reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Kurcze współczuję wam.. 🤔
Nie chce wyjść na jakąś Panią perfekcyjna ale u mnie serio jest ok. Dziś 2 prania i skończyłam teraz myć podłogę..
Obiad dla męża codziennie na stole
Ale ja nie mam starszych dzieci które trzeba ogarniać.
Za to miałam tak tragiczne samopoczucie w 1 trymestrze że może dali mi w nagrodę teraz takiego powera😅

A co do tych 3 prenatalnych to szkoda ze nie ma u ciebie. Pewnie będzie już super wszystko widać jeszcze w 3D

reklama
Nie chce wyjść na jakąś Panią perfekcyjna ale u mnie serio jest ok. Dziś 2 prania i skończyłam teraz myć podłogę..
Za to miałam tak tragiczne samopoczucie w 1 trymestrze że może dali mi w nagrodę teraz takiego powera😅

A co do tych 3 prenatalnych to szkoda ze nie ma u ciebie. Pewnie będzie już super wszystko widać jeszcze w 3D
No w tym wszystkim rzecz , że nie masz dzieci i masz czas , a jeszcze jak nie chodzi się do pracy to już w ogole miodzie.
W nocy nie dość, że wstajesz siku 3,4 razy i nie możesz spać to jeszcze dziecko wola siku, a jak jest chore tak conajmniej raz na miesiąc to juz w ogóle bez spania. Rano trzeba wstać wyszukiować do przrdszkola czasem zaprowadzi mąż, robisz zakupy, ogarniasz dom, gotujesz 2 obiady bo zazwyczaj dziecku nie smakuje to co jedzą dorośli jeszcze jak się taki niejejadek trafi jak mi. Popołudnie caly czas z dzieckiem cos trzeba robić bo przecież nie posadzisz 2,3 latka przed tv na 3,4 godziny, później kąpiel A z tym brzuchem wykapanie dziecka to dla mnie wyzwanie gorsze niż bieg pod górkę haha , także jeszcze wszystko przed Tobą ;)

A co do usg 3d to mogę zrobić w każdym momencie nie tylko na prenatalnych :)

Ja jakoś nigdy perfekcyjną panią domu nie byłam, ale dobrze miałam bo obiady przywiozłam z pracy za koszt wsadu teraz na zwolnieniu to się ucięło, trzeba gotować . Dobrze że mąż też gotujący to raz on raz ja i coś tam zawsze jest ale od wiosny jak mu się sezon zacznie i mały się urodzi to pewnie na KFC będziemy żyli ;) Starszy ma w szkole na szczęście.

Ja wizytuję gdzieś w połowie lutego dopiero .

Ja dzisiaj też zrobiłam pranie, ogarnęłam kurze i łazienkę, ale na raty. Kiedyś całe mieszkanie w jeden dzień, teraz po troszku. Wczoraj okno umyłam, złożyłam pranie z suszarek, był spacer. Także nie jest chyba aż tak strasznie, ale widzę zdecydowana różnice, niż przed ciążą :)

@Anipul wow prawie bez zmian 🧐
Nie miałaś norm podanych na wyniku?
W normie dla ciężarnych jest jeśli po
Naczczo poniżej 92
1h jest poniżej 180
2h jest poniżej 153
Tak ja mam na kartce z wynikami
Wiec twój wynik jest jak najbardziej ok.
Ja byłam przy tych górnych granicach i dziś powtarzalam glukoze tylko naczczo dla spokoju mojego gina

Dziewczyny, które mają niedoczynnosc tarczycy. Jak u Was z wynikami? U mnie skaczą... Na początku miałam 2,6 i dostałam letrox 50. Zaczęło spadać stopniowo, miesiąc temu miałam już 0,7 a dziś 1.8 przy tej samej dawce lęku. Czy normalne jest takie zróżnicowanie?

reklama
Dziewczyny, które mają niedoczynnosc tarczycy. Jak u Was z wynikami? U mnie skaczą... Na początku miałam 2,6 i dostałam letrox 50. Zaczęło spadać stopniowo, miesiąc temu miałam już 0,7 a dziś 1.8 przy tej samej dawce lęku. Czy normalne jest takie zróżnicowanie?
1,8 to jest ok , ja miałam w I trymestrze ok. 2, potem mi zwiększyła dawkę na 125 erythroxu i spadło na 0,91 po jakiś 2 tygodniach i myślałam że za duża dawka ale ostatnio miałam 1,79 i zostaję na tej dawce. Bo podobno im starsza ciąża to tsh lubi wzrastać. Zobaczymy w lutym ile będzie.

Do góry