorę do kosmetyczki kilka wkładek laktacyjnych i podkład na łóżko

Dla.dziecka. 3-4 pajace. Body 5-6 szt , polspiochy 3 sztuki, czapeczki dwie , niedrapki, rożek , skarpetki. Chusteczki nawilżające. Paczkę.pampersow . Laktator , butelkę , mleko , podgrzewacz . Octanisept, coś.do.dupki.
w moim szpitalu nie przynosi się ubranek i w sumie dobrze
zabiorę tylko skarpetki i czapeczkę i 2 pieluchy tetrowe
mokre chusteczki i 1 mała paczkę pampersów.
kremiki mam takie małe próbki ze szkoły rodzenia no i octanisept i waciki.
i chyba na wszelki wypadek mała butelkę z avent i smoczek

a jeszcze dla siebie f.e.m.a.l.t.i.k.e.r i jakies mleko HA położna radziła

Ostatnia edycja:
reklama
Bo mój jest mały jak na 27 tydz i zaczyna mnie to niepokoić czy na pewno wszystko jest ok...
Musisz wyluzować. 🙂 bo ta ciąża będzie dla Ciebie przekleństwem a nie blogoslawienatwem. Nie ma co się porównywać do innych. Niektóre mają małe brzuszki niektóre duże. Niektóre od 12 tc widać A niektóre od 30 tc. Każda z nas jest inna ważne że na USG wszystko dobrze i lekarz wszystko mówi. Postaraj się tyle nie analizowac. Ciesz się tym czasem.

Mam pytanie czy robiliście 3 badanie prenatalne? Ja się zdecydowałam. Zapisałam się do Sodowskich do dr Staniczka. Bardzo polecany lekarz. ;) ale wizyta 330 zł! Ludzie. U Was też tak drogo?
A jak będę chciała zrobić 3d lub 4d to już nie wiem o ile biedniejsza wyjdę. Za ta cenę to bym miała dostawke do łóżka ;)

Mam pytanie czy robiliście 3 badanie prenatalne? Ja się zdecydowałam. Zapisałam się do Sodowskich do dr Staniczka. Bardzo polecany lekarz. ;) ale wizyta 330 zł! Ludzie. U Was też tak drogo?
A jak będę chciała zrobić 3d lub 4d to już nie wiem o ile biedniejsza wyjdę. Za ta cenę to bym miała dostawke do łóżka ;)
Ja mam w swoim pakiecie medycznym i idę 23 marca :)

Słyszałam, że ceny są kosmiczne. Ale myślę, że warto.

Karolina 1988 mały brzuszek ma swoje zalety - nie obciąża kręgosłupa. Wiem, że bardzo się martwisz, ale jak tak dalej będziesz wyszukiwać odstępstw od innych ciężarnych, to się nerwicy nabawisz 😳

Charlotte21 ja na usg chodzę na NFZ, dla mnie to za duży wydatek, wolę za te pieniądze kupić coś maluszkowi.

Całą noc bolały mnie plecy, w krzyżu. Zmiana pozycji nie pomogła, od rana też nie jest lepiej. Nie boli jakoś mocno, ale ja mam wysoki próg bólu. Podbrzusze też mnie tylko pobolewało, a tu się okazało, że szyjka się skróciła ☹

Tydzień temu miałam badanie moczu, jest w porządku, a i nie boli przy jego oddawaniu.
Jak to się okaże, że już zaczynają się bóle kręgosłupa (mam zwyrodnienie na całym odcinku plus dyskopatię L4-S1), to się załamię 😜

Dzidzia jeszcze 3 miesiące, pamiętaj 😉

Ostatnia edycja:
Jeżeli chodzi o 3 prenatalne to idę bo muszę gdyż na 2 wykryto u małego lekkie poszerzenie miedniczek nerkowych i muszę iść to skontrolować ...dlatego też siedzę jak na szpilkach a wizyta 26 lutego ...koszt badania 250 zł też jakoś nie mam kasy bo jestem sama ale wolę sobie czegoś odmówić i iść do tego lekarza gdyż jest to bardzo dobry lekarz pracuje w Matce Polce w Łodzi więc wrazie czego będę tam rodzic

U mnie brzuch gigant, a gdzie to jeszcze tyle tygodni😱 W pierwszej ciąży miałam taki w 9 miesiącu prawie. Jest mi już ciężko, od ponad miesiąca budzę się przy zmianie pozycji za każdym razem, o ubieraniu butów, goleniu się to już nawet nie wspomne...

reklama
Dziewczyny, jestem już pod koniec II trymestru. Nie długo wchodzę w 28 tc. więc chyba już się zacznie III rymestr, tak przynajmniej piszą na internecie :) i czuję się super. W końcu mam na coś siłę :) stąd też dzisiaj ambitnie siadłam do kompa aby zamówić wyprawkę do szpitala. Dla siebie i dla Małej. Myślicie, że w aptece elektronicznie będzie najtaniej z takimi rzeczami? Nie chodzi mi tylko o podkłady, wkładki, ale też o żele do mycia, chusteczki nawilżane, jakąś z jedną butelekę na wszelki wypadek... gdzie wykupowałyście?

Ja się dziś umówiłam na usg 3 trymestru na 23 marca :) to będzie już tuż tuż 😁

Byłam dziś na badaniach i powiem Wam, że dawno nie miałam tak dobrych wyników. Glukoza 83 (a jakoś ostatnio ciężko trzymać mi dietę...), hemoglobina nareszcie 11,3, więc żelazo w końcu działa. Mam niskie TSH (0,31), jednak nadal w normie. Teraz w czwartek idę do ginekologa (zawsze po badaniach mam wizytę celem omówienia wyników), w piątek wizyta u diabetologa, 3 marca endokrynolog. Śmieje się, że na w sumie co dwa tygodnie mam jakieś wizyty. 🤣

Mam taki sam zestaw wizyt ;) dodać badania i co tydzień dwa trzeba być w szpitalu ;) To są moje jedyne wyjścia dozwolone na razie

Widzę, że już szalejecie z wyprawką 😜
Ja póki co mam trochę używanych ciuszków, jakie udało mi się upolować z drugiej ręki , a w piątek zamówiłam pieluszki wielorazowe. Kosmetyki będę kupować w kwietniu, chyba że będzie trzeba wcześniej 😜

Po wizycie właśnie jestem i dostałam szlaban na wszelką aktywność przez najbliższe 3 tygodnie.

Pamiętacie, jak 4 tygodnie temu się cieszyłam, że moja szyjka ma 49, 5 mm? To już nie ma. Aktualnie 30 mm. Lekarz powiedział, że jest to dolna granica , ale ze względu na to, że tak dużo się skróciła w tak krótkim czasie i miewam bóle podbrzusza, to lepiej dmuchać na zimno. Luteina dopochwowo i polegiwanie. Zero sprzątania, stanie przy garach, zakupów, wyjazdów...

Umrę z nudów ☹ Mam przyspieszoną kolejną wizytę o tydzień podczas której dostanę profilaktycznie immunoglobulinę - póki co konfliktu serologicznego nie ma. Reszta wyników też dobra 😁

Nie ukrywam, że po wizycie z nerwów się popłakałam, ale wystarczyło ramię męża i wróciłam do normy.

Tak że zacznę chyba robić na drutach 😂

Też leżę szyjka 27mm + pessar Ale przynajmniej w taka pogodę nie jest szkoda , gorzej będzie jak się ładna pogoda zacznie.Najgorsze to uziemienie Nawet zwykle zakupy odpadają. Ruszam się z domu na badania czy do lekarza . Co bym zrobiła bez netfliksa i hbo to, polecam nowy serial The outsider, jak lubisz kryminały. ;)

Ja po pierwszym porodzie pakuje sobie
2 koszule do karmienia
2 ręczniki
Majtki poporodowe z siatki rozciągliwej
Szczotkę
Gumki do włosów
Suszarkę lub suchy szampon...
Big podpaski poporodowe
Pasta ,.szczoteczka
Kosmetyki własne . Klapki do prysznica. Ubrania na wyjście.

Dla.dziecka. 3-4 pajace. Body 5-6 szt , polspiochy 3 sztuki, czapeczki dwie , niedrapki, rożek , skarpetki. Chusteczki nawilżające. Paczkę.pampersow . Laktator , butelkę , mleko , podgrzewacz . Octanisept, coś.do.dupki.

Pakuje się w.dwie.torby.

Dzięki za listę, zapomnialam juz co pakowalam przh synku , 9 lat przerwy to czuje sie jsk pierworódka 😜

Ja robię trzecie już u swojego lekarza, 2 pierwsze jeździłam do Lublina A teraz, powiedział że sam już zrobi to nie będę szukać i płacić bajońskich sum .

Do góry