reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

reklama
To prawda, ja no spy unikam jak ognia. To, ze moze miec wplyw na dziecko to jedno, ale tez moze powodowac skracanie sie szyjki. W UK jak powiedzialam, ze to bralam na kolke nerkowa to mi od razu powiedzieli, ze moge przez to przedwczesnie urodzic [emoji1745]
Braxtona nie powinny boleć. Nie wiem niestety jak się je odczuwa, bo w pierwszej ciąży ich nie czułam, a teraz mam skurcze sporadycznie, miejscowo i tylko jak się za bardzo rozciągne. Na Twoim miejscu brałabym regularnie magnez, 3x dziennie, a z nospa to bym uważała. Od razu mówie, że nie jestem lekarzem, ale nospa może mieć wpływ na dziecko i czasem dzieci mają problemy z napięciem mięśniowym z tego co czytałam. Wiec ja biore nospe tylko jak naprawde boli. A te bóle nie przechodzą Ci po nospie?

Ojej :/ A ja od 7 do 13 tygodnia połykalam po 6 dziennie ze względu na krwiaka... :o
Takie miałam zalecenie od lekarza...

To prawda, ja no spy unikam jak ognia. To, ze moze miec wplyw na dziecko to jedno, ale tez moze powodowac skracanie sie szyjki. W UK jak powiedzialam, ze to bralam na kolke nerkowa to mi od razu powiedzieli, ze moge przez to przedwczesnie urodzic [emoji1745]
Teraz to się przerazilam 😱 o tym co napisałaś ze nospa skraca szyjke . a jaKi wpływ może mieć na dziecko? 😥 czyli jednym słowem nie brać tego ????

Hmmm. Wózek na początek w kawalerce 😕 potem w domu rodzinnym. Samochody mają duży bagażnik. Dwa w combi. Raczej zależy mi na tym aby przewieźć bezproblemowo wózek na jakieś wycieczki czy do znajomych pojechać ;)
To właściwie ogranicza cię tylko budżet i wyobraźnia😆 Dla mnie ważne było żeby wózek był lekki, spacerówka składała się razem z ramą i miała dużą budkę. Sprzedałam po starszaku przeciwieństwo moich wymagań czyli roan 3w1(ale takie same są wszystkie polskie: tako, camarello, anex, riko itp) i dzisiaj kupiłam używanego valco snap moje marzenie jeszcze ze starszakiem😍. Wzięliśmy go od razu na probną jazdę z córką na pokładzie i jestem zakochana.
Za to jeśli będziesz jeździć po polnych drogach to może więcej amortyzacji- te polskie mają amortyzatorów bardzo dużo. Tylko musisz mieć na nie duuużo miejsca w piwnicy...

A co za magnes pijesz ? Jeśli mogę spytać ☺
A co za magnes pijesz ? Jeśli mogę spytać ☺
1579360682726713466180077335181.jpg15793607840819179972194309976829.jpg
Nie wiem czy jest w Polsce bo ja mieszkam w Wiedniu , ale chodzi chyba o stężenie dlatego skład Ci tez podsylam.

reklama
O to ciekawe bo akurat dzisiaj przeglądałam moją dokumentację z pierwszej ciąży i na wizycie gdzie wyszła szyjka 1,3cm z lejkiem lekarz zalecił 3x dziennie asmag i 3x dziennie nospę. Nospę z dopiskiem "max do 36 tygodnia" ale nie wiem czemu akurat...
Wiem że nospa może powodować problemy z napięciem miesniowym więc nie biorę ale przyznam się że czasem jak brzuch się napina a ja nie mogę sobie pozwolić żeby to wyleżeć to biorę
W ogóle dziewczyny pytałam lekarkę o te napinanie i tak może być, może boleć i wtedy można wziąć nospę a jak skurcze są regularne to biegiem na izbę przyjęć

Do góry