reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Kurcze współczuję wam.. 🤔
Nie chce wyjść na jakąś Panią perfekcyjna ale u mnie serio jest ok. Dziś 2 prania i skończyłam teraz myć podłogę..
Obiad dla męża codziennie na stole
Ale ja nie mam starszych dzieci które trzeba ogarniać.
Za to miałam tak tragiczne samopoczucie w 1 trymestrze że może dali mi w nagrodę teraz takiego powera😅

A co do tych 3 prenatalnych to szkoda ze nie ma u ciebie. Pewnie będzie już super wszystko widać jeszcze w 3D

reklama
Nie chce wyjść na jakąś Panią perfekcyjna ale u mnie serio jest ok. Dziś 2 prania i skończyłam teraz myć podłogę..
Za to miałam tak tragiczne samopoczucie w 1 trymestrze że może dali mi w nagrodę teraz takiego powera😅

A co do tych 3 prenatalnych to szkoda ze nie ma u ciebie. Pewnie będzie już super wszystko widać jeszcze w 3D
No w tym wszystkim rzecz , że nie masz dzieci i masz czas , a jeszcze jak nie chodzi się do pracy to już w ogole miodzie.
W nocy nie dość, że wstajesz siku 3,4 razy i nie możesz spać to jeszcze dziecko wola siku, a jak jest chore tak conajmniej raz na miesiąc to juz w ogóle bez spania. Rano trzeba wstać wyszukiować do przrdszkola czasem zaprowadzi mąż, robisz zakupy, ogarniasz dom, gotujesz 2 obiady bo zazwyczaj dziecku nie smakuje to co jedzą dorośli jeszcze jak się taki niejejadek trafi jak mi. Popołudnie caly czas z dzieckiem cos trzeba robić bo przecież nie posadzisz 2,3 latka przed tv na 3,4 godziny, później kąpiel A z tym brzuchem wykapanie dziecka to dla mnie wyzwanie gorsze niż bieg pod górkę haha , także jeszcze wszystko przed Tobą ;)

A co do usg 3d to mogę zrobić w każdym momencie nie tylko na prenatalnych :)

Ja jakoś nigdy perfekcyjną panią domu nie byłam, ale dobrze miałam bo obiady przywiozłam z pracy za koszt wsadu teraz na zwolnieniu to się ucięło, trzeba gotować . Dobrze że mąż też gotujący to raz on raz ja i coś tam zawsze jest ale od wiosny jak mu się sezon zacznie i mały się urodzi to pewnie na KFC będziemy żyli ;) Starszy ma w szkole na szczęście.

Ja wizytuję gdzieś w połowie lutego dopiero .

Ja dzisiaj też zrobiłam pranie, ogarnęłam kurze i łazienkę, ale na raty. Kiedyś całe mieszkanie w jeden dzień, teraz po troszku. Wczoraj okno umyłam, złożyłam pranie z suszarek, był spacer. Także nie jest chyba aż tak strasznie, ale widzę zdecydowana różnice, niż przed ciążą :)

@Anipul wow prawie bez zmian 🧐
Nie miałaś norm podanych na wyniku?
W normie dla ciężarnych jest jeśli po
Naczczo poniżej 92
1h jest poniżej 180
2h jest poniżej 153
Tak ja mam na kartce z wynikami
Wiec twój wynik jest jak najbardziej ok.
Ja byłam przy tych górnych granicach i dziś powtarzalam glukoze tylko naczczo dla spokoju mojego gina

Dziewczyny, które mają niedoczynnosc tarczycy. Jak u Was z wynikami? U mnie skaczą... Na początku miałam 2,6 i dostałam letrox 50. Zaczęło spadać stopniowo, miesiąc temu miałam już 0,7 a dziś 1.8 przy tej samej dawce lęku. Czy normalne jest takie zróżnicowanie?

reklama
Dziewczyny, które mają niedoczynnosc tarczycy. Jak u Was z wynikami? U mnie skaczą... Na początku miałam 2,6 i dostałam letrox 50. Zaczęło spadać stopniowo, miesiąc temu miałam już 0,7 a dziś 1.8 przy tej samej dawce lęku. Czy normalne jest takie zróżnicowanie?
1,8 to jest ok , ja miałam w I trymestrze ok. 2, potem mi zwiększyła dawkę na 125 erythroxu i spadło na 0,91 po jakiś 2 tygodniach i myślałam że za duża dawka ale ostatnio miałam 1,79 i zostaję na tej dawce. Bo podobno im starsza ciąża to tsh lubi wzrastać. Zobaczymy w lutym ile będzie.

Do góry