reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Właśnie czytałam gdzieś, że pod koniec drugiego i w trzecim trymestrze możemy być 'rozdrażnione i osłabione psychicznie' 🙈🙉
No to chyba mnie to dopadło 😅🙈 i nie powiem ze jak się kładę to nawet potrafię się rozplakac jak głupia 🙈 np mały się nie rusza nie czuje to lub ze miałam ten brzuch twardy i mnie bolał płacze jak małe dziecko

reklama
No to chyba mnie to dopadło 😅🙈 i nie powiem ze jak się kładę to nawet potrafię się rozplakac jak głupia 🙈 np mały się nie rusza nie czuje to lub ze miałam ten brzuch twardy i mnie bolał płacze jak małe dziecko
Tez mam czasami takie dni... czasami boje się ze deprecha ciążowa mnie dopada 🙈 ale później przechodzi i znów kilka dni dobrego humoru :p

Dziewczyny jak z tym brzuchem czy mogą być to te skurcze braxtona ? Przy tym też są bóle brzucha ? Czy to macica ?
Braxtona nie powinny boleć. Nie wiem niestety jak się je odczuwa, bo w pierwszej ciąży ich nie czułam, a teraz mam skurcze sporadycznie, miejscowo i tylko jak się za bardzo rozciągne. Na Twoim miejscu brałabym regularnie magnez, 3x dziennie, a z nospa to bym uważała. Od razu mówie, że nie jestem lekarzem, ale nospa może mieć wpływ na dziecko i czasem dzieci mają problemy z napięciem mięśniowym z tego co czytałam. Wiec ja biore nospe tylko jak naprawde boli. A te bóle nie przechodzą Ci po nospie?

Wczoraj pierwszy raz mnie brzuch zabolal jak mi twardnial brzuch .nospe zalecila mi Pani doktor ale tak jak mówię brzuch nigdy wcześniej mnie nie bolał .... Fakt magnezu nie biorę 😥 we wtorek idę na wizytę więc zobaczymy co mi powie moja doktorka .... Brzuch mnie zaczął boleć po nispue za jakieś 40 min

Wczoraj pierwszy raz mnie brzuch zabolal jak mi twardnial brzuch .nospe zalecila mi Pani doktor ale tak jak mówię brzuch nigdy wcześniej mnie nie bolał .... Fakt magnezu nie biorę 😥 we wtorek idę na wizytę więc zobaczymy co mi powie moja doktorka .... Brzuch mnie zaczął boleć po nispue za jakieś 40 min
Magnez nie szkodzi, trudno go przedawkować i to wiadomo od razu-przedawkowanie powoduje biegunkę. A skoro bolało po nospie to może to jelita, wzdęcia itp?

Magnez nie szkodzi, trudno go przedawkować i to wiadomo od razu-przedawkowanie powoduje biegunkę. A skoro bolało po nospie to może to jelita, wzdęcia itp?
To kierunek apteka mnie czeka żeby kupić magnez ☺ sama juz nie wiem staram się nie popadać w panikę 😅 aczkolwiek ze mnie taki typ panikary 😅.. Już myślałam o najgorszym .... Wogole też się trochę martwię bo to mój 23 tydz +6 dz a bardzo bardzo mało czuje ruchy małego praktycznie Wogole

To kierunek apteka mnie czeka żeby kupić magnez ☺ sama juz nie wiem staram się nie popadać w panikę 😅 aczkolwiek ze mnie taki typ panikary 😅.. Już myślałam o najgorszym .... Wogole też się trochę martwię bo to mój 23 tydz +6 dz a bardzo bardzo mało czuje ruchy małego praktycznie Wogole
Ruchy tez moga bolec😅 i nawet gdy sie je czuje to strach nie mija, ja sie boje, z czuje za malo, za duzo, ze uciska na pecherz za mocno lub na zoladek.

reklama
Ruchy tez moga bolec😅 i nawet gdy sie je czuje to strach nie mija, ja sie boje, z czuje za malo, za duzo, ze uciska na pecherz za mocno lub na zoladek.
Ja znów uważam ze jakby mnie mój tak porządnie pokopal to bym się uspokoila 😁 jak pójdę we wtorek na kontrolę to wtedy się trochę uspokoje jak go zobaczę ☺😍 a moja Pani doktor jak zarzuxe pytaniami to się kobieta jeszcze wystraszy 🙈

Do góry