reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny jak u Was jest z brzuszkami czy są duże czy małe ?
U mnie dziś 25+4 i brzuszek jest w sam raz. Ani mały, ani duży. Zresztą każdy lekarz zawsze sprawdza i wielkosc Małego i ilość wód i nie mają zastrzeżeń.
Nie wyszukuj zmartwień sobie, Kobieto.
Mniej stresu - będzie lepiej dla Ciebie i dla Dzidzi. :)

Dzień dobry! Ja już w drodze na glukoze. Nic zerwana wiatr dotarł i do nas , całą noc wiało i lało. Teraz spokoj chociaż.
Karolina co do brzucha to ja od początku mialam duzy mimo , że kilogramy spokojnie idą w górę bo dopiero niecałe 5 .
Powodzenia na badaniach :)

Przez Wrocław właśnie przechodził kolejna fala deszczu i wiatru... Niech to się skończy, bo mi na budowę nie chce ekipa wrócić 😁

reklama
U mnie 25+3 i niecałe 6 kg na plusie. Brzuszek podobnie jak pisze mouna87 nie jest duży ale i do małych nie należy :)
Karolina, tez mam znajomą, która tuż przed porodem miała brzuch mniejszy od mojego w chwili obecnej. Także nie ma co panikowac :) Ciesz się, że będziesz miała mniej rozciągniętą skórę na brzuszku 😂

Tak się cieszę kobietki bo trafiła nam się piękna kołyska / kosz Mojżesza za całe 130 zł drugiej ręki ❤️ jutro mąż ma jechać odebrać ❤️❤️❤️

Załączniki

• Screenshot_20200211-085114.jpg
    Screenshot_20200211-085114.jpg
    267,4 KB · Wyświetleń: 105
Ja nie chodzę do szkoły rodzenia więc nie mam poloznej
w twoim ośrodku zdrowia masz pewnie zdeklarowaną położną ale nawet możesz o tym nie wiedzieć 😅
w szpitalu chyba nie wypuszcza jak nie podasz położnej (?)
będzie do ciebie przychodziła po porodzie chyba 6 razy ?

co do kosmetyków to na początek tak jak dziewczyny pisały chyba minimalnie.
szukałam na necie wpisów o wyprawce i apteczce

Ja po pierwszym porodzie pakuje sobie
2 koszule do karmienia
2 ręczniki
Majtki poporodowe z siatki rozciągliwej
Szczotkę
Gumki do włosów
Suszarkę lub suchy szampon...
Big podpaski poporodowe
Pasta ,.szczoteczka
Kosmetyki własne . Klapki do prysznica. Ubrania na wyjście.

Dla.dziecka. 3-4 pajace. Body 5-6 szt , polspiochy 3 sztuki, czapeczki dwie , niedrapki, rożek , skarpetki. Chusteczki nawilżające. Paczkę.pampersow . Laktator , butelkę , mleko , podgrzewacz . Octanisept, coś.do.dupki.

Pakuje się w.dwie.torby.

reklama
Dobrze wiedzieć pójdę i zapytam 🙂 człowiek co rusz się nowych rzeczy dowiaduje 😂.....a tak serio dziewczyny bo wczoraj się naczytałam artykułów w necie ( wiem że się nie powinno) i tak ten mój brzuch po tych artykułach mnie zaniepokoił 🙄 że mały brzuch to nie jest dobry no może oznaczać coś nie tak ...

Do góry