reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Nadrobilam dzisiejsze wpisy 😉 u mnie mały też już głową w dół i czuję i nisko w dole i w okolicach pępka, póki co daje mi jeszcze spać na plecach jak i na bokach, jak mu chwilowo nie pasuje któryś bok to zdzieli kopa i matka wie o co chodzi 😁
W poprzedniej ciąży większość higienicznych rzeczy dla mnie i dla dziecka kupowałam na allegro i nawet z rozmiarem biustonosza udało mi się trafić 😉 teraz też pewnie tak zrobię, od jednego sprzedawcy, jedna paczka i z głowy 😉 ubranka wolę dotknąć i obejrzeć, chociaż już mam sporo bo dostałam to i tak będąc w sklepie czasem nie mogę się powstrzymac, dobrze ze mój D. mnie trochę hamuje bo później bym żałowała że tak szybko wyrósł a nie zdążyłam założyć 😜

reklama
Ja badanie 3 trymestru będę miała na kolejnej wizycie. Co do.kupowania kosmetyków z własnego doświadczenia wiem ,że zawsze można po urodzeniu dokupić. Ja z Helena zrobiłam cała.wielka wyprawkę z Gemini i prawie niczego nie uzywalysmy.
Teraz hamuje się do kupna majtek poporodowych, bigpodpasek , octanoseptu i czegoś.do pupki. Pieluszki już okazjonalnie kupuje ,żeby mieć na początek zapas.dla.dziewczynek :)

A i jak się kąpaliśmy to helka miała coś tam z hippa . Żadnych kremów , niczego nie potrzebowałam :)

@KundaKunda dasz radę, tym bardziej że pogoda byle jaka, to jakoś tak nie żal 😉 u mnie też zakaz ciekania po mieście i dźwigania, ze względu na miękka szyjke, wizytę miałam w tamtym tyg i dzisiaj zauważyłam, że na L4 mam, że powinnam leżeć (a myślałam, że mój lekarz żartuje, bo ma specyficzne poczucie humoru 😉), więc też wymyślam sobie różne sposoby na zajęcie czasu w pozycji pół leżącej 😉 dzisiaj udało mi się wybrać zdjęcia z wakacji do wywołania, na co do tej pory nie miałam jakoś czasu i weny 😜

Aktualnie 25 +3 😁
Dziękuje za słowa pocieszenia, lżej na duchu mi się zrobiło. Boję się tylko, że od tego leżenia plaskodupia dostanę 😜😂
Która z nas nie marzy o płaskim tyłku? 🤣 Ja ostatnio przez to, że sporo leżę jestem na bieżąco z polityką, programami o wystroju domów, ogarniam wszystkie nowości budowlane - słowem - korzystam z odpoczynku 🤣 więc wiem, że można dać radę. :)

Lezace Laski - Netflix i HBO GO to najlepsze nasze dobrodziejstwo 🤣

Która z nas nie marzy o płaskim tyłku? 🤣 Ja ostatnio przez to, że sporo leżę jestem na bieżąco z polityką, programami o wystroju domów, ogarniam wszystkie nowości budowlane - słowem - korzystam z odpoczynku 🤣 więc wiem, że można dać radę. :)

Lezace Laski - Netflix i HBO GO to najlepsze nasze dobrodziejstwo 🤣
Bazar de la charite na netflixie! Pochłonęłam! Kostiumowy, o silnych kobietach, wielowątkowy i inspirowany prawdziwą historią. Tyle wygrać :)

Dzień dobry! Ja już w drodze na glukoze. Nic zerwana wiatr dotarł i do nas , całą noc wiało i lało. Teraz spokoj chociaż.
Karolina co do brzucha to ja od początku mialam duzy mimo , że kilogramy spokojnie idą w górę bo dopiero niecałe 5 .

reklama
Bo mój jest mały jak na 27 tydz i zaczyna mnie to niepokoić czy na pewno wszystko jest ok...
Ja mam duży , ale miałam.taki w pierwszej ciąży. Wielkość brzucha w ogóle nie ma znaczenia. Znam dziewczynę , która miała brzuch jak w 5 miesiącu i urodziła dziecko po ad 4 kg :) .
Z wielkim brzuchem jest mega ciężko

Do góry